Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Disk balata sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Disk balata sorunu

Orjinal yazı sahibi: ati başkan
    Orjinal yazı sahibi: Hakan Uygur
    Dışarıda tanıdığım doğru düzgün bi usta yok..servisede güvenmiyorum..servise götütürüm 10 bin 20 bin kmdede yine aynı sorunu yaşarsam çok byük sıkıntı olur benm içinde servis içinde napacağımı bilmiyorum..şöyle sağlam dışardan disk temin edebilsem yada satışı yapılan bi yer olsa alacam götürüp dışarda bi yerde taktırcam..diski noktalı noktalı olanlardan daha byük ebatta performans freni bulabileceğim bi adres varmıdır yada fiyatı hakkında bilgisi olan varmı
    İnternette ebc fren diski ve balatası satılıyor sanırsam merkezi maslakta oradan getirtip taktırabilirsiniz
    aradım bugün orayı saat 5 gibi brembo için onun insignia için uyumlusu var fakat istediğim gibi değil..ebcler tam istediğim gibi kanallı artı oyuklu..sağlam bi sistem mi güzel mi onu merak ediyorum birde balatalarıda onlarla beraber değiştirsemmi..en önemlisi ebc markası verdiğimiz parayı hakedermi onu merak ediyorum bilen varmı sağlam mı güzel mi

Yorum

Dışarıda tanıdığım doğru düzgün bi usta yok..servisede güvenmiyorum..servise götütürüm 10 bin 20 bin kmdede yine aynı sorunu yaşarsam çok byük sıkıntı olur benm içinde servis içinde napacağımı bilmiyorum..şöyle sağlam dışardan disk temin edebilsem yada satışı yapılan bi yer olsa alacam götürüp dışarda bi yerde taktırcam..diski noktalı noktalı olanlardan daha byük ebatta performans freni bulabileceğim bi adres varmıdır yada fiyatı hakkında bilgisi olan varmı
      İnternette ebc fren diski ve balatası satılıyor sanırsam merkezi maslakta oradan getirtip taktırabilirsiniz
      aradım bugün orayı saat 5 gibi brembo için onun insignia için uyumlusu var fakat istediğim gibi değil..ebcler tam istediğim gibi kanallı artı oyuklu..sağlam bi sistem mi güzel mi onu merak ediyorum birde balatalarıda onlarla beraber değiştirsemmi..en önemlisi ebc markası verdiğimiz parayı hakedermi onu merak ediyorum bilen varmı sağlam mı güzel mi
      Ben kullananlardan bir şikayet duymadım ben kendim kullanmıyorum ama forumda kullananlar var green stuff ve yellow stuff adında 2 tip var bildiğim internette yazıyordur hangisinin uygun olduğu

Yorum

EBC iyidir,ben Green Stuff balatasını kullanıyorum,çok memnunum.Normal balatalarla belirgin fark var frenlemede. Disklerle balataları da değiştirirseniz çok daha iyi olur tabi ki.Ben orijinal disk,EBC Green stuff balata kullanıyorum.
        2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Tornado abi benim balatalarda sıkıntı varmı bilmiyorum tam olarak onu göstercm pazartesi falan ama disklerde sorun var biliyorum serviste söyledi tornalanması gerekiyomuş..bende oldum olasıngüzel bi fren sistemi düşünüyodum sadece diskleri değiştirsemde olur mu acaba illa onun balatasını almam şartmıdır..şimdilik diskleri değiştirip ilerde balata almayı düşünüyorum..allah var diskleri kanallı artı oyuklu hoşuma gitti green balataya da baktım set yapsam müthiş olcak..lakin kendi bütçemle yapcam peder bey değiştirirsem serviste değiştirrim dyo arabanın orjinalini bozmam dyo

Yorum

Ebc green stuff mu red stuff mu bi türlü karar veremedim..kullananlar tavsiye edebilecek olanlar varmı acaba..green stuff soğukkende ıslak koşullarda da iyi performanslı orjin balatalara göre daha az toz atıyor..red stuffta ağır sedanlar için tasarlanmış 200 hp ve üzeri için tavsiye ediliyo green stufa göre daha az toz atıyor asıl gücünü balata sıcakken gösteriyomuş olaki soğukken bi işe yaramıyoda balata ısıtmayla uğraşmak zor günlük fazla bi kullanımım yok..şimdi balata ne kdr sürede ısınıyor bilmiyorum max günlük yapacağımız 150 km oda full frene asılmıyoruz ha agresif kullanımlarda illaki gaz fren çok yapıyorum ama yaptığım kilometre belli..

Yorum

Tornado abi benim balatalarda sıkıntı varmı bilmiyorum tam olarak onu göstercm pazartesi falan ama disklerde sorun var biliyorum serviste söyledi tornalanması gerekiyomuş..bende oldum olasıngüzel bi fren sistemi düşünüyodum sadece diskleri değiştirsemde olur mu acaba illa onun balatasını almam şartmıdır..şimdilik diskleri değiştirip ilerde balata almayı düşünüyorum..allah var diskleri kanallı artı oyuklu hoşuma gitti green balataya da baktım set yapsam müthiş olcak..lakin kendi bütçemle yapcam peder bey değiştirirsem serviste değiştirrim dyo arabanın orjinalini bozmam dyo
              Set olarak yaparsan daha iyi olur tabi ki. Ama diski değiştirip Bosch balata da alabilirsiniz. Green stuff yeter rede gerek yok bence.Balataların ne marka idi? Kolay kolay bozulmaz ama yeni diskle yeni balata daha uygun olur.
              2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

abi balatalar arabanın orjinalindekilerdi marka olarak ne kullanıyolar bilmiyorum

Yorum

Orijinalse ya TRW'dir ya da Gm'dir. Ama yeni ise bir şey olmamıştır sanırım.EBC disklerle kullanabilirsin,bitince onları da EBC yaparsın olmazsa.Ama dediğim gibi yeni diskle yeni balata daha uygun olur.

Yorum

Anladım abi balataları bi gösterim iyi durumdaysa eğer değiştirmem yeni disklerle kullanırım balata bitince greenstuff alırım set olur..eski balatalar disklere zarar vermez sanırım..

Yorum

İşleniyor...
                    X