Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araç vitesteyken gazdan ayağı çekince yakıt ortalaması 0,0 gösteriyor.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Araç vitesteyken gazdan ayağı çekince yakıt ortalaması 0,0 gösteriyor.

Arkadaşlar merhaba, Manuel vites araçlarda araç viteste iken ayağımızı gaz pedalından çektiğimizde 0,0 lt yakıt tüketimi görünüyor.
    Konuyu İveco Türkiye servisler genel müdürü erdinç beye sormuştum. aracın viteste iken gazdan ayak çekilince motora yakıt gitmediğini belirtti. Makine mühendisi bir arkadaşımda aynı şeyleri anlattı. İşin teknik boyutunu pek bilmiyorum. Konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir misiniz?
    İNSİGNİA 1.6 TURBO

Ynt: Araç vitesteyken gazdan ayağı çekince yakıt ortalaması 0,0 gösteriyor.

Araç viteste iken, gaztan çektiğimizde araç tekerlerkerden aldığı hareket enerjisini, şanzımandan ve oradan kırank' a kadar aktarır. Bir nevi çalışma prensibinin ters hali.
    Bu durumda, motor iç hareketi için patlama gereksinimi olmadığı için yakıt gönderilmez. Ancak, yürür halde boşa alırsanız, tekerlek hareketi grub dişlisinde yani şanzıman içinde sınırlanacağından krank ve motor içine hareket aktarılmadığı için, motorun stop etmemesi ve çalışmaya devam etmesi açısından anlık yakıt gönderimi yapılır. ( tölanti ile aynı anlam )
    Buda 100 km de veya saatlik harcamada 1 - 2 litre anlamına gelir.

Kayın babama kaç kez dedim. Ama anlatamadım. Adam, yokuş aşşa boşa alıyor ekonomi yapmak için. Bir üst vitese al dediysem de dinletemedim.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Viteste iken benzin ihtiyacı yoktur kinetik enerji devrededir sorun yok

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Cut off 'un faydası
        2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

aracımın vitesini hiç bir şekilde boşa atmam. demekki haklıymışım. Çalıştığım yerde ki ustalara bir türlü anlatamamıştım bu olayı. Üstelik 4000 araçlık bir filoda bakım ustası olmasına rağmen 'olurmu hiç öyle şey' diyorlardı. verdiğiniz teknik bilgiler için çok teşekkür ederim. Hem ustalara hemde yakıttan tasarruf etmek için koskoca tırı boşta yokuş aşağı salan şoför arkadaşlara konuyu aynı şekilde izah etmeye çalışacağım
          İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ozgurcetin
            Arkadaşlar merhaba, Manuel vites araçlarda araç viteste iken ayağımızı gaz pedalından çektiğimizde 0,0 lt yakıt tüketimi görünüyor.
            Konuyu İveco Türkiye servisler genel müdürü erdinç beye sormuştum. aracın viteste iken gazdan ayak çekilince motora yakıt gitmediğini belirtti. Makine mühendisi bir arkadaşımda aynı şeyleri anlattı. İşin teknik boyutunu pek bilmiyorum. Konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir misiniz?
            Bir yanlış olmasın.Bizim araba otoparkta yatarken bile yakıyor. ))) Şaka bir yana bende boş vitesin daha tasarruflu olduğuna inanırdım.Büyüklerimiz Peygamber vitesi diyerek alıştırmışlardı.Bu forumda bir mailleşmede öğrendim gerçeği.Boşta iken 0.8 gibi bir şey yakıyor genelde.Viteste gaza basmadığnda sıfırlıyor.Golf'ta da takip ediyorum.Sanki sıfıra geçişi daha seri.Yazılımla mı yapmışlar acaba ))
            "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Eski araçlarda peygamber vitesi işe yarayabilir motor teknolojisi gelişti

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bizde de ecevite at vitesi derler
                İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

İşleniyor...
                X