Bayram tatilinde 1630 Km yol yaptım ortalama 9.2 lt yakıt tükettim
İstanbul Ankara 120-130 km/h ile ortalama 7.3 lt sonrasında dur kalk ve dağ bayır yollarını da içine koyunca 9.2 ye çıktık araç full dolu klima hep açıktı.
Bu araç daha ne yapsın.
Aracımı şehir dışından aldım 2 hafta önce. Trabzon-ankara arası 110'a sabitleyip 7 litre ortalamayı tutturmuştum. Şehiriçinde ise tüketim biraz üzdü açıkçası. Ankara'ya gelip benzin aldığımda sıfırladım, 2 haftadır ortalamam 12.2 Yol-güzergah-mevsim bunlar da tüketimi etkileyen faktörler. Örneğin Ankara'yı bilenler için söyleyeyim; evim kırkkonaklarda işim sıhhiyede. her akşam eve dönerken eşimi de almak için tunalı trafiğine giriyorum ve cinnah yokuşunu çıkıyorum. Kış aylarında ortalamada 1-1.5 lt daha fazla tüketmesi de normal aslında. Benim çözemediğim, çok dikkatli ve sakin kullanmama rağmen (yüksek vites-düşük devirli sürüş, ani hızlanma ve frenlemelerden uzak durma, yokuş inerken cut-off sistemini kullanma vb.) 12 lt nin altına hiç düşememem.
Aracımı şehir dışından aldım 2 hafta önce. Trabzon-ankara arası 110'a sabitleyip 7 litre ortalamayı tutturmuştum. Şehiriçinde ise tüketim biraz üzdü açıkçası. Ankara'ya gelip benzin aldığımda sıfırladım, 2 haftadır ortalamam 12.2 Yol-güzergah-mevsim bunlar da tüketimi etkileyen faktörler. Örneğin Ankara'yı bilenler için söyleyeyim; evim kırkkonaklarda işim sıhhiyede. her akşam eve dönerken eşimi de almak için tunalı trafiğine giriyorum ve cinnah yokuşunu çıkıyorum. Kış aylarında ortalamada 1-1.5 lt daha fazla tüketmesi de normal aslında. Benim çözemediğim, çok dikkatli ve sakin kullanmama rağmen (yüksek vites-düşük devirli sürüş, ani hızlanma ve frenlemelerden uzak durma, yokuş inerken cut-off sistemini kullanma vb.) 12 lt nin altına hiç düşememem.
kullanım şeklinize bakınca çok fazla bu değer, ürkütücü hatta. araç detayınız nedir? 1.6 - 2.0 ?
1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
sanırım yeni nesil motorlarda ecotec sidi denilen avantaj burada devreye girmiş. Gerçekten çok yakıyomuş araç. Aldığınızdan beri mi böyle bilmiyorum, sorunda olabilir. bir ustaya gösterseniz. Hani agrasif kullanılsa normal diycem.
1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Evim ile işim arası çok kısa mesafe (4 km) ve oldukça rampa yokuş iniş var güzergahımda. Şöyle söyleyeyim trafik sıkışık olmasa bile 60-70 km hıza çıkabileceğim yol yok. Biraz da bundan kaynaklı sanırsam. Yani inşallah öyledir
Benim aracım 1.4 2012 model ve aracımla 2. yılımı doldurdum.
İşimle evim 6km. Bunun yarısı yokuş çıkmakla geçiyor.
İş yerine geldiğimde kaloriferi açabilecek duruma yeni gelmiş oluyorum.
Tüketim değerim hep aynı, kışın 12-13,5lt aralığında. Ortalama hızım 20km. 4. vitese atamıyorum hiç. Ara sıra 3. vitesin sonunu görüp 4 e alıp hemen 3e düşüyorum dersem abartmış olmam.
Hiç takmıyorum yakıt değerlerini çünkü normal..
Yazın da aynı mesafe 10,5-11,5lt ye düşüyor..
Önceki aracım 1,5 gls 2001 model hyundai accent milenyum kasa idi, 1 ton ağırlıkla 10lt şehiriçi yakıtı vardı, şu an 1,5 ton aracım sadece 2 lt fazla yakıyor, üstelik insignia farkı ile. Hiç takmıyorum valla.
