Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İç hacim aldatmacası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İç hacim aldatmacası

Evet beyler Wolksvagen gurubunun son skandalından sonra kafamda kuşkular oluştu ve bazı ölçüleri kontrol etmek istedim ve sonuç olarak iyiki ölçmüşüm diyorum
    Yeni passat ve kendi aracımın iç ölçülerini elime metre aldım ve bizzat ölçtüm.İnanmak istemeyen arkadaşlar eline bir metre alıp kendileride ölçebilirler.
    Sonuçlar,
    yeni Passat arka kapı tutamaçları arası mesafe 1360 mm ,arka kapı kapı açma kollları arası mesafe 1410 mm
    Yeni passat arka omuz mesafesi fabrika verisi 1506 mm galiba arkada oturanlar omuzlarını camdan dışarı çıkartıyor

yeni mondeo arka kapı tutamaçları arası mesafe 1390 mm ,arka kapı kapı açma kolları arası mesafe 1444 mm,
    yeni mondeo arka omuz mesafesi fabrika verisi 1410 mm mantıken kabul edilebilir ölçü.

Ölçüm noktaları hemen hemen aynı konumdan yapılmıştır.İlk önce passatı ölçtüm tekrar ölçme şansı bulamadım kendi aracımı birde arka koltuğun en son yaslandığımız yerden yani en dar yerinden ölçtüm 1370 mm falan geldi.passatta bu kısım kaç mm gelir tekrar bakmak lazım ama her halükarda mondeo passattan geniş.
    Sonuç olarak aracım siyah döşemeler yüzünden dar gibi algılanıyor ve kağıt üzerinde yazan rakamlar algı oluşturarak passatı daha geniş gibi kabullenmemize yol açıyor.Değerler ortada inanmayan ölçsün.
    Ön taraftada durum farklı değil aynı şekilde ön taraftada mondeo geniş yaklaşık 30 mm kadar dar passat.
    2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
    2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Ynt: İç hacim aldatmacası

Doğrudur zaten yıllar önce yapılan bir incelemede bagaj hacimlerinin de hemen her markada abartı belirtildiği ispatlanmıştı.

Ford her zaman sürüş kalitesine önem verdiğinden tekerleri mümkün olduğunca köşelere çeker tasarımlarında, genişliği de fazla tutar, bu da iç hacimde çok eğimli konsol, kalın koltuk sırtlıkları vb olmadıkça geniş bir yaşam alanı demektir.
    2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

Asıl sorun o değilde, insanlarda algı oluşturmak sureti ile araçları üstün gösterme çabaları.Açıkcası ben bile aracımın dar olduğuna inanmaya başlamıştım
      Bunu paylaşmak istedim çünkü insanlar sadece kağıt üzerinde yazılan değerlere güvenerek bile araç alıyorlar.Bilinçli tüketici olmak ve araştırmak lazım.Sürü psikolojisi ile hareket etmemek lazım.

Yorum

TDI Muhabbetinden Sonra Bi de Şimdi Bunu Öğrenince, "Bu Fossvaagın Hakkaten Foss" Çıktı Diyesi Geliyor İnsanın...!

Yorum

Ben pek yazılanlara rağbet etmem benimki eski yordam aga gözünle görecen

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
          Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
            Ben pek yazılanlara rağbet etmem benimki eski yordam aga gözünle görecen
            Gözle görmek yetmiyor.Araç içleri bej veya beyaz döşeme olunca geniş gibi görünüyor.En güzeli eline metreyi alacaksın benim gibi gerçek değerleri ölçeceksin.Biri bişey diyincede ölçü isteyeceksin.
            Ben bundan sonra her aracı ölçerim arkadaş
            Ölçmediğin şeyi kontrol edemezsin kural bu.

Yorum

clapclap clapclap
              Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
              TDI Muhabbetinden Sonra Bi de Şimdi Bunu Öğrenince, "Bu Fossvaagın Hakkaten Foss" Çıktı Diyesi Geliyor İnsanın...!
              2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

İşleniyor...
              X