Arkadaşlar merhaba bu aralar eco kasıyorum aracımla 7 litrelerde ile geziyorum çevre yolu hafif trafik karışık ışıklarda durdum boş vitesteyim ortalamam 7ydi sanırım 7.1 oldu 7.2 derken devam etti aracla hareket edince daha azalıyo siz hesap edin.Hareket etmeden 1-2 dakika rölantide bekliyorum orda da ortalamayı artırıyo boş vites, boşta bu kadar yakmıyor di mi? Şimdiden teşekkürler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Yol bilgisayarı boşta yakıt tüketimi aşırı artıyor
Collapse
X
-
Ynt: Yol bilgisayarı boşta yakıt tüketimi aşırı artıyor
Eğer yol bilgisayarını yeni sıfırladıysan, trafikte durduğunda ortalama yakıt tüketiminin çok hızlı arttığını görürsün.
örnek veriyorum, yol bilgisayarını sıfırladın, 3km yol gittin ve trafik yoğunluğu sebebiyle durmak zorunda kaldın. yakıt tüketimi ortalaman 7.0 iken 5 saniye içinde 7.1 bir sonraki 5 saniye içinde birden 7.2 olur.
aracın bununla verdiği mesaj şu: eğer aracı bu şekilde kullanırsan, her 3 km'de bir bu şekilde durursan, 100 km sonunda çok yüksek yakıt tüketirsin.
Eğer yol bilgisayarını yeni sıfırlamadıysan, yine örnek veriyorum 850 km yol yapmışsın ve sana ortalama yakıt tüketimi olarak 100km'de 7.0 litre veriyor. Bu 850 km'lik hesabın üstüne trafikte durmak zorunda kalırsan, bu ortalama değerin saniyeler içinde 7.1 ve peşinden 7.2'ye yükselmesi imkansızdır. Böyle bir şikayetin varsa, yol bilgisayarına özel matematik öğretmeni tutabilirsin1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: CBEğer yol bilgisayarını yeni sıfırladıysan, trafikte durduğunda ortalama yakıt tüketiminin çok hızlı arttığını görürsün.
örnek veriyorum, yol bilgisayarını sıfırladın, 3km yol gittin ve trafik yoğunluğu sebebiyle durmak zorunda kaldın. yakıt tüketimi ortalaman 7.0 iken 5 saniye içinde 7.1 bir sonraki 5 saniye içinde birden 7.2 olur.
aracın bununla verdiği mesaj şu: eğer aracı bu şekilde kullanırsan, her 3 km'de bir bu şekilde durursan, 100 km sonunda çok yüksek yakıt tüketirsin.
Eğer yol bilgisayarını yeni sıfırlamadıysan, yine örnek veriyorum 850 km yol yapmışsın ve sana ortalama yakıt tüketimi olarak 100km'de 7.0 litre veriyor. Bu 850 km'lik hesabın üstüne trafikte durmak zorunda kalırsan, bu ortalama değerin saniyeler içinde 7.1 ve peşinden 7.2'ye yükselmesi imkansızdır. Böyle bir şikayetin varsa, yol bilgisayarına özel matematik öğretmeni tutabilirsin2010 İnsignia 1.6 turbo
Yorum
-
aracın çok km yaptığı esnada, ortalamanın boştayken hızlı bir şekilde artmaması, aracın boşta benzin harcadığı gerçeğini değiştirmez.
.
yani 850km yapmışken boşa aldığınızda araç yine yakıt tüketmeye devam eder. ama bunun ortalamaya yansıması geç olur. o yüzden tüketmiyor zannedersiniz ama tüketmeye devam eder
.
opelin bu konuya çözümü aşağıda: ( manuel start stop yapın)
myopel sitesinde yakıt tasarrufu ile ilgili öneriler var.
YAKIT İÇİN İPUÇLARI & ÖNERİLER
Hem yakıt tüketiminizi azaltıp hem de çevreyi korumanın yollarını merak ettiniz mi? Aşağıda sizin ve Opel'iniz için faydalı ipuçlarını biraraya getirdik.
