Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2. elde insignianın durumu!!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 2. elde insignianın durumu!!

2009 yılı başını çok özel olarak değerlendirmek gerekiyor.. global kriz etkisi ile alım satımlar durduğu için 2008 yılı son ayları ve 2009 yılı başında ya da ötv indirimi sebebi ile haziran ayına kadar olan sürede araç fiyatları zaten dip yapmıştı..
    bu genel ve ekstrem bir durumdur.. o vakitler arkas volvo bana 44.000 TL ye dynamic edition araç veriyordu şimdi aynı araç 58.000 TL..
    ne kadar güzellemeye çalışırsak çalışalım yok bunun iyimser taraftan bakılacak bir yönü!
    bu hali en net şekilde anlamak isteyen internete ilanını versin ya da aracını bir haftasonu otopazarına çıkartsın..
    Bu arada Sn Sufy,
    aracınızı şu an satmak isteseniz 83 - 84.500 TL gibi bir fiyata mümkün değil satamazsınız.. size de bunun sıfırı 66.000 TL ( 130 luk as edition 130 luk ) gibilerinden geyikler yapılacak ve şu anki piyasaya göre de muhtemelen aracınızın kullanım durumuna ( km ve kaporta durumu ) göre 65 ile 70.000 TL arasında ancak alıcı bulabileceksiniz..
    yani bizim eleştirdiğimiz ancak sizlerin normal karşıladığı olay üzgünüm ki insana böyle dumurlar yaşatıyor..
    internette yazılan,istenen fiyatlara hiç bakmayın araçların satış yapılabilen fiyatları yazılanlardan çok çok aşağıda..
    biz aynı fiyat seviyesinde insignia dan daha iyi araçlar olduğunu iddia etmiyoruz,bilakis hem fiyatı hem de tüm özellikleri bakımından ( dizayn,donanım,güvenlik,performans vs ) rakipsiz olduğunu ve bu sebeple satmaya kıyamadığımızı hatta kıyıp satsak dahi yerine koyacak araç bulamadığımızı söylüyoruz..
    eleştirdiğimiz nokta ise Opel TR nin bu rakipsiz aracın ikinci el piyasasını saçma sapan kampanyaları ile allak bullak etmesi ve dibe vurdurmuş olmasıdır..
    tekrar ediyorum ki;
    Opel TR bu saçmalıkları ile insignia için tüketici nezninde sıfır km fiyatlarını henüz oturtamadı ki ikinci el piyasası da bu fiyatlara endeks ile otursun..

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Yorum

Asıl almayı düşündüğüm araç Passat'tı. Fakat acilen araç almam gerektiği ve daha Passat Türkiye'ye gelmediği için İnsignia aldım. Passat aynı özelliklerdeki aracı 74-75 bin TL civarında. Daha önce yazdığım gibi fiyat 58000 olunca bu aracı almaya karar verdim. Yakıt tüketimi fazla olunca satıp tekrar Passat alayım dedim. VW aradım takasa girmek istediğimi söyledim. Aracı kaça sayacaklarını sordum. 44 bine alırız dedi; şok oldum. Oda araç söylediğiniz gibi çok temizse dediler. Daha önce aldığım bütün araçlar VW'di. Hiç bir zaman böyle bir fiyat politikası görmedim. Yakıt tüketimi dışında araçtan çok memnunum. Çok konforlu bir araç. Takas için söylenen fiyatı duyunca ben bu araca 10 yıl binerim arkadaşlar. 30 bin TL fark verip Passat alacağıma 30 bin TL'lik benzin alır her türlü arabamın keyfini sürerim
      İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

Bütün araçlar artık 2. ele düşünce değer kaybediyor.Aracın fiyatı ne kadar yüksekse değer kaybı daha fazla oluyor.

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
        17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
        35GB5825  A Rh+

