Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 SIDI - 55 KRŞ YAKIT ve METAL KUSMASI ?!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.6 SIDI - 55 KRŞ YAKIT ve METAL KUSMASI ?!

Herkese tekrar merhabalar.
    Arkadaşlar son 3 yıldır insignia sahibi olmak için heveslensem de, çevremde ki insignia kullanan yahut kullanmayan birçok arkadaşım soğuttular beni bu arabadan! Benzinli 180 hp insignia almak için heveslendim, "Bu araba çok sorunlu ve çok yakıyor bekle 170 hp gelecek" dediler. Sonra 170 hp insignia almaya heveslendim, bu seferde "bekle 1.6 dizel gelecek" dediler. Ve bugün sahibinden.com sitesinde ki insignialara bakarken çok tuhaf bir ilanla karşılaştım. İlanı paylaşan kişi insignia'yı yerden yere vurmuş resmen.
    -Arabanın 55 KRŞ yaktığını,
    -Sağ tarafından sesler geldiğini, ve
    -Boya üzerinde metal kusması sorunu olduğundan bahsetmiş.
    Size danışmak istediğim; bu ilanı koyan arkadaş bu aracı kasıtlı olarak kötülemiş mi, yoksa bu tür sorunları sizlerde yaşıyormusunuz?
    Konuyla ilgilenen, cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
    İlan linki: http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...24774802/detay

Ynt: 1.6 SIDI - 55 KRŞ YAKIT ve METAL KUSMASI ?!

Bu ilanı bir arkadaş paylaşmıştı burada. Yakıt sarfiyatı ayağınıza bağlı. Uzun yolda 5.5 lt yakanda var. Tüp taktırıp 0,2 Kuruş yaktıranda var. Ses olayı göreceli. Forumda ciddi oto bilgisi olanı ve ciddi ses konusunda Bile takıntılı arkadaşların bu arabayı seçmEsi tercih sebebim oldu. Konfor performans prestij olsun ambleme para vermeyeyim diyorsanız bu araç size göre. Her araba için söylenen var. Şirket arabamız passatı servis ve ww nin dsg arızasındaki tutumundan neredeyse yakıp bırakacaktık. Opel Türkiye'nin fiyat ve müşteri memnuyeti politikası kötü. Bu Arabanın önünde ww Arması olsa 2 elini bile alamazdım. Ilana gelince arkadaş aklınca Opel yetkililerinin aracının kusurlu olduğuna ikna olması ve mağduriyeti giderilmesi için bir yol bulmuş. Eğer kusma sebebi hatalı üretim ise hukuka verip konuyu neticelendirir. Forumda hiç duymadım. Benim araçta 1-2 tane böyle leke vardı ama taş çarpması sandım. Kafaya takılıp sorun edecek birşey değil. Özellikle bu etraftaki algılardan dolayı 2 eli fiyat/ fayda olarak en iyi araba. Passat ile mukayese etmem. BMW içinde bu dolulukta almak için 2 katını vermeniz gerekir. Allah gönlünüze göre versin. Diğer ilanlara bakın. Bu arabayı alırken fazla düşünmez insan. Ama satarken 40 kere düşünür.
    "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

İnsignia pratik kullanımda 1.6 t için konuşuyoruum yaz şartlarında klima açık iken gidiş geliş olarak güzergah hesaplanır ise 7 litrenin altına çok zor düşer.
      ben 110 km sabit hız neredeyse hiç gazlamadan yaptığım uzun yolculukların sonunda 8.1 ortalama yakalayabildim.uzun yol dediğim 3300 km civarı seydişehir-trabzon git gel.genel ortalamada 10 litrenin altına inmek için aracı baya itinalı kullanmak gerekiyor.bunların aksini kimse idda edemez.
      ancak metal kusması dediğiniz sorun %100 imalat aşamasında oluşan bir aksaklıktan kaynaklanmıştır bundan dolayı genelleme yapmak haksızlık olur çünkü bende ilk kez böyle bir sorun duyuyorum.
      Ama yakıt konusunda açıkcası bende fazla iyimser olamıyorum malesef.
      2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
      2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Aracıma Zevkle ve Ne Yaktığını Hiç Ölçüp Biçmeden Binip Keyfini Sürüyorum.
        Az Yaksın Diye Daha Hafif, Güçsüz Bir Dizel Corsa veya Muadili Araç Alsaydım, O Zaman Doğru Karar Vermişmiyim Diye Sürekli Ne Yaktığına Bakardım.