Nasıl yakıt tasarrufu sağlayabilirim?
Düşük motor devri
Yakıt tasarrufunda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta motorunuzu mümkün olabildiğince düşük devirde kullanmaktır.
Ani hızlanmalardan kaçının
Gereksiz ve ani hızlanmalar aracınıza zarar verdiği gibi gereğinden fazla enerji harcayarak yakıt ekonominize olumsuz etkide bulunur.
Hızınızı sabit tutmaya çalışın
Aracınızın enerjisini hızlanmak için harcayın. Gereksiz manevralarla aracınızın hızının düşmesine ve enerji kaybetmesine engel olmaya çalışın.
Kesintisiz sürüş
Kesintisiz, yumuşak ve tedbirli sürüş her zaman yakıt tasarrufu sağlar.
Kırmızı ışıkta motorunuzu durdurun
Kısa bir süreliğine bile durduğunuzda aracınızın motorunuzu durdurmanız her zaman akıllıcadır. Bu gerçeği es geçmeyin; 3 dakikalık bekleme süresinde harcanan yakıt ile 50 km/s hızla 1 km yol gittiğinizde harcanan yakıt eşdeğerdir.
Ağırlığı azaltın
Fazla ağırlık yakıt tüketiminizi arttırır. Sadece stepne lastik taşımak yerine lastik tamir kiti taşımanız bile %0.3 ağırlıktan tasarruf etmenizi sağlar.
Gereksiz tüketimden kaçının
Yaz günlerinde aracınızı gölgeye park etmeniz enerji tasarrufu sağlar, direkt güneş ışınlarına maruz kalmayan aracınız daha az ısınır ve klima sisteminizin en üst seviyede çalışmasını engeller. Kış aylarında ise ön camınızı geceleri kapatmanız işe yarayacaktır. Böylece donmaların önüne geçerek, enerji tasarrufu sağlar.
Akıllıca sürüş
Rotanızı iyi belirleyin ve sıkışık trafik saatlerine kalmayın.
Yakıt tasarrufu sağlayan motor yağı kullanın.
Yüksek akışkanlığı olan motor yağları diğer motor yağlarına göre yakıt tüketiminizi %5 azaltmanızı sağlar.İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Bunun nedeni zaten araç ortalama tüketimi yapılan km ile orantılı olduğu için siz duruken km sabit ama araç bitaraftan benzin yakıyor.doğal olarak km başına tüketilen yakıt değeri hızlıca artar.size özel değil bu durum her araçta aynı olur.2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz
2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı
Yorum
-
İstanbul da trafiğe çıkmadan hangi yol açık, hangi yol kapalı bakmak, dur kalk trafikten kaçınmak
Yokuşlarda aracı boşa atmamak veya gaz vermemek
Hızınız ne olursa olsun, ortam müsaitse hız sabitleyici kullanmak ( en önemliside bu bence ) Trafiğin açık olduğunu farz edersek e5 in bir ucundan diğer ucuna 80 km sabit hızla kimseye aldırmadan gidersek ortalama 6 litre yakar.
Dik yokuşlarda 6. vites, 80 km hız, 1.5 devire falan denk geldiğinden araç boğuluyor ve turbo devreye giriyor, böyle oluncada anlık 15 litre gibi bir rakam gösteriyor, aynı yokuşta 2 bin devir hız sabitleyicisiz çıkarsanız 8-9 litre gibi bir rakam görürsünüz.
Velhasıl böyle kullanarak istanbulda yakalanabilicek ortalama en iyi değer 7.5-8 litredir ( deneyimle sabit )
Geçen senelerde e5 te hız limitini 70 yapmışlardı, 1 sene gibi bir zamanda bin lira küsur bir ceza ödedim. 80 sabit olunca cezada gelmiyor. ( sütten dil yandı bi kere )
Ha ben basarım derseniz denemedim ama 15 litre garanti yakar ( Fatih abi gerekli açıklamayı yapabilir bu konuda )2016 Mercedes cla 180 cdi amg
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: maxutaracın çok km yaptığı esnada, ortalamanın boştayken hızlı bir şekilde artmaması, aracın boşta benzin harcadığı gerçeğini değiştirmez.
