Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Zam Enflasyon Denklemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Zam Enflasyon Denklemi

Yıllık enflasyon rakamlarımız %10 seviyelerindeyken TL oldukça değer kaybına uğradı.Kurda kısa bir zaman içerisinde ki hareket değişikliği endişe ile izleniyor.Oysaki;
    * Türkiye'de her beş yılda bir krize alışık bir toplumuz.
    * Yatırım,birikim denilince akla döviz ve altın gelen bir toplumuz.
    * Otomobilleri hala döviz kredisiyle alan bir toplumuz.
    * Corsa almaya gidip Asra alan bir toplumuz.
    * Sıfır araç alırken,satıcının aksesuar seçeneklerini sayarken oda olsun,bu da olsun diyen,aracını sunrooflu alıp,hiç kullanmayan bir toplumuz.
    * Hala aracının yakıt sarfiyatını TL üzerinden değerlendiren bir toplumuz.
    * Yeni araç alırken ekstra aksesuarları %50 Ötvli alıpta bunu bilmeyen,araştırmayan bir toplumuz.

iyi niyetliyiz.Almışken en iyisi olsun isteriz.Üç senelik kredi ile araç alıp,kredisi bitmeden araçlarımızı satarız.

Arkadaşlar;

Affınıza sığınarak benim önemsediğim detayı sizinle paylaşmak isterim.Ben olsam;

* Kurda artış olmadı,kurda sıçrama oldu.İki ay sonra kuru tekrar değerlendirmek gerekir.Şuan ki rakamlara göre panik yaparak her türlü alış/satış konusunda dikkatli olunması,ihtiyaç doğrultusunda hareket edilmesi gereklidir.İhtiyacım olmayan bir şeyi bu günlerde almam zevkim için bir şeyi satmam.
    * Zamlı bir ürünü su dahi olsa almam,almamaya gayret ederim.Zamlı bir ürünü almak enflasyonu yükseltir.Enflasyonu algı tetikler.Bilinçli olalım.Zamlı ürünü daha çok zam gelecek diye almayalım (ihtiyaç istisnadır)
    * Zevkimizle alakalı harcamaları bir daha gözden geçirelim.

Yazdıklarımı okuduğunuz için teşekkür ederim.Yukarıdaki içerik her hangi bir politik görüş vb içerikli değildir.Yorum yapmak isteyen arkadaşların siyasete bulaşacak cümlelerden kaçınmasını rica ederim.
    https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Ynt: Zam Enflasyon Denklemi

Guzel ve mantikli bir yazi...
    F30 Sport+

Yorum

Bu kur artışı falan olmadı, resmen gizli devalüasyon oldu, yazdıklarınız doğru, bu ara ihtiyaç dışı hiçbir şey almamak lazım. Biraz tasarruf/cimrilik etme zamanıdır. Ama eğer tüketen değil de üreten bir ülke olsaydık, sanırım tüketim ülke ekonomisine yararlı olurdu, yanılıyor muyum?
      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Eline sağlık ağabey clapclap clapclap
        Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
          Bu kur artışı falan olmadı, resmen gizli devalüasyon oldu, yazdıklarınız doğru, bu ara ihtiyaç dışı hiçbir şey almamak lazım. Biraz tasarruf/cimrilik etme zamanıdır. Ama eğer tüketen değil de üreten bir ülke olsaydık, sanırım tüketim ülke ekonomisine yararlı olurdu, yanılıyor muyum?
          Haklısınız ama dünya değişiyor.Avrupa ikinci dünya savaşından sonra ciddi anlamada ağır sanayiye ağırlık vererek üretici gömleğini giydi.Japonya ve Abd'de sanayiciydi.TC ise dışa bu zamanları dışa kapalı bir ülke olarak geçirdi.Sonrada batı hayranı bir ülke haline geldik.Renkli televizyonunla çağ atladık.2000'li yıllarda kumaş ve iplik üretmeyen ülkemize Tekstil Ülkesi dediler.Sahte marka ve menşeli ürünler ürettirdiler,ihraç fazlası ürün kavramı da ne demekse (ben çok iyi biliyorum) gelişti.Biz sinekle,böcekle,bıyıklı,bıyıksızla,zayıfla,şişmanl a uğraşırken Avrupa ve büyüklerimiz markalaşmıştı.Üretim hammallık demişlerdi bile.Sömürge ülke kavramını değiştirerek,hammal ülke (Hariçte İşleme Rejimi) kavramını getirdiler.

