Duyuru

Collapse
No announcement yet.

TEAFİK DENETIMLERINE VATANDAŞLARIN KATILMASI...!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• TEAFİK DENETIMLERINE VATANDAŞLARIN KATILMASI...!

Az önce okuduğum bir habere göre artık vatandaşlarda Hatalı (gördükleri!) Davranışları kamera ile tespit ederek denetimde bulunabilecek (miş)...

Trafikte yeni uygulama
    http://www.haber7.com/guncel/haber/1...-yeni-uygulama

Demek oluyor ki her Kafası bozulan video-resim çekip sistemi kilitleyecek....
    MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Ynt: TEAFİK DENETIMLERINE VATANDAŞLARIN KATILMASI...!

) ah devlet ah sen isini biliyorsun... kesinlikle cok işgüzar cikar
    F30 Sport+

Yorum

Oysa ki gizli kayıt delil olmuyor değil mi
      Her alanda gambazlıyalım
      Dünya'da insanlığa en az inanan toplum olmamız
      En fazla hain çıkaran toplum olduğumuzun sebebi
      Eh bu gerçek üzerine mantıklı bir yöntem hakkını yemeyelim

Yorum

Ben polisin ihbar sitesine pek çok resim ve video gönderdim ve geri dönüş isteyip tüm bilgilerimi yazdığım halde aylardır bir dönüş yapılmadı. Eğer ki dikkate alındığına inanırsam her gün yollamaya devam ederim. Bunu da gammazlamak ya da satmak olarak görmüyorum, görülmesine de pek anlam veremiyorum. Benim şikayetlerimin çoğu hatalı park, ters yönden gelip atarlanma, dönülmezden dönme, vs gibi şeyler olurdu. Kendim dört dörtlük uyabiliyor muyum hayır, ama gıcık olduklarımı ihbar eder miyim EVET!
        2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

açıkcası pek şaşırmadım
          eğer hakkaniyetli ve doğru yapılırsa yaşamımız ve sağlığımız açısından faydalı olcağını düşünüyorum

Yorum

İstismara çok açık bir konu olduğu kadar bazende trafikte başkalarının canına kastedenlere ceza verilmesi noktasında biçare kaldığımızda uygulanabilir bir yöntem.Fakat bunun uygulayıcıları ne kadar adil olur? Birde radarı bile ikaz ile ceza kesilebiyorsa bu noktada çekilen videolar ne kadar delil hüviyetinde olur? Dünyada ilk araba kullanan toplum değiliz.En yoğun kullananda değiliz.Bence en fazla trafik kazası yaşayan toplumda değiliz.Hal böyle iken Avrupada çok katı uygulamaların olduğunu ve hiç kimsenin kuralları delmek istemediğini dikkatli olduklarını duyuyoruz.Peki sizce bu gelişmişlik mi? yoksa cezaların tarafsız,adil,katiyetle uygulanması mı? Bir siyasetçi,Güvenlik mensubunun şahsi aracına siren takılıp emniyet şeridinden keyfi giderken bir vatandaş olarak huzursuz ve adil görmüyorum.Bırakın kendilerini ailelerine bile aynı forsu yaptırabiliyorlar. Cemaat İmama uyar.Bu görüntüyü çekerken farkedilen birisi münakaşa ederek görüntü almak isteyeni öldürse vebali ne olur? Önce devlet devletliğini yapıp piyasada bilinen trafik magandalarını gta oynamaya korkacak hale getirsin.
            "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Bana gore herkes kendi isini yapmali polis polisligini yapsin asker askerligini vatandasta vatandasligini...
              F30 Sport+

Yorum

Ben de aracıma kamera takıp her gün ters şeritten üzerime üzerime gelip uyarınca da dayılanan davarların görüntülerini yollayacağım. Camı açıp adama burası ters yön diyorsun davar özür dileyeceğine ne var yani 300 400 metreden bir şey mi olur diyor. Böylece bundan sonra ben sinir sahibi olacağıma ceza gelince onlar sinir sahibi olsun.
                ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                  Ben de aracıma kamera takıp her gün ters şeritten üzerime üzerime gelip uyarınca da dayılanan davarların görüntülerini yollayacağım. Camı açıp adama burası ters yön diyorsun davar özür dileyeceğine ne var yani 300 400 metreden bir şey mi olur diyor. Böylece bundan sonra ben sinir sahibi olacağıma ceza gelince onlar sinir sahibi olsun.
                  Allah yardimciniz olsun hocam
                  Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

ülkemizde fahri trafik müfettişliği diye bir kurum var. orada yıllarını memurlukta geçirmiş, belirli bir hayat tecrübesi olan insanlar var. öyle olmasına rağmen su-i istimallerin önüne geçilemiyor.

trafik polisi arkadaşım anlatmıştı:
                    birgün şubeye elinde bir tomar makbuzla bir adam girmiş. bağırmış çağırmış. bu nasıl iş. diye...
                    makbuzları incelemişler hep aynı trafik müfettişi arka arkaya kesmiş cezaları. müfettişi incelemeye almışlar. adam emekli asker. işi derinleştirince anlamışlar ki: sabah bu vatandaş o müfettişle tartışmış. müfettiş efendi de atlamış arabaya akşama kadar adamı takip edip bulduğu en ufak kusura ceza yazmış.

