Valla anlam veremedim bi türlü ne zaman dönecek.Memlekette bir sürü araba var hala 2 harfteyiz.Konyada yıllardır 3 harfli kullanılıyo buranında çok önceden geçmesi lazımdı ama...
Malatya da 2 harf 3 rakam ama trafiği qörseniz yolların tıknaıklığını caddeleri mahalle aralarını filan nasıl hala 2 harfte şaşırırsınız qerçi biz aracı alınca seri LZ deydi, arabayı sipariş verdik 2 hafta sonra qeldi ve seri NA ya qeçmişti.. ben aldıktan 2 hafta bile qeçmeden NC ND NE ler çıktı şimdi H serisine qeçti yanındaki harfi bilmiyorum ilçelere qöre değişiyor seriler burda
artık özel plaka alma sansımız pek yok, ikametgahın hangi ilçede ise plakanı o ilçenin trafik bürosundan alabılıyosun, her ilçedede farklı plakalar cıkmakta, ornegın ben g.o.paşa oturuyorum, buradaki trafik büronun verdiği plakalar; ortası 3 harf, sonu 2 rakam ve
AAB ile baslayı AZZ serisini kapsamakta, yani o yollarda gordugumuz ATA, ADA, AGA, ASY, AHM vb. özel plakaların hepsi g.o.paşa trafık tescıl bürolarından verlmekte, ama bu plakaları almak ıcın dedıgım gıbı ikametgah adresınız g.o.paşa olmalıdır, yani hangı plakayı almak ıstıyorsanız, o plakanın hangı ılçe trafık bürodan çıktıgını arastırıp, o ilçede bi tanıdık bulup, onunu evine tasındıgınızı muhtara gıdıp beyan etmenız ve ıkametgahınız o ılceye tasımanız gerkıyor....
artık olmuyormış istediğin plaka veya app plakalık ağustos ayında sistem değişmiş bende alırken çok uğraştım muameleciye bile gittim ne kadar olursa olsun yapamayız dediler ilçeye göre veriliyor artık..
2010 1.6T Cosmo,Teknik Gri, 19 jant,Cyclone navigasyon, JBL ses sistemi, ayna altı led,
olay aslında açıklığa kavuşmuş ben de benim yaşadıklarımı anlatayım denizli için
normalde hiçbir şey söylemezsen plakan sırada hangi plaka varsa o olur. Bu durumda şansına güzel bir plaka çıkma ihtimali çok az çünkü plakaların güzelleri polisler tarafından sıradan plakalar içinden çıkartılıyor. Bu plakalar bir kağıda yazılıyor. Bu kağıt da plaka tescil şubedeki emniyet amirine teslim ediliyor. Güzel plaka mı istiyorsun gidiyorsun amire 2 seçenek var ya bastıracaksın bağışı alacaksın istediğin olakayı ya da siyasi gücün olacak alacaksın istediğin plakayı. Ama şunu da unutmayın çok güzel olan plakalar için 9999, 8888, vs plakalar gibi sadece paralı olmak da yetmeyebiliyor bunun için hem paralı hem de siyasi güçlü olman gerekiyor. Bu gibi plakalar için bazen 10.000 TL verirsin bazen bir selam verirsin. Ha bir de çok iyi tanıdığım birisi bir plaka için plakanın takılı olduğu adama kendi bayisinden sıfır araç vermişti tabi aracını plakası ile birlikte almak şartıyla
Yorum