Zaten bende sipariş vermek için gitmiştim yoktu çünki. Ama yunanistan için üretilenlerden birini aldım. Tek bir fark var sadece benim aracımdaki sürücü bilgilendirme ekranı kırmızı normalde türkiyeye gelenler renkli ekran oluyor. bunu da çok sorun etmedim zaten kaldıki arabayı çok iyi fiyata aldım.
Orjinal yazı sahibi: VDT
Orjinal yazı sahibi: kahramansmmm
Evet ötv indiriminden faydalandım, 54.000 tl gibi bi rakama almıştım, demekki şu anda da ötv indirimi geçerli çünkü aynı fiyatlara geliyor araç hemde 18 jant ve bi kaç değişiklikle. Neyse giden gitti artık, yenisine bakıyorum Ama arkadaşlar insigniadan sonra audiyi tavsiye ederim hakkaten dehşet bir araç. Tek kelime ile mükemmel...
audi de çalışan bir arkadaşım var A4 için en az 6ay termin veriyolar siz nasıl aldınız? yunanistan için üretilen araçlar vardı sadece
Valla bursa doğuş oto da 3 ad. siyah A4 vardı
1-Daha önce bi arkadaş ayırtmış Spor koltuk, 3 kollu spor deri direksiyon, spor şasi, 18 '' jant bayağı iyi bir araçtı koltuklar yarı deri yarı kumaş ve spordu.
2-Benim aldığım araçta alacantara kumaş döşeme, 17'' 7 kollu jant bi xenon ledli önde ve arkada, İç ışık paketi, cruce control, 4 kollu çok fonk. direksiyon vs. özellikler var sunroof yok
3-diğer araç siyah sunroof var 16'' klasik jant, nispeden boş bir araçtı tek artısı sunroof u olmasıydı. Arabaların hepsi yunanistan için üretilen 1,8 160 PS lik araçlardı.
Zaten bende sipariş vermek için gitmiştim yoktu çünki. Ama yunanistan için üretilenlerden birini aldım. Tek bir fark var sadece benim aracımdaki sürücü bilgilendirme ekranı kırmızı normalde türkiyeye gelenler renkli ekran oluyor. bunu da çok sorun etmedim zaten kaldıki arabayı çok iyi fiyata aldım.
Evet ötv indiriminden faydalandım, 54.000 tl gibi bi rakama almıştım, demekki şu anda da ötv indirimi geçerli çünkü aynı fiyatlara geliyor araç hemde 18 jant ve bi kaç değişiklikle. Neyse giden gitti artık, yenisine bakıyorum Ama arkadaşlar insigniadan sonra audiyi tavsiye ederim hakkaten dehşet bir araç. Tek kelime ile mükemmel...
audi de çalışan bir arkadaşım var A4 için en az 6ay termin veriyolar siz nasıl aldınız? yunanistan için üretilen araçlar vardı sadece
bu arada bende 160hp lere bakıyodum diğerleri çok kötü zaten ansıl performansından memnunmusunuz ??yakıtı vs biraz anlatırmısınız ben mercedes ile arasınd a çok kalmıştım kırmızı bulmuştum ben tam full almadım renginden ötürü
opel fiyat konusunda istikrar sağlayamıyo maalesef, bugun bende servıse gıttım, 0km fiyatları sordum, ınsıgnia 1.6t cosmo 2011 58000 lıra dediler, ben yaklasık 4 ay once aldım aracımı aynı fiyata fakat 2010 model olarak, bilseydim zam gelmıcenı bende 2011 siparıs ederdım, satıs yaparlerken 2011 modellerın kesınlıkle zamlı olucagını solemişlerdi, üzüldüm
ben bu sebeple bir daha opel almayacağım.. bu kadar tepkiliyim bu yaptıklarına angry
Arkadaşlar oynat fiyat politikası sadece opelde değilki.. forddan 2 araç aldım birini 2005 te 2006 model eylül ayında aldım 40.500 tl ford focus ll tdci .... 2 cisi 2008 yılında aralık ayında 2009 model 39.500 tl ye ..... yorum sizin............
2015 Honda CRV 1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs (görmemişin... :P )
Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler [center]
valla çok iyi almışssınız sunroof ta olmasın herşey var zaten ben doğusta baktırmıştım yunanistan için olanlar bomboştu
cok dogru. yunanistanda tum modeller icin bu dediginiz gecerli, mesela insignia cosmolar burada afl siz geliyor. ozel olarak ekletmeniz gerekmekte. tabi fiyatlarda ona gore degisiyor.