Algımızı acilen değiştirmemiz lazım.Üretici olmak tabiki lazım.Ülkemiz krom madeni bakımından zengin ama işleyemiyoruz.Bu çok büyük bir ayıp.Kromu biz çıkartıyoruz bin bir güçlükle fiyatını Çin belirliyor.Üretici olalım tabiki kumaşı ve ipliği üretelim,mamul haline getirelim kendi etiketimizi vuralım,sonrada satamayalım.Çünkü hepimiz marka alıyoruz.Marka değeri üretimin önüne geçti.Apple kimin markası ??? Üretim yeri neresi ???Ülkemizde bulunan otomobil fabrikalarına (Sözde fabrika) dikkat edin.Hepsi montaj hattı.Ama bu bütün dünyada böyledir.Marka sahibi ülkelere bakın ??? Motor başka ülkeden,karoseri farklı bir ülkeden,döşemesi farklı bir ülkeden gelir.Bir otomobil markası ne kadar tedarikçi kullanır !!! Hepimizin beğenerek yediği,her ülkede yer alan hamburger markaları !!! Yediğimiz ürünler yüzde %100 yerli .Hepimizde bayılarak yiyoruz.Ödediğimiz para nereye gidiyor ???
          Batıya hayran olmamak elde değil.Bende hayranım.Zorla değil ya.Severek alıyoruz,yiyoruz,biniyoruz,kullanıyoruz.Üretim mi yapıyorlar !!! Hayır.Üretim ucuz insan gücü neredeyse,ucuz ulaşım imkanları neredeyse,güveli bir ülke neredeyse dış ticaret pazarlıkları yapıldıktan sonra üretim başlar.Devletler üstelik sırf işsizlik düşünülerek,ülke ekonomisini canlandırmak adına tüm imkanlarını seferber ederler.Ben olsam bende devletler gibi markaları buyur ederim.Ama büyük resimde ise şu vardır.Bir sömürü ülkesi daha markanın emrindedir.
          Batıya hayranım,zorla yapmıyorlar hiç bir şeyi.Gelişme yolunda olan ülkelerin kaderi bu.Bizler parayı bulunca ilk arabayı değiştiririz.Sonraki sıralamayı biliyorsunuz.Kendimizi çevremize farklı göstermek çabası hepimizde var.Evimiz kira,arabamız kredili,cepte kredi kartı,paylaşım sitelerinde boy boy fotoğraflarımız.x yerde kahve keyfi,bilmem nerde yemek keyfi !!! Neyin çabası içindeyiz ??? Oyuna geldik çünkü.Bunlarla uğraşarak vakit kaybediyoruz.Oyuncak ve eğlence toplumu olduk.
          Bana ilkokuldan başlayarak ülkemizin tarım ülkesi olduğu öğretildi.Konyanın da tahıl ambarı.Bana israil tohumlarını al,tarlana ek suya gübreye ihtiyacın olmayacak denmedi.Her sene İsrail tohumuna para ödemelisin.Çünkü genetiği ile oynandığından,bir daha üreyemez.
          Rahmetli annem yoğurdu evde yapardı,mayalık yoğurt almaya komşuya gönderirdi beni.Değerli günlermiş.Şimdi her şeyimiz hazır.Bünye her şeyin hazırına çabuk alışır ve vazgeçmez.
          Yerli malı yurdun malı,onu herkes kullanmalı ....
          meli,malı ... Üretim yapMALI,markalaşMALI,büyüMELİ...
          İhtiyacımız olanı alalım,bir aracı en az 3 yıl (istanbul için) kullanalım.Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım.Herkesin yaptığını değil,bizim için gerekli olanı yapalım.Figüran olmamaya gayret edelim.TC markaları kullanmaya çalışalım.Zam olmayan ürünleri tercih etmeye çalışalım.Panik havası yaratanlardan uzak duralım.