bu olumsuz örnekte olduğu gibi çok su-i istimale açık olabilecek bir konu.

bir de bizim devlet daha kendi resmi polisinin kestiği cezaları tasnif edipte zamanında gönderemiyor. bu kadar vatandaşın çektiği görüntüleri kim inceleyecek te ceza makbuzu yazacak. benim şahsi görüşüm bu iş daha ilk baştan kilitlenir. bir çok yönetmelikte olduğu gibi kadük kalır. yani olur ama uygulanmaz.

bir kardeşim avrupadan bahsetmiş. katılıyorum. hatta bizim gurbetçiler bile orada kurallara harfiyyen uyup burada çiğniyorsa çuvaldızı millet olarak kendimize batırmalıyız derim.

hoş zaten sadece bir iki memur görevlendirip youtube falan takip edilse zaten başka bir şeye gerek kalmaz.

Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim ki: bazen hakikaten kimselerin olmadığı yerlerde öyle eşekliklerle karşılaşıyorum ki, çok içimden geçirmişimdir ceza yazabilmeyi.

Ama eminim ki biz millet olarak bu işin de suyunu çıkarırız ve belki de faydalı olabilecek bir uygulamayı akim bırakırız...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                      Bana gore herkes kendi isini yapmali polis polisligini yapsin asker askerligini vatandasta vatandasligini...
                      https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Her şeyin başı eğitim.Eğitim öğretim kurumları sınav çocukları yetiştirmeyi bırakıp,işlerini yaparlarsa;

* Yaya geçitlerinde araç sahipleri durup yayalara yol verir.
                        * Sol şeridi sollama şeridi olarak kullanır,işi biten diğer şeride geçer.
                        * Yollarımızın üzerinde,hız kesiciler,tümsekler,setler,bariyerler olmaz.
                        * Yolcu indirme bindirme duraklarda yapılır.Yolun ortasında yolcu taşıma araçları yolcu indirip bindirmez.
                        * Sol kol dışarıda kimse araç kullanmaz.
                        * Araç bakımları muntazam ve iklim şartlarına uygun yapılır.
                        * Hızlı ve limitlerde araç kullananlar için pistler yapılır.

Kurallara uyulması için devletin caydırıcı önlemlerine maruz kalmak,bizlerin ayıbıdır.Bize verilen eğitimde,yakalanmadığın sürece her şey serbesttir.Kuralları herkes çiğniyor,sende çiğne ne olacak ki.Kurallar çiğnenmek için vardır. alala

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Memlekette kendini 1 milim üstte gören hemen birilerini ezerek ego tatmini yapmaya çalıştığından daha da ileride hukuk sistemimiz bile insiyatife dayalı olduğundan bu vatadaşı vatandaşa kırdırmaktan öteye geçmez!
                          Önce magandayı eğit yada eğitim verdirdiğin yeri denetle o magandayı sokağa çıkarma.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: canbaz
                            Her şeyin başı eğitim.Eğitim öğretim kurumları sınav çocukları yetiştirmeyi bırakıp,işlerini yaparlarsa;

* Yolcu indirme bindirme duraklarda yapılır.Yolun ortasında yolcu taşıma araçları yolcu indirip bindirmez.

Kurallara uyulması için devletin caydırıcı önlemlerine maruz kalmak,bizlerin ayıbıdır.Bize verilen eğitimde,yakalanmadığın sürece her şey serbesttir.Kuralları herkes çiğniyor,sende çiğne ne olacak ki.Kurallar çiğnenmek için vardır. alala
                            bir eğitimci olarak sözlerinize katılıyorum. Ancak birkaç küçük itirazım var. bu itirazım sözlerinizin yanlışlığı için değil sadece iğne batırmak kabilindendir...

1. olarak: "Her şeyin başı eğitim.Eğitim öğretim kurumları sınav çocukları yetiştirmeyi bırakıp,işlerini yaparlarsa;" demişsiniz.