Yorum

İnsigniaşk çandır,siz boş verin milletin dediğini. Fiyat performans olarak daha iyisi yok.
          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Ediz bey Insignia ekonomi için alınacak araç değil aslında emsallerine göre ekonomik ama üklemizdeki benzin fiyatları gerçekten pahalı

Insignia güç ve güven veren bir araç eğer bu iki kiriter sizin ilginizi çekmiyor ise başka araçlara bakabilirsiz yok benim istediğimde bu derseniz bu özelliklerde bu fiyata başka arabada yok karar sizin hangi arabayı alırsanız alın sizi mutlu eden aracı alın onun şusu var bunun şu özelliği var diye araba almayın.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Çok iddialı mı olur bilmiyorum ama:

Istanbul şehir içi trafiğinde, bu benzin fiyatlarıyla 50-55 Kuruş yakmayan araç var mıdır?

Yakıt yüketimi tamamen olmasa da çoğunlukla kullanan kişiyle alakalı bir durum. Aynı kişi aynı yolu farklı araçlarla aynı şartlarda geçerse be kadar Yakıt tüketir ona bakmak gerek. Örneğin ben uzun süre 1,4t kyllandım. Forumdaşlarım bilirler ki, çok iyi Değerler yakaladım. Ama şimdi ablamın 1,4 polosunu kullanıyorum. Aynı Kullanıcı, aynı yol, aynı şartlar (neredeyse) ama bana sorarsanız da Polo daha çok yakıyor. Üstelik gitmiyor . Şaka yollu konuşmuyorum, hakikaten gitmiyor. (Burada Köyde rampada kaldık, araçtan indik, öyle gşdebildik) köy yerinde utanılacak bir durum.

Ayrıca ben iddia ediyorum ki çok çok övdükleri Passat ( ha bence de güzel araba o ayrı) aynı şartlarda daha az yakmaz. ( dizeller bahsimizden hariçtir)
              MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Çok övülen hani az yakar çok kaçar denen 1.4 tsi motorlu passatlar bile şehiriçi 10 litrenin altında yakmıyor kesinlikle. Bizim 1.6t 180 liklerin 11 12 yakması normal bence.
                İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

Benim 20 beygir motorbisiklet yakıyor 4 lt angle çok iyimserim çook
                  2016 Mercedes cla 180 cdi amg

Yorum

Babam da 2000 model 1,6 vectra b var, 100 hp basıyorsun gitmiyor ve insignia ile aynı yakıyor.

Kardeşimde 2005 1,2 corsa var ve yine insignia ile nerdeyse aynı yakıyor.

Tutturmuşlar insignia çok yakıyor diye, benzinli araçların genel ortalaması insignia ile ortalama aynı ama adını çıkarmışlar bir kere...
                    2011 Teknik Gri Opel Insignia 1.6 T Cosmo+DVD800+Sunroof+Flexride

Yorum

Orjinal yazı sahibi: erdo
                      Babam da 2000 model 1,6 vectra b var, 100 hp basıyorsun gitmiyor ve insignia ile aynı yakıyor.

Kardeşimde 2005 1,2 corsa var ve yine insignia ile nerdeyse aynı yakıyor.