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

clapclap clapclap clapclap clapclap

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

yazdıklarnızda sonuna kadar haklısınız ve hepside bizim ülkemizin gerçekleri
              umarımki daha da kötü durumlara düşmeyiz

Yorum

Güzel yazı olmuş.Necmettin Bey'in yazısını okuyorum sandım bir an.
                Aslında bahsettiğiniz hassasiyeti mümkün mertebe hayatımızın her dönemine yaymamız lazım.Tabii bu tip ekonominin kırılgan olduğu bir dönemde daha özenli harcama yapmak gerekir.
                Marka-Tüketim delisi olmamak lazım.Ve çoğu ürünü kendimiz üretmemiz gerekirken çok iddialı olduğumuzu düşündüğümüz Tarım sektöründe bile İsrailin ağzına bakıyoruz.
                3.Dünya Ülkelerine satılan yabani otu temizleyen gübreleri Ziraat Ofisleri ile satışı yapılıyor.Ürünlerin doğalını bulmak imkansız gibi.
                Hayvancılıkta çok farklı değil.
                Lakin piyasa dengesini gözardı etmememiz lazım.Eğer belirsizlikten ötürü satışlar (Her türlü ürün) durduğunda ekonomi bu sefer daha farklı bir krize girer.
                Finans Eğitmeni bir arkadaşımız Üniversite Hocasının sözünü aktarmıştı.Hepimiz Amerika ve Avrupa Ülkelerine birçok hususta kızıyoruz.Fakat onların paralarını alıp yastık altı yaptığımız her cent bedava kredi vermek anlamına geliyor.Yani 100.000 USD yaptınız 1 sene koydunuz kenara.Bu ABD'ye %0 faizli verilmiş 100.000 USD Kredi demektir.
                Yabancı devletlerin hep kötü taraflarını taklit etmeyi bırakıp,İlmi yönde yaptıkları ilerlemeleri örnek alalım.Tıpki zamanında onların Osmanlı'yı örnek almaları gibi.
                "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Oguz_75
                    Güzel yazı olmuş.Necmettin Bey'in yazısını okuyorum sandım bir an.
                    Aslında bahsettiğiniz hassasiyeti mümkün mertebe hayatımızın her dönemine yaymamız lazım.Tabii bu tip ekonominin kırılgan olduğu bir dönemde daha özenli harcama yapmak gerekir.
                    Marka-Tüketim delisi olmamak lazım.Ve çoğu ürünü kendimiz üretmemiz gerekirken çok iddialı olduğumuzu düşündüğümüz Tarım sektöründe bile İsrailin ağzına bakıyoruz.
                    3.Dünya Ülkelerine satılan yabani otu temizleyen gübreleri Ziraat Ofisleri ile satışı yapılıyor.Ürünlerin doğalını bulmak imkansız gibi.
                    Hayvancılıkta çok farklı değil.
                    Lakin piyasa dengesini gözardı etmememiz lazım.Eğer belirsizlikten ötürü satışlar (Her türlü ürün) durduğunda ekonomi bu sefer daha farklı bir krize girer.
                    Finans Eğitmeni bir arkadaşımız Üniversite Hocasının sözünü aktarmıştı.Hepimiz Amerika ve Avrupa Ülkelerine birçok hususta kızıyoruz.Fakat onların paralarını alıp yastık altı yaptığımız her cent bedava kredi vermek anlamına geliyor.Yani 100.000 USD yaptınız 1 sene koydunuz kenara.Bu ABD'ye %0 faizli verilmiş 100.000 USD Kredi demektir.
                    Yabancı devletlerin hep kötü taraflarını taklit etmeyi bırakıp,İlmi yönde yaptıkları ilerlemeleri örnek alalım.Tıpki zamanında onların Osmanlı'yı örnek almaları gibi.
                    Necmettin ağabeyi de özlemişim.Şimdi buradan kendisine takılmak isterdim ama neyse şansımı başka zaman kullanacağım
                    Yazdıklarımın uygulayıcısı olmaya gayret eden bendeniz,gördüklerimi ve tespitlerimi siz değerli forumdaşlarıma vakti gelmişken aktarmak istedim.Benimle aynı düşüncede olan özde arkadaşlarımın olması memnun etti.Bu arada Doğuş hisse senetleri iki günde %15'e yakın değer kaybı yaşadı.Piyasa doğuşu cezalandırdı bile