Opel'in 2.elde değer kaybettiği bir gerçek, parasının kıymetini bilen VW alır ki doğal birşey, para kolay kazanılmıyor,
2.el ucuza gidecek ama param karşılığında isteklerimi karşılayan araç Opel diyende Opel alır.
sonuçta VW'i aldığım paranın aynısına satabilecek olsam yine almazdım, isteklerimi karşılamıyor ve içime sinmeyecekti.
herkesin tercihi kendine ne de olsa.
valla çok iyi almışssınız sunroof ta olmasın herşey var zaten ben doğusta baktırmıştım yunanistan için olanlar bomboştu
cok dogru. yunanistanda tum modeller icin bu dediginiz gecerli, mesela insignia cosmolar burada afl siz geliyor. ozel olarak ekletmeniz gerekmekte. tabi fiyatlarda ona gore degisiyor.
evet yaa Yunanistan'da ilginç donanım araçlar görmüştüm.2006 da Avensisimle gittiğimde,oradaki taksilerde jant kapaklı,arka camları manuel olan avensisler gördüğümde çok şaşırmıştım.Oralarda araçların donanımından çok işlevi önemli demekki Biz Türkler daha donanımlı araçları seviyoruz.Onun için de Türkiyeye sunulan seçenekler hep lüx donanımlı..
Arkadaşlar oynat fiyat politikası sadece opelde değilki.. forddan 2 araç aldım birini 2005 te 2006 model eylül ayında aldım 40.500 tl ford focus ll tdci .... 2 cisi 2008 yılında aralık ayında 2009 model 39.500 tl ye ..... yorum sizin............
fark yaklaşık olarak 40.000 TL de 1.000 TL yani 60.000 TL de 1.500 TL gibi bir rakam yapar bu örnekte..
benim bahsettiğim fark 1.500 TL değil.. hatırladığım biz alırken 56 - 58.000 TL ye anca edition elegance alınıyordu.. hatta ortalama fiyat 57.000 TL gibiydi.. cosmolar da en aşağı 61.000 - 62.000 TL civarında fiyatlardaydı..
0 zaman liste fiyatı yine 68.000 di ama bu kadar uçuk indirimler ( 1.000 TL kadar test sürüşü indirimi 1.000 TL de kampanya indirimi vardı yanılmıyorsam ) ve üzerine bir de uçuk bayi indirimleri ve ve ve özellikle de kapıdan her gelene yapılmıyordu..
benim aracım da liste fiyatı olarak 71.000 TL gibi bir rakama çıkıyordu dvd 800 ü de ilave edince.. ( rakamlar yuvarlanmıştır )
şimdi ise yeni hesap ile benim aracın aynısını 61.000 hatta 60.000 TL ( hatta ve hatta bir arkadaş 58.000 e de verildiğini yazmıştı ) alınabiliyorsa buradaki mantığı bana ALLAH rızası için birisi açıklasın..
hele ki geçen seneden bu seneye neredeyse tüm markaların da fiyatlarında artış olmuşken..
bu arada bu benim ilk ya da ikinci ya da üçüncü vs. vs. sıfır km aracım değil.. bu konuda tecrübem ve çevrem geniştir..
hele ki ilk sıfır km opelim hiç değil.. 3 tane sıfır km astram oldu ve hepsini de makul değer kayıpları ile sattım..
sahip olduğum sıfır arabalardan ise şu ana kadar sadece fiat grande punto'da bariz bir değer kaybı yaşadım o kadar.. o da fiat ve normal bir durum..
citroen c4 1.6 HDi mcp bile bana bu oranda bir değer kaybı yaşatmadı..
bundaki tek suçlu opel tr ve yanlış fiyat politikasıdır.. opel tr nin sadece kendine yontan düşünce yapısıdır..
astra classic lerde ve astra h lerde neden bariz değer kayıpları yok? çünkü fiyatlarında fahiş indirimler yok!
ama bu araç d segment diyeceksiniz,ama ben de mercedes c180 k örneği vereceğim..
ya da aşağıdaki şekilde devam edeceğim;
ikinci el passatlar neden hızla ve ikinci elde hak ettiği değerde satılıyor?