evet tamamen katılıyorum. ancak eğitim ister istemez veli profilinden etkileniyor. örneğin bizim okullarımızda öğretmenler otomatik olarak veliler tarafından tasnif edilir. her kayıt döneminde bir çok veli okul idaresiyle kavgalı olur. nedeni ise belirli öğretmenlerin sınıflarına kayıt yaptırma telaşıdır. bu telaşın sonucu o öğretmenlerin sınıflarında yığılmalar olur. bazen bir öğretmenin sınıfına kayıt yaptırabilmek için siyasiler devreye girebilir. peki bu öğretmenleri bu kadar tercih sebebi yapan nedir. yani neden veliler o öğretmenlerin sınıfları önünde sıraya girer. çünkü mezun olan öğrencileri yapılan ortak sınavlarda yüksek puan alır.
                            ben asla bu durum için velileri suçlamam. çünkü ben de bir veli olarak aynı şeyleri yaptım ve yapıyorum.
                            yani demem o ki: VEli isteği, devletin beklentisi başarılı öğrenci. peki burada şu soru devreye giriyor. veliler ve devlet başarıdan ne anlıyor. kısaca: sınav başarısı. çünkü kimse bir öğretmene "helal olsun ya, öğrencileri sınavlarda başarılı değil ama yere çöp atmıyorlar" demiyor. böyle olunca öğretmen de kendisini bu beklentiye göre konumlandırıyor. zaten öğretmenin kendisi de böyle bir beklentinin ürünü olduğu için durum değişmiyor.
                            özeleştiri olarak söyleyeyim: son birkaç yıldır sistem biraz değiştirildi, iyileştirildi ama biz bir türlü uyum sağlayamıyoruz. çünkü başarıyı sınavla ölçmeye alışmışız.
                            bu durumun düzelmesi mümkün mü? tabi ki mümkün. ama çok zor. çünkü yerleşmiş ve neredeyse toplumumuzun damarlarına sirayet etmiş ön kabuller var. neyse... bu hamur çok su götürür...

diğer söylediklerinize de bir insan olarak tamamen katılıyorum. ideal olanları saymışsınız. hiç bir itirazım olamaz.

bence sadece bu meselede değil diğer tüm toplumsal kurallara uymada yaptığımız yanlış sadece akla hitap eden bir eğitim vermemiz. yani söylediğiniz tüm maddeleri vasat bir ilk okul mezunu kural olarak bilir. ama uygulamaz. neden? çünkü vicdanı işin içinde değildir. biz eğer vicdanı, kul hakkını, ahiret inancını işin içine katabilirsek çok daha etkili olur diye düşünüyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem
                              Orjinal yazı sahibi: canbaz

bir eğitimci olarak sözlerinize katılıyorum. Ancak birkaç küçük itirazım var. bu itirazım sözlerinizin yanlışlığı için değil sadece iğne batırmak kabilindendir...

1. olarak: "Her şeyin başı eğitim.Eğitim öğretim kurumları sınav çocukları yetiştirmeyi bırakıp,işlerini yaparlarsa;" demişsiniz.

evet tamamen katılıyorum. ancak eğitim ister istemez veli profilinden etkileniyor. örneğin bizim okullarımızda öğretmenler otomatik olarak veliler tarafından tasnif edilir. her kayıt döneminde bir çok veli okul idaresiyle kavgalı olur. nedeni ise belirli öğretmenlerin sınıflarına kayıt yaptırma telaşıdır. bu telaşın sonucu o öğretmenlerin sınıflarında yığılmalar olur. bazen bir öğretmenin sınıfına kayıt yaptırabilmek için siyasiler devreye girebilir. peki bu öğretmenleri bu kadar tercih sebebi yapan nedir. yani neden veliler o öğretmenlerin sınıfları önünde sıraya girer. çünkü mezun olan öğrencileri yapılan ortak sınavlarda yüksek puan alır.
                              ben asla bu durum için velileri suçlamam. çünkü ben de bir veli olarak aynı şeyleri yaptım ve yapıyorum.
                              yani demem o ki: VEli isteği, devletin beklentisi başarılı öğrenci. peki burada şu soru devreye giriyor. veliler ve devlet başarıdan ne anlıyor. kısaca: sınav başarısı. çünkü kimse bir öğretmene "helal olsun ya, öğrencileri sınavlarda başarılı değil ama yere çöp atmıyorlar" demiyor. böyle olunca öğretmen de kendisini bu beklentiye göre konumlandırıyor. zaten öğretmenin kendisi de böyle bir beklentinin ürünü olduğu için durum değişmiyor.
                              özeleştiri olarak söyleyeyim: son birkaç yıldır sistem biraz değiştirildi, iyileştirildi ama biz bir türlü uyum sağlayamıyoruz. çünkü başarıyı sınavla ölçmeye alışmışız.
                              bu durumun düzelmesi mümkün mü? tabi ki mümkün. ama çok zor. çünkü yerleşmiş ve neredeyse toplumumuzun damarlarına sirayet etmiş ön kabuller var. neyse... bu hamur çok su götürür...

diğer söylediklerinize de bir insan olarak tamamen katılıyorum. ideal olanları saymışsınız. hiç bir itirazım olamaz.

bence sadece bu meselede değil diğer tüm toplumsal kurallara uymada yaptığımız yanlış sadece akla hitap eden bir eğitim vermemiz. yani söylediğiniz tüm maddeleri vasat bir ilk okul mezunu kural olarak bilir. ama uygulamaz. neden? çünkü vicdanı işin içinde değildir. biz eğer vicdanı, kul hakkını, ahiret inancını işin içine katabilirsek çok daha etkili olur diye düşünüyorum.

Konu güzel bir konuydu.Yazdıklarınız zevkle okuyorum.Saygı ve sevgilerimle

Yorum

İşleniyor...
                              X