Yorum

Hamburger örneği çok güzel gerçekten; et yerli, mayonez yerli, ketçap yerli, pişiren yerli, kasada veren yerli, kazanan ne yazık ki amerikalı.
                      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

çok güzel bir konuya değilmişsiniz ve güzel bir yazı olmuş kaleminize sağlık. yalnız birkaç hususa da beb değinmek isterim. toplum olarak sorunlar karşısında konuşmayı çok iyi biliyoruz lakin iş icraata geldi mi elde var sıfır. kur bukadar yüksekken arabalar bukadar pahalıyken avrupada ki d segment araba parasına b segment arabalar satıloyor ve milletimiz aç gibi hala saldırıyor. yahu kardeşim arabasız mı kaldınız da bu pahalılıkta bu arabaları almaya çalışıyorsunuz. 1 sene kimse almayıversin sıfır araba bukadar mı acil ihtiyaç. yazıktır günahtır. benzin parasında herkes hergün şikayet ediyor ama kimse de tutup yav kardeşim 1 hafta kimse binmeyiversin arabaya demiyor. bak bakalım ozaman fiyat düşüyor mu düşmüyor mu. her konuda böyleyiz futbol da katar gibi olduk astronomik rakamlara futbolcular geliyor burda gece kluplerinde yiyip için gidiyorlar sonuç yine hüsran. o paralara alt gapıyı geliştirsene be kardeşim zaten bi başarı elde edemiyorsun en azında geleceğini garanti altına al. konudan konuya atladım farkındayım ama çok doluyum. kimse kuaura bakmasın ama bizde bu şuursuz halk olduğu sürece bu devran böyle gider. bu üşkede 5 yaşında çocuğun bile elinde i phone 6 varsa ve her yıl yeni çıkanına aç gibi saldırıyorsa bu halktan b*k olmaz kimse kusura bakmasın. üretmeden sürekli tüketiyoruz bakalım nereye kadar. saygılarımla
                        2012 1.4t beyaz/bej+edition elegance+yeni stil paket(18"+afl+bluetooth)+necvox

Yorum

Güzel konu abi.
                          Suanda mevcut parayı korumak en mantıklısı, yoksa paranın değersizleştiği bu gunlerde elimizden uçup gider. İhtiyacımız kadarını harcayıp, lüksden kaçınmak lazım
                          2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

Her beş yılda ekonomik kriz
                            10 yılda darbeye önlemek bizim elimizde

Yeterl kiolan biten herşeyi mantık süzgecimizden geçirelim
                            Güzel paylaşımlar için teşekkürler

Mesela ben 263 yerine 238 ile yaşamaya alışıyorum

Yorum

tüm söylediklerinize yürekten katılıyorum, elinize kaleminize sağlık. clapclap
                              Tüm bunlar çok acı ki ülkemiz gerçekleri ama bu duruma kasıtlı olarak yavaş yavaş uzun dönemde özellikle de son 35 yılda maalesef getirildik ve bu oyunu göz göre göre yaşamak zorunda kaldık, görenler olarak tabii ki. Yanlış anlaşılmasın siyasi bir söylemim yok hükümetler partiler vb. değişsede üç aşağı beş yukarı aynı yerde ve durumda olurduk kanımca çünkü yazıldığı gibi sömürü düzeni dış kaynaklı her ülkenin nabzına göre şerbet verilerek bir şekilde gelişmekte olan ülkelere sokuluyor, buna karşı durabilmek için öncelikle bilinçlenmeli, toplum olarak disiplinli,çalışkan özverili olmalıyız ki maalesef şuan tam tersini gözlemliyorum.
                              [URL=http://s1347.photobucket.com/user/serdarsemerci/media/Mobile%20Uploads/07%20ycj%2033/fbd6a128-67c0-4ebe-9883-c3653bb12d5c_zpsaf5994b4.jpg.html]

Yorum

İşleniyor...
                              X