Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 SIDI - 55 KRŞ YAKIT ve METAL KUSMASI ?!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 1.6 SIDI - 55 KRŞ YAKIT ve METAL KUSMASI ?!

Cevaplar için herkese çok teşekkür ederim. Yeni tanıştığım arkadaşlara da tekrar merhaba. Benim şuan ki kullandığım vectra C kasa da 45 Krş yakıyor zaten. LPG kullanmıyorum. 10 Krş fazla yaksın insignia olsun, haklısınız bu konuda. 10 kuruş fazla yakması beni fakir etmez sanırım
    Ancak benim asıl kafama takılan şey linkini verdigim ilanda ; 2014 model İnsignia'nın sağ tarafından lık lık sesler gelmesi ve boya üzerinde metal kusması sorununun yaşandığı. Bu arkadaşın arabası fabrika çıkışlı üretim hatası sanırım. Yanlış mı düşünüyorum acaba? Her insignia'da bu tür sorunlar yoktur sanırım.

resim yuklemek

Yorum

O ilanı ben de gördüm ve şaşırdım.

Bence insanlar alım güçlerinin üzerinde olan araçları krediyle alıp iş peşin peşin benzin almaya geldiğinde 1-2 litre fazlanın veryansınını yapıyorlar.

Bende de 1.6 170 otomatik var ve araç çok yeni iken Ankara da ş.içinde ortalama 10 litre civarında yakmıştı, daha sonraki gelişimde ise K.Ören - Or-An ve G.O.P. arasında 8.5 litre ortalama ile gezindim. Bence bu irilikte ve güçteki bir araç için gayet tatminkar rakamlar.

Diğer sorunları ilk kez duyuyorum, bence bu fiaytta alınacak en iyi araç Insignia, öyle düşünmesem 2 katı paraya Bmw ya da Mercedes de alabilirdim arada o kadar fark görmediğimden Insignia aldım çok da memnunum.
      2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

1.6 sidi 170 bg manuel aracımın İstanbul içi 4000 km,lik yakıt ortalaması 9.5 lt..

Yorum

Metal kusması diye kronik bir sorun insignia larda ben duymadım.. Dediğiniz gibi fabrika hatası olabilir ilandaki araç.. Şehir içi böyle güçlü bir aracın 55 Kr yakması doğal ki.. genelde yeni insignialar 9-10 lt civarı yakıyor..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

İlanda metal kusması demiş ama gördüğüm kadarıyla 2. fotoda tampondan bir kesitin fotoğrafını çekmiş (yanlış mı görüyorum?)
            Tamponda metalin işi ne
            Yazım dilinden de görüldüğü kadarıyla samimiyetsiz ve uyuz bir tüketici havası verdi bana aracı hem kötüleyip hemde bu fiyata satamayacağına göre tamamen iş olsun, arabanın adı kötülensin diye açılmış bir ilan.
            InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
              İnsignia pratik kullanımda 1.6 t için konuşuyoruum yaz şartlarında klima açık iken gidiş geliş olarak güzergah hesaplanır ise 7 litrenin altına çok zor düşer.
              ben 110 km sabit hız neredeyse hiç gazlamadan yaptığım uzun yolculukların sonunda 8.1 ortalama yakalayabildim.uzun yol dediğim 3300 km civarı seydişehir-trabzon git gel.genel ortalamada 10 litrenin altına inmek için aracı baya itinalı kullanmak gerekiyor.bunların aksini kimse idda edemez.
              ancak metal kusması dediğiniz sorun %100 imalat aşamasında oluşan bir aksaklıktan kaynaklanmıştır bundan dolayı genelleme yapmak haksızlık olur çünkü bende ilk kez böyle bir sorun duyuyorum.
              Ama yakıt konusunda açıkcası bende fazla iyimser olamıyorum malesef.
              +1

Verdiğiniz yakıt değerleri benim ilk Insigniam'da da aynıydı, daha doğrusu çok yakındı. 1.6 T'de. Bundan çok daha az yaktığını belirtenler ver, inanmakta zorlanıyorum. Yalan söyliycek halleri yok mutlaka öyledir ama nasıl oluyor da o rakamları yakalıyorlar anlayamıyorum. Tamam ben biraz sert kullanırım ama o kadar da değil...
              2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Okumaya bile değmez bir ilan. Arayıp istediği parayı verin satmaz.
                2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Şaka maka aracın her yanında beyaz lekeler var yalnız...
                  CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                  SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                    Şaka maka aracın her yanında beyaz lekeler var yalnız...
                    Anladığım kadarıyla ön tamponda ve daha ziyade kaputta var. Bunlar da bana taş lekesi gibi geldi. Dalmış mıcırlı yolda birinin arkasına sonra servise çemkiriyor. Kusura bakmasın bende uyandırdığı his bu, hiç güven vermedi. Yalan söylüyor ya da sorunun yanlış teşhis etmiş.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: edizen
                      Cevaplar için herkese çok teşekkür ederim. Yeni tanıştığım arkadaşlara da tekrar merhaba. Benim şuan ki kullandığım vectra C kasa da 45 Krş yakıyor zaten. LPG kullanmıyorum. 10 Krş fazla yaksın insignia olsun, haklısınız bu konuda. 10 kuruş fazla yakması beni fakir etmez sanırım
                      Ancak benim asıl kafama takılan şey linkini verdigim ilanda ; 2014 model İnsignia'nın sağ tarafından lık lık sesler gelmesi ve boya üzerinde metal kusması sorununun yaşandığı. Bu arkadaşın arabası fabrika çıkışlı üretim hatası sanırım. Yanlış mı düşünüyorum acaba? Her insignia'da bu tür sorunlar yoktur sanırım.