Yorum

74-75 bin liralık passatta bile İnsignia daki donanımı rahatlığı güvenliği bulamazsınız.. ama işte dediğiniz gibi, işin içinde VW olunca değer kaybı olmuyor dknow Opel TR nin yüzünden hayalimdeki aracı bile alamıyorum!! ben şu anki aracımı satıyorum, yine İnsignia ama bu kez daha donanımlısını almak için. onda da bu II. el fiyatları engel oluyor. arayıp saçmasapan teklifler yapıyolar. mahfettiler güzelim arabanın sıfırını da II. elinide! doğrudürüst sabit bi fiyatı bile yok! o bayi şu rakamı veriyo bu bayi şunu diyo yok şurdan bu fiyatı aldım.. banane kardeşim! madem fiyat alıyosun git sıfır al okadar uygunsa II. ele neden bakıyosun. araçlarımızı alalı daha bir sene bile olmadı kafadan 12 bin lira zarar ediyoruz ya satınca. böyle fiyat politikası mı olur böyle büyük marka mı olur. koskoca Opel diyoruz .. neresi koca merak ediyorum. sen önce araçlarına sahip çık. ölücülerin şuursuzların elinden kurtar, mümkünse servislerine eğitim mi veriyosun her ne yapıyosan arabanı bi güzel tanıt, fiyatınıda saçmalama bi sabit tut, sonra büyük bi markayım ben de. kendine koskoca sıfatını yakıştır! dün biri aradı, 51 bine peşin param hazır geleyim götüreyim dedi arabayı muhaha ne götürüyon abicim ne bu ya bu ne mal pazarından kurbanlıkmı alıyosun!! bu kadar ele ayağa düşürdüler araçları.. 1 sene bile olmadan 16-17 bin lira zararmı olur ya
          diyeceğim çok şey var daha ama ne yapayım ki dknow istediğimiz kadar yazalım buraya derdimizi dökelim. bu Opel TR yine bildiğini yapacak.... ama nereye kadar merak ediyorum hiçmi görmüyolar ya piyasa ne halde hiçmi görmüyolar. bu kadarda vurdumduymazlık olmaz pes. nerdeyse 1 senedir II. el allak bullak. sıfırlarda yapılan kampanyaların üzerime birde o kampanyalar kadar bidaha indirimler yapılınca sanki serbest piyasa ekonomisi ortada rekabet varmış gibi bayiler birbirleriyle indirim yarışına giriyo sanki ya.. reklamlara çıkıp slogan atsınlar o halde geeel geeel batan GM nin amiral gemisi bunlaar...!!! muhaha diye dknow şimdi gelinen nokta bu işte. buyrun.

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

sahibinden.com hesabıma gelen bir mesajdan aynen alıntıdır;
            benzeri diyalogları mesajda ya da telefonda sayamayacağım kadar çok yaşıyorum..
            daha ne diyeyim ki ben bu ileri zekalı uzaylılara??

Ben 28-01-2011 22:32
            öyle bir imkan varsa hemen al derim kardeş..
            bayiler navigasyonsuz aracı bile şu an euro kuru 2,20 TL olmuşken o fiyata vermez..
            ya da o araçlarda taşıma esnasında oluşan hasar tamiratları ( doğrultma-boya vs ) vardır..
            böyle bir fiyata araç alacaksanız aracı teslim almadan önce bayide başka bir ustaya sıfır falan demeden kontrolden geçirtmenizi tavsiye ederim..
            sizin tavsiyeniz için de teşekkürler.. ben yakında fiyatımı 60.000 TL ye çıkartacağım,satılırsa satılır satılmazsa da akar kokar mal değil,ayıplı sorunlu mal hiç değil gül gibi biner ve vakti gelince satarım..
            selamlar..

Sil

Önceki Mesajlar

aryah ( 1 ) 28-01-2011 19:51
            KARDEŞ BAYİLER ELLERİNDE KALAN 2010 MODELLERİ ŞİMDİ ÇOK UCUZA VERİYOLAR. AYNI RENK 2010 COZMO NAVİGASYONLU OLAN MODEL 58 000 TL ADANA DA.. ANKARA OPELDE 57 OOO TL O KM TABİKİ. ANAHTAR TESLİMİ... SEN İSTERSEN FİATI GÖZDEN GEÇİR.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: taner
              Bütün araçlar artık 2. ele düşünce değer kaybediyor.Aracın fiyatı ne kadar yüksekse değer kaybı daha fazla oluyor.
              değer kaybı fiyat nispetince olur.. fiyat yüksek ise elbette daha yüksek olur ama bunun kabul edilebilir makul oranları vardır..
              insignia da bu oran 1 yıl ve 8.000 - 10.000 km ye kadar %15 mesela.. tabi bu orjinal boyasız,göçüksüz,hatasız araçlar için geçerli..
              ama 102 ps lik passatta ise neredeyse bu oran % 0.. arkadaşın biri de güncel örneğini vermiş zaten..

Yorum

Zaten bu fiyat politikasının yanlışlığı her halinden belli. Geçenlerde bir araba dergisi aldım; 2. el fiyatlara bakayım diye. İnsignia'nın 2. el fiyatları yoktu. Nasıl olsun ki fiyat oluşmuyor. 2009 model bir arabanın 2. el fiyatını otomobil dergisi veremiyorsa kim verecek. Bir de sahibinden.com sitesinden arayanlara pek inanmayın. Bir sürü çakal dolaşıyor oralarda. Ben Golf'ümü satmak için ilan verdim VW takas için 24,5-25 arasına sayarım dedi. Arayan bazı uyanıklar 23000 vereyim para hazır geleyim alayım falan dedi. En son biri 24 vereyim dedi. Sonradan anladım ki bunların hepsi teşkilat birbirlerini tanıyorlar. Ölü fiyatına araba almaya çalışıyorlar. Sonra 2 hafta pazar günü araba pazarına götürdüm. 2. hafta 28.000 e arabamı sattım. O yüzden internetten satış işlerine çokta güvenmeyin...
                İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

İşleniyor...
                X