2010 model comfortline + dsg 10.000 km altı araçlar 55.000 - 57.000 aralığında 1 haftada satılıyor.. sahibinden de takip ettim..
sebebi milletteki passat çılgınlığı değil.. sebebi doğuş'un fiyatlarda mantıksız kampanya indirimleri yapmaması,aksine piyasa geneline paralel olarak fiyatlara belli oranlarda zam yapması.. sebebi doğuş'un vw nin ikinci eline de sahip çıkması.. mesela bir tanıdığın 2010 golf VI tsi trendline 8.000 km deki aracına doğuş 36.500 TL takas fiyatı verdi.. 2011 model sıfırı da 40.000 TL
ve yeni aldığı diğer aracın fiyatına da bindirim yapmadan..
şimdi gidip opel bayilerine 2011 model cosmo için takas fiyatı bir alalım bakalım.. o zaman anlatmak istediğim daha net anlaşılacaktır..
opel tr sadece kendini düşünür,sadece kendine yontar..
ben bunu bu konu her açıldığında yazmaktan üşenmeyeceğim.. benim bir faydam olmasa da belki ileride birilerinin faydasına olur..
insignia şu an passat kadar olmasa da hatırı sayılır bir talebe sahip.. hem sıfır km satışlarından hem de ikinci el ilanımdan bunu farketmek hiç de zor değil.. ama bu çılgın olduğu kadar desteksiz indirimler sebebiyle kimse hakettiğinden düşük fiyat olmadığı sürece ikinci el insignia almaz..
şu an yeni araç alacak olanlar belki de okudukça bana kızacaklardır ancak dilerim benzer durumu ileride kendileri de yaşamazlar..
neticede öyle ya da böyle bir gün bu araçları elden ( ama ihtiyaç,ama yenilemek için ) çıkartmak durumunu tecrübe edecek herkes..
başınızı şişirdim,kusura bakmayın arkadaşlar..
sağlıcakla kalın
Şu ana kadar "0" beş adet vectra, bir astra ben, bir adet omega abimde olmak üzere Opel kullandık. 1997 den beri aldığım her vectra da zarar ettim. Bu konuyu daha öncede burada anlatmaya çalışmıştım. Opel Türkiye nin tamamen beceriksizliği ve işbilmezliği ile orantılı olanlar. Sizinde dediğiniz gibi neredeyse 10 000 TL bir yılda kayıp! Bu olası iş değil. Vecra bu yüzden batmıştı. Opel GM süper otomobil üretti, burası batırmak için her çabayı gösteriyor. Doğuş otomabil genel müdürü basına demeç veriyor; biz arabalarımızı değerinin çok üstünde satıyoruz, onun için fiyatlarının artması doğal, arz talep meselesi vs vs.. Opel Türkiye daha servis elemanlarını eğitmiyor!. Otomobil fuarlarını stand açmak güzel de bu hesapları iyi yapmazsanız benim son insignia m olur gibime geliyor.. Opelden zengin değilim beceriksizlerin batırdığı şirketleri kurtaracak kadar param yok arkadaşım... İlgisizlik duyarsızlık, sahiplenmeme..markayı burada taşıyamıyanlara veriyor hanslar...sanki biri bunlara insignia nın fiyatını aşağıda tut emri vermiş gibi! Hani kur olsa çıpadan bir gün kurtulur fiyatı artar diye bekle! Arkadaşımın dediği gibi ikinci el fiyatını sürekli düşürüyorlar..sonrada "0" km sini satacağım diye geberiyorlar.. ikinci eli olmayan aracı kim ne diye alsın be adam?. araba güzel de şöför kötü muhaha
ilk aldığım araç focus için.. 40.500 tl ödedim (aracın liste fiyatı 45 000 lerdeydi),aracı 67.000 km 27 000 tl 2009 focus aldığım bayiye sattım 0 aracı 39.500 tl ye aldım filo indiri filan yok.. ilk aracımıda fordda çalışan üstüne aldım %7 indirim aldım fabrika fiyatından.. benim söylemek istediğim sadece opelde yok . hemen hemen bütün firmalarda var audi fiyat indirdi.. yeni kasa çıkartacak.. dünyadaki satış politikası bu..... etikmi bence de değil .. ama malesef böyle ne yapabiliriz.. küsüp gidip başka firmaya yamanabiliriz.. değişen birşey olmayacak .. BMW yada merso alsak ne olacak yada audi değer kaybetmeyecekmi?..ben aracı sadece hoşuma gittiği için aldım ..