resim yuklemek

Bence o ilanı veren arkadaşın farklı bir sıkıntısı var ve acısını böyle çıkardığını zannediyor İnsignayı tanıyan ve gören herkes hayran kalıyor ayrıca böyle güçlü performansı yüksek bir araçta yakıt sarfiyatını sorun olarak göstermek bence anlamsız bilmem yanılıyormuyum? muhaha

Opel Insignia COSMO 34FG350 2.0 CDTI 160hp AS

Yorum

Bugun mesaj cektim 65 verim kurtarim seni diye yok yakarim o paraya vermem dedi yak o zaman dedim
                        Cevabi bekliyorum
                        Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
                          Bugun mesaj cektim 65 verim kurtarim seni diye yok yakarim o paraya vermem dedi yak o zaman dedim
                          Cevabi bekliyorum
                          haha haha haha

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
                            Cevabi bekliyorum
                            ihihi ihihi ihihi

pazarlık sünnettir ama ben o pazarlık payını 500 lira fazladan yazdım zaten
                            2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Yıllarca dizel kullanmış biri olarak eğer dizel araçtan inip benzinliye binersiniz ciddi anlamda moral bozukluğu oluyor

benimde aracım insignia sidi şuan 11,000 km dolaylarında yakıt olarak gözlemlerim şu şekilde,

öncelikle yol bilgisayarı kendi aracımda hatalı gözüküyor yaklaşık 1 litre civarı

hergün ankara otobanında hiç trafiğe girmeden (sabah 6,30 çıkış aksam iş dönşüm 7 civarı ) toplamda 70 km yol yaparım sabahları işe gidiş hızım cc a takıp 130 akşam dönüşüm 110-120 arası oluyor
                              yol bilgisayarında ortalamam 8,7 litre gözüküyor klimayı ise sadece akşamları 5-10 dakka açıyorum bu şekilde dün benzin aldım km de 43 kuruş yakmış gözüküyor yaklaşık 100 km de 9,4 litre civarı
                              benim için bu değerler açıkçası çok yüksek uzun yıllar dizele binmemden ötürü maalesef benzinli araçda gaza biraz fazla bassanız çok ciddi yakıt tüketimine sebep oluyor (önceki aracım 130 hp dizel insignia idi chip öncesi 7,3 lt chip sonrası 8,3 lt yakıyordu)

şahsi görüşüm yakıta önem veriyorsanız dizel almanız.

iyi forumlar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: turbodoblo
                                Yıllarca dizel kullanmış biri olarak eğer dizel araçtan inip benzinliye binersiniz ciddi anlamda moral bozukluğu oluyor

benimde aracım insignia sidi şuan 11,000 km dolaylarında yakıt olarak gözlemlerim şu şekilde,

öncelikle yol bilgisayarı kendi aracımda hatalı gözüküyor yaklaşık 1 litre civarı

hergün ankara otobanında hiç trafiğe girmeden (sabah 6,30 çıkış aksam iş dönşüm 7 civarı ) toplamda 70 km yol yaparım sabahları işe gidiş hızım cc a takıp 130 akşam dönüşüm 110-120 arası oluyor
                                yol bilgisayarında ortalamam 8,7 litre gözüküyor klimayı ise sadece akşamları 5-10 dakka açıyorum bu şekilde dün benzin aldım km de 43 kuruş yakmış gözüküyor yaklaşık 100 km de 9,4 litre civarı
                                benim için bu değerler açıkçası çok yüksek uzun yıllar dizele binmemden ötürü maalesef benzinli araçda gaza biraz fazla bassanız çok ciddi yakıt tüketimine sebep oluyor (önceki aracım 130 hp dizel insignia idi chip öncesi 7,3 lt chip sonrası 8,3 lt yakıyordu)

şahsi görüşüm yakıta önem veriyorsanız dizel almanız.

iyi forumlar.

Bende 130 luk dizel kullanıyorum bendede tam tersi oldu. Opel Odak' ta diesel box taktırdıktan sonra Şehiriçi tüketim 8.3 - 8.5 lerden 7.3 - 7.5 lara düştü. (Sakin kullanım sıfır gazlama)

Yorum

İşleniyor...
                                X