.
yani 850km yapmışken boşa aldığınızda araç yine yakıt tüketmeye devam eder. ama bunun ortalamaya yansıması geç olur. o yüzden tüketmiyor zannedersiniz ama tüketmeye devam eder
.
opelin bu konuya çözümü aşağıda: ( manuel start stop yapın)
myopel sitesinde yakıt tasarrufu ile ilgili öneriler var.
YAKIT İÇİN İPUÇLARI & ÖNERİLER
Hem yakıt tüketiminizi azaltıp hem de çevreyi korumanın yollarını merak ettiniz mi? Aşağıda sizin ve Opel'iniz için faydalı ipuçlarını biraraya getirdik.
Nasıl yakıt tasarrufu sağlayabilirim?
Düşük motor devri
Yakıt tasarrufunda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta motorunuzu mümkün olabildiğince düşük devirde kullanmaktır.
Ani hızlanmalardan kaçının
Gereksiz ve ani hızlanmalar aracınıza zarar verdiği gibi gereğinden fazla enerji harcayarak yakıt ekonominize olumsuz etkide bulunur.
Hızınızı sabit tutmaya çalışın
Aracınızın enerjisini hızlanmak için harcayın. Gereksiz manevralarla aracınızın hızının düşmesine ve enerji kaybetmesine engel olmaya çalışın.
Kesintisiz sürüş
Kesintisiz, yumuşak ve tedbirli sürüş her zaman yakıt tasarrufu sağlar.
Kırmızı ışıkta motorunuzu durdurun
Kısa bir süreliğine bile durduğunuzda aracınızın motorunuzu durdurmanız her zaman akıllıcadır. Bu gerçeği es geçmeyin; 3 dakikalık bekleme süresinde harcanan yakıt ile 50 km/s hızla 1 km yol gittiğinizde harcanan yakıt eşdeğerdir.
Ağırlığı azaltın
Fazla ağırlık yakıt tüketiminizi arttırır. Sadece stepne lastik taşımak yerine lastik tamir kiti taşımanız bile %0.3 ağırlıktan tasarruf etmenizi sağlar.
Gereksiz tüketimden kaçının
Yaz günlerinde aracınızı gölgeye park etmeniz enerji tasarrufu sağlar, direkt güneş ışınlarına maruz kalmayan aracınız daha az ısınır ve klima sisteminizin en üst seviyede çalışmasını engeller. Kış aylarında ise ön camınızı geceleri kapatmanız işe yarayacaktır. Böylece donmaların önüne geçerek, enerji tasarrufu sağlar.
Akıllıca sürüş
Rotanızı iyi belirleyin ve sıkışık trafik saatlerine kalmayın.
Yakıt tasarrufu sağlayan motor yağı kullanın.
Yüksek akışkanlığı olan motor yağları diğer motor yağlarına göre yakıt tüketiminizi %5 azaltmanızı sağlar.
Yorum
-
Rica ederim. Faydalı olduysa sevindim.İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar
Yorum
-
Rolantide yakıt tüketimi ılur buda 1.2-1.5 anlık tüketim olur eskiden ekonomi olsun diye boşa atarlardı o günkü teknolojide şimdi ise kinetik enerjiyi araçlar kullanabiliyor rampa aşağı aracı büyük viteste gitmesi daha ekonomik olur aracı boşa alırsanız yakıt tüketimi olduğu için ortalamanız artar
Ama 1-2 dk rolanti ortalamayı hızlı artırmaz siz yol bilgisayarını sıfırlayıp 1-2 km gidince rolantide bekliyorsanız biraz etkileyebilir aksi taktirde bariz ortalama artmaz.
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
Yorum