Tutturmuşlar insignia çok yakıyor diye, benzinli araçların genel ortalaması insignia ile ortalama aynı ama adını çıkarmışlar bir kere...
                      Benimde Vectra aracım vardı. Insigniaya geçince yakıtta fark olmadı ama segment çooook değişti
                      "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Manuel insignia 1.6sidi motor bakanların bilmesi gereken en önemli şey, bu motorun dizel gibi kullanılması gerektiği. Düşük devir, yüksek tork. 1750 devirde her şeyi yapıyor. 3bin devir çoğu zaman gereksiz kalıyor. Diğer benzinliler gibi durmadan 4-5bin devir çevirirseniz böyle de yakar, daha fazla da.

Yorum

Merhabalar Ediz bey, yaklaşık 8 aydır 1.6 T 170 hp insignia kullanıyorum 9600 km yaptım ve ortalaması 9.4 lt/100km. Antalya Belek te yaşıyorum evet sıkışık trafik yok ama evim ve işim arası 1.5 km ki normalde günlük aracı çalıştırıp en uzun yaptığım yol bu. Otel hekimiyim ve aynı yol üzerinde yanyana 7 otele bakıyorum gün içinde 10-15-20 kere aracı çalıştırıp 300-500 m gidip iniyorum araçtan sürekli şehir içi trafiğiyle eşdeğer bir durum yani yaptığım km nin 700-800 ü belek-antalya arasıdır ki o da şehir dışı sayılmaz tam anlamıyla sürekli ışık ve trafik var henüz hiç uzun yol yapmadım ama aracın komforu yol tutuşu frenajı vb. her şekilde çok iyi sayılır, aynı şekilde aynı güzergahta daha önce kullandığım araç dizel 2000 motor kia sportage idi ve ortalaması 11.5 civarıydı, bu güçte bu ağırlıkta otomatik bir araç için sarfiyatın ben çok abartılı olduğunu düşünmüyorum tabii ki daha az yakan çok araç var ama fiyat/performans/fayda kıstasında bence de kesinlikle tercih edilebilir bir araç.
                          [URL=http://s1347.photobucket.com/user/serdarsemerci/media/Mobile%20Uploads/07%20ycj%2033/fbd6a128-67c0-4ebe-9883-c3653bb12d5c_zpsaf5994b4.jpg.html]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: edizen
                            Herkese tekrar merhabalar.
                            Arkadaşlar son 3 yıldır insignia sahibi olmak için heveslensem de, çevremde ki insignia kullanan yahut kullanmayan birçok arkadaşım soğuttular beni bu arabadan! Benzinli 180 hp insignia almak için heveslendim, "Bu araba çok sorunlu ve çok yakıyor bekle 170 hp gelecek" dediler. Sonra 170 hp insignia almaya heveslendim, bu seferde "bekle 1.6 dizel gelecek" dediler. Ve bugün sahibinden.com sitesinde ki insignialara bakarken çok tuhaf bir ilanla karşılaştım. İlanı paylaşan kişi insignia'yı yerden yere vurmuş resmen.
                            -Arabanın 55 KRŞ yaktığını,
                            -Sağ tarafından sesler geldiğini, ve
                            -Boya üzerinde metal kusması sorunu olduğundan bahsetmiş.
                            Size danışmak istediğim; bu ilanı koyan arkadaş bu aracı kasıtlı olarak kötülemiş mi, yoksa bu tür sorunları sizlerde yaşıyormusunuz?
                            Konuyla ilgilenen, cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
                            İlan linki: http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...24774802/detay
                            benim size önerim ise burada da abilerimin önerilerini dikkate alarak ve eğer aklınızda daha da çok soru varsa forum içerisinde ayrıntılı şekilde dolaşıp her türlü görüşleri olumlu ve olumsuz şekilde görebilirsiniz
                            inşallah en kısa sürede istediğiniz araca kavuşurşunuz

Yorum

İnsignia güçlü ve kaportası son derece sağlam bir arabadır.
                              Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

İşleniyor...
                              X