Duyuru

Collapse
No announcement yet.

passat vs insignia

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: passat vs insignia

insignia tasarım olarak çok hoşuma gitmesine ve severek kullanmama rağmen passat ile yan yana durunca aşağılık kompleksine giriyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmete
      ben kıyaslamamı 2014 modeller arasında yapıyorum.
      2014 passat comf. manual. 70 binin altında imkansız ama insignia 1.4 ed. elegance 65 70 aralığında bulunuyor. donanım olarak ta bariz farklar var. yol tutş konusunda insignia daha önde sanırım süspansiyonları gereği. ayrıca insignia daha özel hissettiryor sanırım.
      yakıt tüketimine gelince şehir dışı 100 km civarında 5.5 litre ort. yakaladım passatta. şehir içi ortalamam uzu süreli olarak 7.3 litre. performansta da passat önde sanırım. insigniayı bu konuda nasıldır passata göre bilmiyorum .?
      ben 14 t kullanmaktaydım yakın zamana kadar. geçenlerde bir arkadaşımın passatını kullanmakta nasip oldu. işin açıkçası passat asla yabana atılacak bir araç değil. iç dizayn bence çok şık. insignia ile başabaş gelebilir. arka koltuk mesefesi benim gördüğüm kadarıyla insigniadan fazla ve arkada oturan yolcular için çok daha rahat. uzun seyahatlerde insignia ön yolcu ve sürücü için daha konforlu ama arka yolcular için aynı şeyi söylemek mümkün değil bana göre.

yakıt tüketim değerlerine gelince: benim tespit ettiğim ve forumumuzda da paylaştığım tüketim değerleri var. insignia sakin kullanımda az yakabiliyor. ama sorunda aslında tam burada başlıyor. çok sakin kullanırsanız insignia tat vermiyor. passatın düşük devir hızlanması bariz bir şekilde daha üstün. ilk harekette çok hızlı topluyor ve hızlanmayı hissettiriyor gibi. Ama insignia da 3-4. viteslerde şahlanıyor adeta.

dış tasarım iki aracında güzel ama passat ta insignianın havası yok. tamam güzel araba ama, o kadar işte, ötesi yok. bizim araçları bazen çok yakıyor diye eleştiriyorlar ama bunun bir faydası var bence: millet almayı hep istiyor ama almıyor sonra da önünden geçince iç geçiriyor. bence dış tasarımda insignia passata fark atar.

üstelik bariz fiyat farkı var aralarında. aynı model araçlar için o kadar fiyat farkı ödenir mi? bence ödenmez. dedikleri gibi çok bile yaksa insignia, o farkla arabaya bine keyfini sürerim...

ikinci el bizim için ne yazık ki tam bir facia. böyle kaliteli bir araç anca bu kadar kötü pazarlanır. ister pazarlama ister başka bir bahane diyelim ikinci el konusunda passatın bariz üstünlüğü var gibi...
      MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Son makyajlı passat bile mevcut ilk kasa insigniadan güzel değil. Tamamen öznel düşüncem
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Passat büyük takım tutmaya benzer.sonuçta en çok satan D sınıfı araç 2.el için alan bir sürü tanıdığım var.
          İnsan aracı 2.eli için neden alır anlamadım sanki galericiyiz.zevk almadıktan sonra ne işe yarıyor.bence insignia her türlü daha güzel.tamam yeni kasa passat eskisine göre daha alımlı ama sadece eskisine göre.
          Açıkcası benim için ;
          1.tasarım
          2.konfor ve yol tutuş
          3.donanım
          4.yakıt tüketimi
          5.mahalle kahvesindeki söylentiler.
          2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
          2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

aracı sportif kullanmayı seviyorsnız kesinlikle insignia tasarım ve fiyat olarak ta bir adım önde kanımca

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilbilge_11
              aracı sportif kullanmayı seviyorsnız kesinlikle insignia tasarım ve fiyat olarak ta bir adım önde kanımca
              Aynen...
              2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Geçtiğimiz hafta Passat 1.6 tdi dsg comfortline sipariş ettik. 2 sebebi var; ilki ikinci el kaygısı, ikincisi iç genişlik.

Bu süreçte babam Insignia ile Passat arasında çok gitti geldi. Bayiye gelip Insignia'yı görene kadar hiç aklının ucundan bile geçirmiyordu ben zorla test sürüşüne götürdüm. O kadar Passatçı olan adam Insignia'ya hayran kaldı fakat 105 bine verdikleri standart cosmo, 130 bine aldığımız comfortlinedan sonuna kadar iyi olmasına rağmen gitti yine Passat'ı seçti. Hayırlısı olsun, satacağı günü biraz çok düşünüyor.
                Passatın içi daha ferah, arkası oldukça geniş, otomatik vitesi çok iyi, ortalama tüketimi Insignia'dan 1 litre kadar aşağıda. Passat forumunda okuduğum kadarıyla ve izlediğim test videolarında aracın konforunun düşük hızlarda kötü olduğunu, 100 kmh'den sonra fazla ses aldığını, düz yolda giderken rüzgarlardan çok etkilendiğini, iç mekanda farklı noktalardan trim seslerinin geldiğini öğrendim.
                Insignia'yı kullandım flexridelı bir araçtı, bizim captivamızdan çok daha konforluydu. 120-130'larda ses gelmiyordu. Otomatik vitesi eskiye göre çok daha iyiydi. İç mekan genişliği çok dert değilse Insignia birçok noktada önde. Passatın kasası yeni değişti, Insignia seneye yenilenir bu da 2. eli düşünüyorsanız ekstra bir durum.
                Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Öncelikle hangisini seçersen seç hayırlı olması dileğimle... Çevremde passat kullananlar var bende de 1.6T 2011 cosmo var. Bariz söyleyeyim karizma, sağlamlık ve yol tutuşu açısından insignia passata oranla bir tık ileride. Passat ise üzerindeki motor teknolojisinden dolayı ortalama yakıt tüketiminde ve özellikle tasarımının sedan olası sebepli arka koltukları ve dolaysıyla iç hacmi insignia'ya göre bir tık ileride. Eğer yakıt tüketimi önemli değil, arka koltuklarda da çok uzun boylu birileri oturmayacak ve hem iç konsol hemde dış hatlar dikkat çekici olmalı diyorsan tercihin kesinlikle insignia olmalı. Bana da aracımı almadan önce "yakıtı aşırı yakıyor, passat al sen, passat" diyenler çok oldu ama iyiki insignia almışım arnavut inadı edip, aşırı memnunum. Öyle abartıldığı gibi km'de 80 krş felan yakmıyor (dip gaz yapmazsan tabii )

