Arkadaşlar merhaba yeni aldıgım 1.6 turbo aracımın yakıt tüketimi beni şaşkına çevirdi şehir içi ortalama trafikte sakin kullanımda 7.8i geçmiyor arkadaşımda astra h sedan 1.6 115lik vardı onunla aynı yakması mulemmel prins lpg düsünüyodum bir kaç ay sonrasına 35 kuruş yaktığını hesapladım arabaya olan aşkım 5e katladı alırken 50kurustan assagisini yakmaz diyolardı kesinlikle yalan
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
insignia 1.6 turbo 180hp yakıt tüketimi
Collapse
X
-
Ynt: insignia 1.6 turbo 180hp yakıt tüketimi
Kullnım şartları ve yol güzergahna göre ekonomik sürüş yapmak mümkün ama performanslı ve seri bir kullanımda yakıt tüketimi artar ama harcadığı her bir damla benzinin hakkını veren bir araç
keyifli ve ekonomik sürüşler.
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
-
Kullanmaniza bagli,bende cok 8 lerde gezerdim ama 1.6 t efsanedir2 de 100 le gidersen 20 6 da gidersen 7 litre yakar
Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)
Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool
F10 Msport
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: canztrkArkadaşlar merhaba yeni aldıgım 1.6 turbo aracımın yakıt tüketimi beni şaşkına çevirdi şehir içi ortalama trafikte sakin kullanımda 7.8i geçmiyor arkadaşımda astra h sedan 1.6 115lik vardı onunla aynı yakması mulemmel prins lpg düsünüyodum bir kaç ay sonrasına 35 kuruş yaktığını hesapladım arabaya olan aşkım 5e katladı alırken 50kurustan assagisini yakmaz diyolardı kesinlikle yalan
Yorum
-
Benimde şehir içi şehir dışı ikisinin ortalaması ortalama 7,5-8 lt. dolaylarında. Kalkıştan kısa bir süre sonrasında seri şekilde uygun olan vitese çıkabilirseniz aracınız minimum seviyeyi harcar. Tüyosu felan yok. Opel'in Ürün kataloğunda yazdığı gibi en uygun vites ve düşük devirle kullanılması üretici tarafından da tavsiye edilmekte. Bende almadan önce ocağına incir ağacı diker, alma insignia yerine vw jetta, passat al diye konuşanlar çok oldu ama inattan tercihimi insignia'dan yana kullandım, iyi ki öyle yapmışım. Performanslı kulanımda vw'de aynı değeri yakıyor niye tercih edeyim ki? Her araç 3000 devirden sonra benzini içer, bu fizik kuralı gereği böyle. Facebook'ta opel'in sayfasında eskişehirden birisi yazmış insignia ocağıma incir ağacı dikti, benzinciye ortak oldum. Km'de 1 lira yakıo, almayın diye bas bas bağırmış. Adama bir cevap yazdım, cevap veremedi dönüpte tabii. Aracı zorunlu olmadıkça 3000 devir üzerine çıkarmazsan yakmaz, 4-5 bin devirler de adeta aracı anırtırsan ağlarsın tabi dedim, çıt yokNormal kullanımda 33-35 krş, performansa yönelik kullanımda 70-80 krs. civarı yakıyor doğru ama hakkını fazlasıyla veriyor. Bu arada benim bildiğim turbo ekipmanı belli bir devirden sonra çalışmaya başlamaz, kontağı çevirdiğiniz andan itibaren motor ile beraber devreye girer.
Yorum
-
Bayram tatilinde 1630 Km yol yaptım ortalama 9.2 lt yakıt tükettim
İstanbul Ankara 120-130 km/h ile ortalama 7.3 lt sonrasında dur kalk ve dağ bayır yollarını da içine koyunca 9.2 ye çıktık araç full dolu klima hep açıktı.
Bu araç daha ne yapsın.
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Başlık 1.6 turbo ama Fatih bey'in yazısını görünce bende bayram tatilindeki tüketim değerimi paylaşayım istedim.
ANKARA-ALANYA gidiş dönüş toplam 1130km araçta 4 yetişkin ve bagaj ağzına kadar dolu klima kullanımı yok ortalama hız konyaya kadar 110/120 civarı iken tüketim 7.2 sonrasında dağ yolları trafik ve geri dönüşte biraz daha süratli kullanım sonucu ankara'ya geldiğimizde yol bilgisayarının gösterdiği 8.2 araç 2.0t 4x4 düz vites2.0t 220bg 4x4 manuel
Yorum
Yorum