Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Zam Enflasyon Denklemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Zam Enflasyon Denklemi

Şahsımın tasarruf paketi;

Sizlerle paylaşmak istediğim,konu başlığı ile uyumlu yaptıklarımı ve dikkat ettiklerimi yazmak istedim.Biz şahsına münhasır insanların yaşadığı bir ülkede yaşıyoruz.Gerçekten çok şanslıyız.Bu kimliği taşıyan bizler farklıyız.Gümbür gümbürde ayak seslerimiz duyulmaya başladı.Farlarımız gecede gündüzde açık olsun.Hatta araç kullanırken koruyucu kask takalım.Bu da TC farkı olsun.Biz farklıyız.

- suyun fiyatlarını bilirim,hangisi ucuz ve sağlıklıysa onu alırım.Saka su fiyat ve ph değeri bakımından sağlıklı mesela.
    - Sıfır araç almam (özellikle bu dönemde) .Markaların en çok kampanya yapanı da benim için bir o kadar uzak durulması gerekendir.Kampanya,indirim yapan firmaların tek amacı ürün satmaktır.Tüketiciyi düşünmezler.
    - Her şey dahil sistem tatil yapmam.Dünyanın hiç bir yerinde(benim bildiğim) bizdeki ziyan sistemi yok.Bizdeki otel konforu da yok.Antalya'ya tatile gidip bir otele kendimi hapsetmem.Bana kimse yemek saatlerini,içme saatlerini,gülme saatlerini bildirmesin.Dini tatillerde ailemin yanında olurum,diğer tatil zamanı da özgürce yer,içer,gezer tozarım.Tabi ki param varsa.
    - Sık araç değiştirmem.Her beğendiğim aracı satın almam,paraya çok sıkışanın aracını fırsatçılık yaparak almam.İhaleden kesinlikle araç almam.
    - Araç bakımlarını servisten başka yere yaptırmam.Hiç bir zaman işimi şansa bırakmam.Hesabını sorabileceğim firmaları seçerim.
    - Aracın fabrika değerlerine sadık kalırım.Çip denilen mantıksız uygulamalardan her zaman uzak dururum.Fabrikanın önerdiği parçaları kullanırım.Daha güçlü bir araç istiyorsam,fabrika verileri daha güçlü araç satın almaya çalışırım.
    - Son derece mantıksız olan,yıllık yapacağım km hesabı yaparak dizel veya benzinli araç tercihi yapmam.Devir değişti.Dizel araca fazla para ödersiniz,satarken de fazla fiyata satarsınız.Ayrıca kullanım özellikleri farklıdır.Her kesin yaptığını değil,bünyemin kabul ettiğini yaparım.
    - Kredi ile araç satın almam.Otomobil benim için zevktir.Bütçe ve keyif denklemine göre hareket ederim.
    - Her benzin aldığımda,ara km'yi sıfırlarım.Her depoda ne kadar km yaptığımı hesap ederim.Kullanım koşullarıma göre aracımın yakıt değerlerini her zaman kontrol ederim.Farklılık gördüğümde önce kendim çözüm bulmaya çalışır sonrada gerekirse servise götürürüm.
    - Trafik olduğu saatlerde araç kullanmamaya özen gösteririm.
    - İhtiyacıma göre hareket etmeye çalışırım.Paramın olmadığı zamanı düşünür halime şükrederim.Tüm harcamalarımı kredi kartı ile tek çekim yapmaya gayret ederim.Para taşımamaya özen gösteririm.
    - Bankacılık sistemlerinden sadece ''emeklilik'' sistemini kullanırım.Devlet katkısı olmasa bu sistemi de kesinlikle kullanmazdım.
    -Düzenli birikim yapmaya gayret ederim.Yatırım sepetime göre hareket ederim.Hisse senedi,döviz,TL olarak sepetimi oluşturur,o ay hangisi düşükse o seçeneğe yatırım yaparım.Yatırım hiç bir zaman kısa vadeli olmaz.
    - Karamsar insandan uzak dururum.Mutlu olabileceğim her kim olursa olsun tercih ederim.
    https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

İşleniyor...
    X