Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia 1.4T Edition Elegance Manuel

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia 1.4T Edition Elegance Manuel

Arkadaşlar bu ay insignia sahibi oldum ve yeni araç alacak arkadaşlara yol gösterecek, diğerlerine ise inceleme fırsatı verecek ilk izlenimlerimi aktarmak istedim. Yeni üye olarak da foruma bir katkım olmuş olur

Öncelikle aracın dış görünüşüne hayranım, sınıfının diğer araçlarından mesela passat dan daha iri duruyor. Bu durum bazılarına göre negatifde gelebilir. Bu göreceli dış görünüş yorumundan sonra daha objektif yorumlara geçebilirim

+'lar:

-Araç çok konforlu. Amortisörler yumusacık, çukurlarda direkt olarak hissetmiyorsununz etkisin. Virajlarda, yanlara yapışmıyorsunuz, araç yapışıyor adeta ve hızı hissedemiyorsunuz.. bu konuda bir açıdan negatif olarak görünebilir.

-Benim aldığım paket baz paket ancak araç çok dolu. Ayna katlamasından tutunda elektirikli bel desteği, hız limitlemesine kadar var.

-Günlük yaklaşık 40 km gidiyorum. ve 20 km'si trafikte geçiyor. Şuan ortalama tüketimim 7-7,1 ve klima 10 km sinde falan açık oluyor. Bu rakam harika arkadaşlar araç cidden az yakıyor. Bu arada belirtmeliyimki agrasif araç kullanmıyorum ama orta şeridi kapatıp tin tin de gitmiyorum. Normal insan gibi araç kullanıyorum arkadaşlar hızlanıp gereksiz frenler vs olmuyor onu demek istiyorum.

-Led gündüz farları)) bana göre artı

-ivmelenme. araç kesinlikle hantal değil, güç istediğinizde tatmin ediyor sizi.

-iç aydınlatma. Kırmızı kapı kolu aydınlatmaları, kapı altı ve ayak aydınlatmaları, göstergeler vs... super

- Yol sesi ve motor sesi çok az

Eksiler:

- ses sistemi: daha iyi olabilirdi kötü kesinlikle değil ama normal toyota yada qashqai lerde kullanılan sisteme çok yakın sistem kullanmışlar. opel den daha iyisini beklerdim.

- bagaj kapağının kapanması biraz zor, küt diye çarpmak zorunda kalmak istemezdim.

-Direksiyon çok hafif. Yağ gibi kayıyor arkadaşlar başlarda gaz pedalına alışma süresinde birden gaza basınca aracı toparlamakta güçlük çekiyordum. biraz güvenlik açısından olumsuz bence

-Kol dayama kısa kalıyor biraz daha vitese doğru ve on yolcuya doğru uzaması güzel olurdu. Kolumun boşlukta kaldığı oluyor.

- iç malzemelerin geneli sert kaliteli plastikten. Daha yumuşak malzemeler kullanılması yerinde olurdu.

-İnsignia ya yakışmayacak kalitede torpido kapağı ve içi. Malzeme tok durmuyor.

-direksiyona entegre park asistanı. Park asistanı güzel ve kullanışlı ancak direksiyon yönüne göre asiste edilmek daha iyi olurdu.

-Lastik basınç sensörü. Ya bu konu belkide benden kaynaklı ama doğru havayı basmama rağmen sabahları basınç uyarısı alıp duruyorum..

Şimdilik bu kadar arkadaşlar. Aklıma gelenleri yazmaya ve yardımcı olmaya çalıştım. Bu arada önceki aracım 1.4 golf 122 idi. Herkese selam

Ynt: Insignia 1.4T Edition Elegance Manuel

Bilgilendirme için teşekkürler.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

welcome ve teşekkürler...

Yorum

welcome
        aracınız hayırlı olsun

Yorum

teşekkürler Birde size bir soru sormak isterim. Araca ilk bindiğimde doğal olarak yağ seviyesi %99 daydı. Suan 550 km de falan ve yağ seviyesi %96'da. Sanki biraz hızlı düştü, bu normal midir sizce?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: simplycranberry
            teşekkürler Birde size bir soru sormak isterim. Araca ilk bindiğimde doğal olarak yağ seviyesi %99 daydı. Suan 550 km de falan ve yağ seviyesi %96'da. Sanki biraz hızlı düştü, bu normal midir sizce?
            Bu yağ gostergesindeki azalma konusunda genel bir hata yapiyoruz. Unutmayalım ki araclarimiz sadece hareket halinde değil rölantide iken de yaglama yapıyor. Araclarimizi imal edip yağ olceri koyan mühendisler rolantideki durumu da hesaplayip koymuşlar. Zaten dikkat ettiniz mi bilmem, bir yıl doldugunda veya belli km lerde yağ değişiminden bahsedildiği halde bu değerlere ulaşmadan araçlarimizda yağ ikazı yapılır. Hep hesaplarımızdan daha önce gerçekleşir. Sebebi rolantide de yağlamanın devam ediyor olması.
            @Murat
            2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: simplycranberry
              Yağ seviyesi değil, Yağ ömrüdür o.
              34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Yağ ömrü olabilir, yanlış hatırlıyor olabilirim. Bana yinede 550 km de %3 azalma fazla geldi. her 180 km de yuzde bir düşüş e tekabül ediyor. gerçi şöyle bir düşününce tamamen ömrünü doldurması 18 bin km ye denk geliyor e bu da normal zaten. Yani boşuna evham yapmışım arkadaşlar matematik ortada)))

Yorum

welcome

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Benim gibi yeni insignia 1.4 edition elegance alma arefesinde olan birisi için çok güzel inceleme olmuş. Ah bir de neredeyse kur yüzünden her hafta fiyatlar artmasa daha iyi olacak
                    onur

Yorum

Hoş geldiniz, aracınızı keyifle güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

Yorum

Yağ ömrü Zaman ve Km ye göre hesaplaması değişebiliyor yani çok km yaparsanız yağ ömrü hızlı düşer yada araç yağ değişim zamanı önemlidir.
                        Zaman=1 yıl
                        Km=15.000

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                        X