Selamun aleyküm cümleten.. Aracı normal sürerken yada direksiyonu sağa sola çevirirken disk sesleri geliyo özellikle frene basınca bmclerin fren yaptığı gibi ince ıslık sesi gibi bi ses geliyo araç 20 binde üstelik durmadanda bakıma gidiyo 9 bin km bakımı yapıldıktan sonra böyle oldu hep bi sonraki bakıma gider hallolur ümidiyle sallamadık..hani inanın aklımdan 9 bin kmde bizim balata disk herneyse çıkarıp bozuk parça taktıkları geçmiyo değil..100 kmh gibi rakamlarda daha üzerinde yada daha aşağısında acil frene bastığımda sanki abs denen meret bu arabada yok hissi veriyo birden şişiyo sanki taş gibi oluyo araba altımdan gidiyo..bu sorunu nasıl çözebilirim yada 20 bin kmdeki bi aracın bunları yapması normalmidir..herkeste aynı sorun varsa komple fren sistemini değiştirmek zorunda kalacam daha güçlü bi fren sistemi alacm yardımlarınızı bekliyorm
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Disk balata sorunu
Collapse
X
-
Ynt: Disk balata sorunu
Aksine, bu aracın kendini aşan yanlarından biri bana göre başta fren kalitesi.
2-3 defa ani fren yapmam gerekti ve tekinde muhtemelen duramayacağımı sanıp aracı nereye vurarak en az hasarla duracağımı bile düşünmüştüm hatta.
Bence fren sisteminizde özelikle balatalarda bir sorun var sanki balatalar olduğundan kalitesiz ya da araya yabancı parçalar girmiş..2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof
-
Öncelikle Merhabalar benim aracımda aynı sorunları yaşadım büyük ihtimal fren diskleri sıcakken aracı yıkattınız ondan disklerde eğim oluştu.Bende 29.000 'km de değiştirmek zorunda kaldım aynı zamanda uğultu yapar abs alakası yok frene bastığınızda.Gıcırtı sesinin gelmesininde sebebi ya diskler yada balata sertleşti.Ve yan sanayi balata orjinala göre çok çabuk sertleşiyor.Eğer disk yamulduysa torna yaptırmayın randıman vermez benden tavsiye geçmiş olsun şimdiden...2014 Cosmo 1.6 TURBO Oto.*Necvox Platinum Geri Görüş DVD Navi
2016 Cosmo 1.6 CDTI Oto. Gümüş Gri
Yorum
-
[quote=Tolga Karaca ]
Aksine, bu aracın kendini aşan yanlarından biri bana göre başta fren kalitesi.
2-3 defa ani fren yapmam gerekti ve tekinde muhtemelen duramayacağımı sanıp aracı nereye vurarak en az hasarla duracağımı bile düşünmüştüm hatta. Sizdeki otomatik olduğundan daha iyi olması gerekir benimkine göre..bende sizinle aynı fikirdeyim zaten bu aracın freni önceden iyiydi dyorum ya 9 bin bakımından sonra böyle oldu anlam veremedim bi türlü..
Orjinal yazı sahibi: erdem06Öncelikle Merhabalar benim aracımda aynı sorunları yaşadım büyük ihtimal fren diskleri sıcakken aracı yıkattınız ondan disklerde eğim oluştu.Bende 29.000 'km de değiştirmek zorunda kaldım aynı zamanda uğultu yapar abs alakası yok frene bastığınızda.Gıcırtı sesinin gelmesininde sebebi ya diskler yada balata sertleşti.Ve yan sanayi balata orjinala göre çok çabuk sertleşiyor.Eğer disk yamulduysa torna yaptırmayın randıman vermez benden tavsiye geçmiş olsun şimdiden...
Bence fren sisteminizde özelikle balatalarda bir sorun var sanki balatalar olduğundan kalitesiz ya da
araya yabancı parçalar girmiş..