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan
                    Geçtiğimiz hafta Passat 1.6 tdi dsg comfortline sipariş ettik. 2 sebebi var; ilki ikinci el kaygısı, ikincisi iç genişlik.

Bu süreçte babam Insignia ile Passat arasında çok gitti geldi. Bayiye gelip Insignia'yı görene kadar hiç aklının ucundan bile geçirmiyordu ben zorla test sürüşüne götürdüm. O kadar Passatçı olan adam Insignia'ya hayran kaldı fakat 105 bine verdikleri standart cosmo, 130 bine aldığımız comfortlinedan sonuna kadar iyi olmasına rağmen gitti yine Passat'ı seçti. Hayırlısı olsun, satacağı günü biraz çok düşünüyor.
                    Passatın içi daha ferah, arkası oldukça geniş, otomatik vitesi çok iyi, ortalama tüketimi Insignia'dan 1 litre kadar aşağıda. Passat forumunda okuduğum kadarıyla ve izlediğim test videolarında aracın konforunun düşük hızlarda kötü olduğunu, 100 kmh'den sonra fazla ses aldığını, düz yolda giderken rüzgarlardan çok etkilendiğini, iç mekanda farklı noktalardan trim seslerinin geldiğini öğrendim.
                    Insignia'yı kullandım flexridelı bir araçtı, bizim captivamızdan çok daha konforluydu. 120-130'larda ses gelmiyordu. Otomatik vitesi eskiye göre çok daha iyiydi. İç mekan genişliği çok dert değilse Insignia birçok noktada önde. Passatın kasası yeni değişti, Insignia seneye yenilenir bu da 2. eli düşünüyorsanız ekstra bir durum.
                    Orjinal yazı sahibi: Hasan

Ölümü düşünüp Yaşamdan zevk almamaktır bu ikinci el fobisi. Bundan sonra ikinci el Değeri de farklı olabilir. Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin Hasan kardeşim. İnsignia nın tadını bilmesen aslında çok insanın hayran olduğu bir araba Passatı çok beğenirsin.
                    "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

İnsignia fiyat/performans olarak eşsiz bir arac. Önceki aracim insigniaydi su an cc kullanıorum. Cc nin yakiti daha düsük ve biraz daha konforlu. İnsignia ise daha güven veriyo ve donanım olarak cok daha iyi seviyede.
                      İnsignia >> 2010 >> 1.6 T Cosmo >> Teknik Gri
                      Vw  CC  >> 2013 >> 1.4 TSİ BMT >>  Beyaz

Yorum

Bir arkadaşım ford u alırken 1.6 dizel otomatiği bile yok dedi gitti kendi manuel passat aldı.mahalle baskısı var apaçık
                        2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                        2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

arabalar konusunda insanlar 2 ye ayrılıyor bence. 1. si sadece araba işte ayağımı yerden kessin diyenler. tutkulu olmayan insanlar yani. ki bunlarda genelde vw e yönelir. çünkü tutku yoktur sadece satarkenki kısmı düşünür. arabasını parkettiğinde dönüp arkasına bakmaz. vw araçlarıda ona uygundur ruhsuzdur hepsi. esp bile kapatamazsınız ordan pay biçin. 2. kesim tutkulu olanlar. onlar sevdiklerinin peşinden gider. arabalarını otorup izlerler. sırf zevk için arabaya binerler. gerektiğinde yanlarlar, gerektiğinde gazlarlar. sonuç olarak şunu düşünürler fuck the fuel economy...
                          2012 1.4t beyaz/bej+edition elegance+yeni stil paket(18"+afl+bluetooth)+necvox

Yorum

Orjinal yazı sahibi: stean
                            arabalar konusunda insanlar 2 ye ayrılıyor bence. 1. si sadece araba işte ayağımı yerden kessin diyenler. tutkulu olmayan insanlar yani. ki bunlarda genelde vw e yönelir. çünkü tutku yoktur sadece satarkenki kısmı düşünür. arabasını parkettiğinde dönüp arkasına bakmaz. vw araçlarıda ona uygundur ruhsuzdur hepsi. esp bile kapatamazsınız ordan pay biçin. 2. kesim tutkulu olanlar. onlar sevdiklerinin peşinden gider. arabalarını otorup izlerler. sırf zevk için arabaya binerler. gerektiğinde yanlarlar, gerektiğinde gazlarlar. sonuç olarak şunu düşünürler fuck the fuel economy...
                            +1000

Yorum

Orjinal yazı sahibi: stean
                              muhteşem bir yaklaşım

Yorum

herşeyi geçtim abi arabada şekil var şekil

Yorum

İşleniyor...
                                X