Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia piyasasında görülmemiş efsane fiyat..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İnsignia piyasasında görülmemiş efsane fiyat..

Şu komediye bakın;
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...24132913/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...24132913/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...23600335/detay

Bu eski kasa 100 bini devirmiş passatlar para ediyor da biz kendi arabalarımızı neden öldürüyoruz.
    ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Şu ara araç alma arefesinde biri olarak tek diyebileceğim;
      Aynı özellikler ve yıl bazında aynı / farklı marka / eşdeğer özellik veya segmentler arası / birebir aynı araçlar arası fiyat farkları arada 10 -20 bin TL oynuyor. Fiyatlarda aşırı bir tutarsızlık söz konusu. Arada uçurumlar var aynı sokakta iki araç ilanında.
      Değerlendirme için sağlıklı bir zaman değil. Bana göre bazı durumlar ve sıralama değişmez. audi yi üreten WV' nin araçlarının hiç bir zaman audi yi prestijde geçememesi, veya premium markalar arasındaki prestij sıralaması gibi.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Birde, Yanlış bir algı var sanırım. Taner kardeşimin bahsettiği aracın 2010 ve 140 bin' TL yi devirmiş aracın 70-75' lerde satılmaya çalışılması dikkatimi çekti.

Ama bazı arkadaşlar geneli 2010 araçların neden 70-75' lere satılmadığı yönünde yazıları var. Hani negatif duruşumuzun tüm 2010-2011 -2009' lara sergilemişiz gibi bir düşünce varmış gibi algılanmış. Bundan rahatsız oldum. Genele yormadık düşüncemizi.

Şimdi şu araç ile,
        http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...19388582/detay

Sıfır 2015 cosmo AT 1.6T 100.300 TL
        İkinciel 2015 cosmo 1.6 AT 79.000 TL

Çıkış noktanız olan bu araç
        2011 140 bin kmyi devirmiş 72500 istenen aracın orantısı bir mi ?

Ve ayrıca, yorumlarınızda sapmamanızı öneririm. Diğer düşük km, ve daha bakımlı, sunrofflu, vs vs ek paketleri daha dolu olan araçların 60-65-hatta 70 bin TL zaten isteniyor. Lütfen...

4. kere insignia alarak, hatta şu an 5. yi bile düşünüyor olmakla beraber belki hepinizden daha da fazla insignia fanatiğiyim. Fakat, konunun çıkış noktası olan ilgili araca göre yorumların gelişmesi gerekli diye düşünüyorum. O araç bu parayı hakeder mi ?

Kısaca, 150 bin km' ye gelmiş 4 yaşındaki aracıma 72 bin tL istesem, Millet, 2015 daha neredeyse sıfır olan aracı 76 bin TL ye alır sanırım.
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Sevgili arkadaşlar:

Zaten herkes biliyor ama ben yine hatırlatayım: bizim tüketici mantığımız çok anlamsız. Bu çok eskiden beri böyledir. Be yazık ki bir algı sorunumuz var. Türkiye'deki tüketiciler üzerinde başarılı algı çalışması yapabilen firmalar nasıl olursa olsun başarılı oluyorlar. Bunun en bariz Örneği vw ve Opel firmalarıdır.

Her nasıl yapmışsa (ki bence ilk önce Parasını aldığı araba için sıra bekletip, üstelik tok Satıcı rolüne Yatıp asla indirim yapmayarak; bizim millette bir illet olan "Pahalı olan be sıra bekleten, kalitelidir" mantığına oynayarak yapmıştır.) Tüketicinin algısını kendine Çeviren vw bu Savaş'ı kazanmıştır. Artık Opel ağzıyla kuş tutsa bu algıyı parçalayamaz.

Biz de anca bindiğimiz arabanın keyfiniçıkararak ve kafamız bozulunca yollarda nal toplatıp, arada Sırada da aracımıza binen vw sahiplerine aracı gösterip onlardan "güzel arabaymış" sözünü duyarak onlardan öcümüzü Alıp rahatlarız.

