Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lpgli subapları değişmiş insignia almayı düşünüyorum

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Lpgli subapları değişmiş insignia almayı düşünüyorum

Lpgli subapları değişmiş insignia almayı düşünüyorum? Alacağım araç 1.6t edition 2009 model 90.000 km de araç arıza çıkarır mı korkularım var insignia hep hayalimde olan bir araç ama lpg korkutuyor beni.

Ynt: Lpgli subapları değişmiş insignia almayı düşünüyorum

welcome
    Kendinizi tanışma bölümünde tanıtırsanız seviniriz

Sorunuza gelir isek LPG sıkıntı zaten sıkıntıdan dolayı subaplar değişmiş önemli olan lpg takıldıktan kaç km sonra sorun yaşamış araç sahibi bunu öğrenin bahsedilen süredeki yapacağınız ekonomi sizin için değer ise alın devam edin ama subap değişmiş olması birdaha sorun çıkarmayacak olarak düşünmeyin her an olabilir 20.000 km de gidebilirsiniz sorunsuz 70.000 km de bunu değerlendirin ve lpg montajını yapan servisin işciliği ve kullanılan lpg markasının önemini unutmayın.

Sorun istemiyorsanız lpg den uzak durun 1.6 180 hb lik araçlar için.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Foruma sırf insignia sevgimden dolayı üye oldum tanışma bölümünden kendimi tanıtıcam
      Soruma gelirsek çelik subaplar problem yaratıyor mu? Çelik subap kullanıpta lpgde farklı arıza yaşayan varmı? Bu aralar araba almayı düşünüyorum. Fikirleriniz ve yaşadıklarınız benim için çok önemli.

Yorum

LPG' sadece subaplara zarar vermiyor. Subap yatakları, katalitik konvertör, turbo tertibatı, ve hayati öneme sahip parçalar ısıdan nasibini alıyor. Saydıklarım, LPG ısısına direkt maruz kalan parçalar. VE pahalı parçalar. Düşük km de yeni LPG takılmış aracın riski belki sadece subaplarla sınırlı kalabilirde, bu kmlere uzanan araçlarda bu parçaların kontrolü de düşünülmeli. En niyahetinde kompresyon testinde bile kaçak çıkma olasılığı yüksektir. Buda verimliliği düşürür.

Ayrıca, LPG' bölümünde + sı - si zaten mevcut. Haricinde buradan yazdıklarımız size ekstradır.
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Lpg li araçları forumlarda genel olarak tavsiye edene hiç rastlamadım ama artık fabrika çıkış lpg li araçlar çıkıyor. Gidip lpg li bi fluence almak istemiyorum elbet lpg arızası olur ama kalkıp motor indirmekte istemiyorum alınca.

Yorum

Yılda kaç km yapıyor sunuz ?
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Sorun LPG kullansanız da kullanmasanız da çıkacak. LPG kullandığınızda belki 3 kat fazla ve 10 kat pahalı sorunlar çıkacak. LPG kullanmanın mantığı belli, tasarruf. Ama Insignia'da bu mantık işlemiyor. Benzinden üç beş tasarruf ediyorsunuz sonra arıza çıkınca fazlasıyla cebinizden çıkıyor. Sanki faiz gibi. Üstüne de sinir stres cabası. Kredi kartı borcunu faiz karşılığı ötelemek gibi birşey, borcunuz yine borç. Ödeyeceksiniz, hem de faiziyle.
              Bence uzak durun. LPG'li Insignia görünce kaçın, arkanıza bile bakmayın.
              2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Yılda 15 bin km yaparım, peki neden subaplar çelik olunca sorunlar bitiyor deniyor forumlarda??

Yorum

Orjinal yazı sahibi: apex2121
                  Yılda 15 bin km yaparım, peki neden subaplar çelik olunca sorunlar bitiyor deniyor forumlarda??
                  Sadece sübap sorunu riski azalıyor. Bundan başka bir sürü sorun yaşama riski var. Özellikle yüksek kilometreli yorgun araçlarda.
                  2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

15 bin km... Benzin ile; 7500 LPG ile; 5000 TL ( ortalama kaba değerler )
                    ARada 2500 TL fark var... 2 yılda 5000 TL. 2 yılda satsanız, çıkardığı masrafları bilemeyeceğiz şimdiden ama, aradaki fark, aldığınız keyifi oranla mantığını siz düşünün. LPG' siz insignia alıp tertemiz binin.

Yorum

Alırsam 5 sene binerim niye 10 bin tl fazladan yakıta vereyim? Magnezyum alaşımlı cruzelerda subaplar değişince problem kalmıyor? Neden insignia lpg bu kadar karalanıyor anlamıyorum? Büyük ihtimal fluence yönelecem yada insignia 1.6 115 hp

Yorum

Yok kardeşim kimse birsey karalamıyor, birsey sordun sana yardımcı oluyorlar. Kafana yatmıyorsa en iyisini yine sen bilirsin al birtane 180'lik LPG'li gönlünce. Subaplari değiştir ya da değişmiş al, sorun çıkarsa gerekeni yaparsın yok çıkmaz diyorsan gönlünce binersin. Emin ol ki sen hata yapma diye sana LPG ile uğraşma diyorlar yoksa örnegini yasayan çok olup siteye yazdı.

Yorum

ben bir lpg li insignia kullanıcısı olarak çokta sorun yaşamadım tüpte. ama karşılastırma yaptığın arabaya bakarsan cruze ? yan yana koy ikisini gazla bakalım hangisi uçacak hangisi kalacak. yani kardeş anlatılmak istenen ikisininde motoru birbirine eş değer değil. turbo işin içine girince her şey alt üst oluyor. insignia ya has bir şey.
                          sen 180 hp arabaya bineceksin ama gaza basmaya korkacaksın yok öyle bir film. basacaksın en sağlamından. ben bastığım için 10 bin tl param gitti. motoru elime aldım. şimdi yoğurdu üfleyerek yiyorum. seçim senin alma demiyoruz. sadece aldıktan sonra kendini ara ara tutman gerecek. düğme elinin altından haftada 1-2 gün benzinde bin uzun yola çıktığında al tüpe az yakmanın keyfini çıkar.

Yorum

Alınır alınmayada lpg takılmamış araç alıp kendiniz taktırırsanız çok daha iyi olur derim. En azından güvenilir bir ustaya lpg taktırırsınız kafanızda soru işareti kalmaz.
                            İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

Orjinal yazı sahibi: murat121
                              Alınır alınmayada lpg takılmamış araç alıp kendiniz taktırırsanız çok daha iyi olur derim. En azından güvenilir bir ustaya lpg taktırırsınız kafanızda soru işareti kalmaz.
                              Mesela buda lPG senaryolarında olabilecek en mantıklı çözüm.

Yorum

İşleniyor...
                              X