2015 Honda CRV 1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs (görmemişin... :P )
Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler [center]
Aracımı alalı malum daha 2 gün oldu, ve şimdiye kadar 250 km civarında yol yaptım. Tamamı şehir içi bir kere otobana çıktım. aracın hızlanması mükemmel ve sarsıntısız yağ gibi akıyor. 1. vites aralığı çok iyi , insignia nın 1. vitesini hiç sevmezdim. her devirde mükemmel ivmeleniyor ve yığılma yapmıyor. Yol tutuş mükemmel. rodaj süresinde fazla yüklenmeyeyim dedim ama otobanda çok rahat 240 ı gördü. Direksiyon inanılmaz sertleşiyor ve güven veriyor. Düşük hızlarda da çok yumuşak resmen özlemişim çünkü insigniada resmen kas yapmıştım çünkü acayip sert direksiyonu. Yakıt olayı ise mucize resmen arabayı aldığım gün fulledim. 245 TL lik benzin aldı. 65 lt. depo var ve yakıt menziki 750 km. gösteriyor. Ortalama tüketim 7,9 ve 9,6 arasında gidip geliyor. ama genelde 8,5 gibi ben ce mükemmel. Burdaki arkadaşlar 7 lt leri gördüklerini söylüyorlar ama ben hiç bir zaman
90 lada gitsem insigniada 10 lt. altına inemedim. ve menzili 600 km den fazla hiç görmedim yol bilgisayarında. Dediğim gibi 2 günde ki kullanışımda tesbitlerim bunlar. VE inanılmaz bir konforu var. kesinlikle tavsiye ederim.
bu arada bende 160hp lere bakıyodum diğerleri çok kötü zaten ansıl performansından memnunmusunuz ??yakıtı vs biraz anlatırmısınız ben mercedes ile arasınd a çok kalmıştım kırmızı bulmuştum ben tam full almadım renginden ötürü
ilk aldığım araç focus için.. 40.500 tl ödedim (aracın liste fiyatı 45 000 lerdeydi),aracı 67.000 km 27 000 tl 2009 focus aldığım bayiye sattım 0 aracı 39.500 tl ye aldım filo indiri filan yok.. ilk aracımıda fordda çalışan üstüne aldım %7 indirim aldım fabrika fiyatından.. benim söylemek istediğim sadece opelde yok . hemen hemen bütün firmalarda var audi fiyat indirdi.. yeni kasa çıkartacak.. dünyadaki satış politikası bu..... etikmi bence de değil .. ama malesef böyle ne yapabiliriz.. küsüp gidip başka firmaya yamanabiliriz.. değişen birşey olmayacak .. BMW yada merso alsak ne olacak yada audi değer kaybetmeyecekmi?..ben aracı sadece hoşuma gittiği için aldım ..
sn Sufy,
bahsettiğiniz kasa değişimi indirimi her marka ve modelde bilinen ve takvimi önceden lanse edilen bir değişime endeksli indirimdir.. mantıksız ve sürpriz şekillerde yapılmadığı gibi de genelde tüketici beklendilerine paralel rakamlarda olurlar..
ayrıca da böyle ir değişim ve değişime bağlı indirim önceden lanse edildiği için hemen almak ya da indirimi beklemek tüketicinin kendi inisiyatifine kalır..
bu arada şu an 2009 focus tdci titanium için piyasadaki ikinci el fiyatı yaklaşık 36-37.000 TL lerde.. araçta hasar,değişme boya vs.yok ise..
siz 29.000 TL ye o zaman için bile çok ucuza vermişsiniz takasa..
ancak ford dahi sıfır km fiyatlarda absürd indirimler yapmıyor..
diğer taraftan tekrar hatırlatmak istiyorum;
hemen hemen her marka 2010 yılı sonu kampanyalı fiyatlarında dahi 2009 sonu fiyatlarına göre belirgin zam yapmış durumdadır şu an..
tabi opel tr hariç!!!
bana gelince;
evet bu benim muhtemelen son opel marka aracım olacak..
bundan sonrasında başka bir markaya yamanmaktan ziyade beni bu şekilde tongaya düşürmeyecek ve ikinci elineher zaman sahip çıkacak bir makra ile yoluma devam edeceğim..
Yorum