Satış meselesine gelince: ilk arabamı 0 almış ve daha 34000 km'de satmış biri olarak, hakikaten bahsi geçen algıdan dolayı insignia satmak çok Üzücü olabiliyor. Ne yazık ki bu durum bizim arzumuza uygun gitmiyor.
          MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Henüz arabanın kasası değişmemiş, makyaj görmüş sadece, bu mantığa göre kasa değişince biz bu insigniaları 35-40'a satarız artık. Sıfır km'si 100.000 lira, henüz 2016 modeli çıkmamış 13.000 km'de 2015 model arabaya 79.900 TL (pazarlıkla 78.000'e satar muhtemelen) isteniyorsa, kusura bakmasın ama kimse yeni kasası çıkınca yanaşmaz o araca. Bu 20.000 lira değer kaybı ancak 150.000-200.000 lira aralığında benzer km ve model araçlarda olursa normaldir (yaklaşık %10'a denk gelir)
            Mesela şu 2 araca bakın; kasa farklılığı, model yılı ve dizel farkı bile var ama değer kaybı ne kadar farklı insigniaya göre;
            http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...24022130/detay
            http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...23969497/detay
            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
              Birde, Yanlış bir algı var sanırım. Taner kardeşimin bahsettiği aracın 2010 ve 140 bin' TL yi devirmiş aracın 70-75' lerde satılmaya çalışılması dikkatimi çekti.

Ama bazı arkadaşlar geneli 2010 araçların neden 70-75' lere satılmadığı yönünde yazıları var. Hani negatif duruşumuzun tüm 2010-2011 -2009' lara sergilemişiz gibi bir düşünce varmış gibi algılanmış. Bundan rahatsız oldum. Genele yormadık düşüncemizi.

Şimdi şu araç ile,
              http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...19388582/detay

Sıfır 2015 cosmo AT 1.6T 100.300 TL
              İkinciel 2015 cosmo 1.6 AT 79.000 TL

Çıkış noktanız olan bu araç
              2011 140 bin kmyi devirmiş 72500 istenen aracın orantısı bir mi ?

Ve ayrıca, yorumlarınızda sapmamanızı öneririm. Diğer düşük km, ve daha bakımlı, sunrofflu, vs vs ek paketleri daha dolu olan araçların 60-65-hatta 70 bin TL zaten isteniyor. Lütfen...

4. kere insignia alarak, hatta şu an 5. yi bile düşünüyor olmakla beraber belki hepinizden daha da fazla insignia fanatiğiyim. Fakat, konunun çıkış noktası olan ilgili araca göre yorumların gelişmesi gerekli diye düşünüyorum. O araç bu parayı hakeder mi ?

Kısaca, 150 bin km' ye gelmiş 4 yaşındaki aracıma 72 bin tL istesem, Millet, 2015 daha neredeyse sıfır olan aracı 76 bin TL ye alır sanırım.
              2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Bir aracın değerini piyasa belirler arkadaşlar. Alıcı algısı, rakipler, araç kondisyonu, ürün ve servis kalitesi, marka değeri, vs... Liste böyle uzar gider. Kimse kusura bakmasın ama "Siz böyle derseniz tabi fiyat düşer düşer, şu forumdaki herkes aracını ilana koyup yirmişer bin fazla yazsın bak nasıl fiyat yükseliyor!" gibi konuşmaları çok gerçekçi bulmuyorum. Tamam forum güzel, insanlar girip bakıyor, herkes araştırıp alıyor falan ama bu forumda dahil herhangi bir forumun böyle bir misyonu olduğundan ben pek emin değilim. Misyonu başka bence, dolayısıyla etkisi de o nispette sınırlı. Siz, en başta kısaca saydığım faktörleri göz ardı eder de olayı sırf fiyata endekslerseniz o zaman ben olaya bakışınızdaki profesyonelliği sorgularım.
                Opel'in hatalı stratejiler uygulama konusunda bir uzaman olduğunu düşünüyorum. VW markasının ise "TÜRKİYE'DE" bir balon olduğunu ve bu derece şımartılmayı haketmediğini düşünüyorum. Opel marka araçların ikinci el değer kaybının çok fazla olduğu konusunda sizlere katılıyorum ama çözüöün bu olduğuna da inanmıyorum
                Tıpkı bir ülkenin çağ atlaması için nesillerin gerekmesi gibi bir araba markasının çağ atlaması için nesiller gerekir. İlanla fiyat arttırarak kimseye almak istemediği bir aracı satamazsınız. Çünkü altı dolu değildir.
                2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

D sınıfı bir araçta 1.6 dizel olacak, otomatik de olacak. Bayi size liste fiyatından ciddi indirimler YAPMAYACAK, bu İzmir de nasılsa Van da da aynı şekilde olacak.

Gördüğüm kadarıyla dediklerimi yapabilen firmaların 2. el değerleri daha belirgin rakamlar arasında ve yüksek oluyor.
                  2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

İşleniyor...
                  X