Araç servisten başka bi yere gitmedi kısa sürede bunları yaşamam çok sinirlendirdi beni..ha şöyle de bişey var aracı sık yıkıyorm disk soğuk disk sıcak pek hatırlamam doğru değil..hani aracın herhangi bi parçasını da işlem gördürmeyr karşıyım..sorun hallolcaksa değiştiririm..hatta daha üst seviyede bi fren sistemi yaptırma şansım varsa onuda yapabilirim
Yorum
-
Otomatik vitesin freni manuelden illaki iyidir sizin araç 2014 model artı otomatik..benim ki braz daha sıska olsun önemli değil ama aşırı sıska olması bu kdr az bi kilometrede olmasına rağmen böyle bişey yaşatması oldukça sinirlerimi bozdu..arabayı yıkıyorum sık sık fakat diskler sıcak soğuk o kdr hatrımda değil..ama şöylede bişey var yüksek hızlara bu halde çıkıp ani fren yapma gibi bi lüksüm olmadığından kaza hazır..gidipte işlem gördürmekte istemiyorm..tamamını değiştirip sorun ortadan kalkar dye tahmin ediyorum lakin daha iyisini yapabilirmiyim maksat yne para verip aynısını yapacağıma daha iyi bi sistem daha güçlü bi fren donanımı yapim..böyle bi imkan mevcutmudur
Yorum
-
bence gidin diskleri ve balataları orjinal olanlarla değiştirin geç kalmadan benim arabam 90.000 de ilk kez 75.000 de diskler değişti ve frenler maşallah çok iyi disk sıcakken yıkamamak lazım mesela uzun yoldan sonra hemen yıkamacıya girince frenden duman çıkar sıcak diske zarar veriyor geç olmadan değişim yaptırın
Yorum
-
Kardeşim bak servis değiştirmezse garantiden falan Ön Disk 900 TL Birde işçiliği var tabi sana tornaya sokalım derse sakın dediğim gibi yapma diski iyice inceltiyor.O Uğultu sesi daha çok yaşayacaksın diyim ben sana.2014 Cosmo 1.6 TURBO Oto.*Necvox Platinum Geri Görüş DVD Navi
2016 Cosmo 1.6 CDTI Oto. Gümüş Gri
Yorum
-
Benim aracin diskleri iki kere orijinal olarak degisti,ne su,ne baska bir sivi temas etti biri 1 haftada digeri 3 haftada yamuldu suan frene basinca ziril ziril titriyor,en son gittigimde torna cozumunu onerdiler fakat bu sekilde kullaniyorum diskte yeni balatalarda hemen tornaya sokmak istemedim bu sekilde asiri hiz yapmadan kullaniyorum orijinal diskler yamuluyor.her gittigimde yok su degdi yok kar gelmistir yagmur gelmistir falan ama hikaye benim dusuncem balata ve disk uyumsuzlugu var ama ikna edemiyorum ustalari.kis gecene kadar bu sekilde kullanacagim yaza dogru hepsini yaptirmayi planliyorum
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: medrenBenim aracin diskleri iki kere orijinal olarak degisti,ne su,ne baska bir sivi temas etti biri 1 haftada digeri 3 haftada yamuldu suan frene basinca ziril ziril titriyor,en son gittigimde torna cozumunu onerdiler fakat bu sekilde kullaniyorum diskte yeni balatalarda hemen tornaya sokmak istemedim bu sekilde asiri hiz yapmadan kullaniyorum orijinal diskler yamuluyor.her gittigimde yok su degdi yok kar gelmistir yagmur gelmistir falan ama hikaye benim dusuncem balata ve disk uyumsuzlugu var ama ikna edemiyorum ustalari.kis gecene kadar bu sekilde kullanacagim yaza dogru hepsini yaptirmayi planliyorum2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...
Yorum
-
Dışarıda tanıdığım doğru düzgün bi usta yok..servisede güvenmiyorum..servise götütürüm 10 bin 20 bin kmdede yine aynı sorunu yaşarsam çok byük sıkıntı olur benm içinde servis içinde napacağımı bilmiyorum..şöyle sağlam dışardan disk temin edebilsem yada satışı yapılan bi yer olsa alacam götürüp dışarda bi yerde taktırcam..diski noktalı noktalı olanlardan daha byük ebatta performans freni bulabileceğim bi adres varmıdır yada fiyatı hakkında bilgisi olan varmı
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: tornadoOrjinal yazı sahibi: medrenBenim aracin diskleri iki kere orijinal olarak degisti,ne su,ne baska bir sivi temas etti biri 1 haftada digeri 3 haftada yamuldu suan frene basinca ziril ziril titriyor,en son gittigimde torna cozumunu onerdiler fakat bu sekilde kullaniyorum diskte yeni balatalarda hemen tornaya sokmak istemedim bu sekilde asiri hiz yapmadan kullaniyorum orijinal diskler yamuluyor.her gittigimde yok su degdi yok kar gelmistir yagmur gelmistir falan ama hikaye benim dusuncem balata ve disk uyumsuzlugu var ama ikna edemiyorum ustalari.kis gecene kadar bu sekilde kullanacagim yaza dogru hepsini yaptirmayi planliyorum
Parayla alakasi yok ki hocam 5 ayda 3 disk olacak
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Hakan UygurDışarıda tanıdığım doğru düzgün bi usta yok..servisede güvenmiyorum..servise götütürüm 10 bin 20 bin kmdede yine aynı sorunu yaşarsam çok byük sıkıntı olur benm içinde servis içinde napacağımı bilmiyorum..şöyle sağlam dışardan disk temin edebilsem yada satışı yapılan bi yer olsa alacam götürüp dışarda bi yerde taktırcam..diski noktalı noktalı olanlardan daha byük ebatta performans freni bulabileceğim bi adres varmıdır yada fiyatı hakkında bilgisi olan varmı
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: medrenOrjinal yazı sahibi: tornadoOrjinal yazı sahibi: medrenBenim aracin diskleri iki kere orijinal olarak degisti,ne su,ne baska bir sivi temas etti biri 1 haftada digeri 3 haftada yamuldu suan frene basinca ziril ziril titriyor,en son gittigimde torna cozumunu onerdiler fakat bu sekilde kullaniyorum diskte yeni balatalarda hemen tornaya sokmak istemedim bu sekilde asiri hiz yapmadan kullaniyorum orijinal diskler yamuluyor.her gittigimde yok su degdi yok kar gelmistir yagmur gelmistir falan ama hikaye benim dusuncem balata ve disk uyumsuzlugu var ama ikna edemiyorum ustalari.kis gecene kadar bu sekilde kullanacagim yaza dogru hepsini yaptirmayi planliyorum
Parayla alakasi yok ki hocam 5 ayda 3 disk olacak2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...
Yorum
Yorum