Kullanım şekli, mesafe, hava şartları, aracın durumu, yakıt, yol durumu..bunların biri bile değişse yakıt artıyor..
Aynı koşullarda 1.6 180hp bence benim aracım olsa 15lt. civarında tüketimim olurdu ki yine takmazdım kafaya..
Benim aracım 1.4 2012 model ve aracımla 2. yılımı doldurdum.
İşimle evim 6km. Bunun yarısı yokuş çıkmakla geçiyor.
İş yerine geldiğimde kaloriferi açabilecek duruma yeni gelmiş oluyorum.
Tüketim değerim hep aynı, kışın 12-13,5lt aralığında. Ortalama hızım 20km. 4. vitese atamıyorum hiç. Ara sıra 3. vitesin sonunu görüp 4 e alıp hemen 3e düşüyorum dersem abartmış olmam.
Hiç takmıyorum yakıt değerlerini çünkü normal..
Yazın da aynı mesafe 10,5-11,5lt ye düşüyor..
Önceki aracım 1,5 gls 2001 model hyundai accent milenyum kasa idi, 1 ton ağırlıkla 10lt şehiriçi yakıtı vardı, şu an 1,5 ton aracım sadece 2 lt fazla yakıyor, üstelik insignia farkı ile. Hiç takmıyorum valla.
Kullanım şekli, mesafe, hava şartları, aracın durumu, yakıt, yol durumu..bunların biri bile değişse yakıt artıyor..
Aynı koşullarda 1.6 180hp bence benim aracım olsa 15lt. civarında tüketimim olurdu ki yine takmazdım kafaya..
Kesinlikle haklısınız... İnsignia için bu değerler çok değil bence de. Ben de 13 Lt benzin yakıyorum şehiriçinde,15 Lt de lpg ama kullanım şartlarım ağır gerçekten. Kısa mesafe,dik yokuş, soğuk motor,1635 kg ağırlık ve İnsignia... Normal kullanımda 11 Lt benzin ,13 Lt lpg yakıyor şehiriçi. Şehirdışında da 110 Km hız ile 18-19 Krş yakıyor.Makul.
2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...
Ben biraz farklı değerlere sahibim sanırım.
Şehir dışı Ankara-Antalya 110 km. sabit hız ile 6.1 lt. ortalama tüketimim oluyor.
Şehir dışı Ankara-Karabük 120 km. sabit hız ile 6.7 lt. ortalama tüketim.
Şehir içi motor ısınmadan ev-ofis 2km. mesafede sürekli gidip gelince 11.5lt ortalama tüketimim var.
Şehir içi gün içerisinde işlerimi halletmek için sürekli dışarıda olduğumda 10.1 lt. ortalama tüketimim var.
Şimdi bu değerleri LPG ile tekrar yazıyorum.
Şehir dışı Ankara-Antalya 110km. sabit hızla 21 krş.
Şehir dışı Ankara-Karabük 120km. sabit hızla 22.5krş.
Şehir içi ev-ofis krş. 35,5 krş.
Şehir içi normal kullanım 30.5 krş.
2011 75binkm. de 1.6T + Landirenzo LPG + çelik sibop.
Değerleri Shell LPG ile yapıyorum. litre fiyatı 2.5TL.
Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011 Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013
Ben biraz farklı değerlere sahibim sanırım.
Şehir dışı Ankara-Antalya 110 km. sabit hız ile 6.1 lt. ortalama tüketimim oluyor.
Şehir dışı Ankara-Karabük 120 km. sabit hız ile 6.7 lt. ortalama tüketim.
Şehir içi motor ısınmadan ev-ofis 2km. mesafede sürekli gidip gelince 11.5lt ortalama tüketimim var.
Şehir içi gün içerisinde işlerimi halletmek için sürekli dışarıda olduğumda 10.1 lt. ortalama tüketimim var.
Şimdi bu değerleri LPG ile tekrar yazıyorum.
Şehir dışı Ankara-Antalya 110km. sabit hızla 21 krş.
Şehir dışı Ankara-Karabük 120km. sabit hızla 22.5krş.
Şehir içi ev-ofis krş. 35,5 krş.
Şehir içi normal kullanım 30.5 krş.
2011 75binkm. de 1.6T + Landirenzo LPG + çelik sibop.
Değerleri Shell LPG ile yapıyorum. litre fiyatı 2.5TL.
Yorum