Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yardım !! Bir kaza sonrası ve yeni bir araç arefesi..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yardım !! Bir kaza sonrası ve yeni bir araç arefesi..

Herkese hayırlı sahurlar, iyi geceler
    Bundan birkaç ay önce 2010 16.t cosmo aracımla kaza yaptım ve aracım perte çıktı, kaskom ankara kasko idi ve güvendiğim yıllardır bu işleri yapan bir arkadaştan kaskoyu satın aldım. kasko poliçesinde "rayiç bedel tesbiti" klozunda " sigortalı aracın Türkiye sigorta reürans ve emekliler şirketleri birliğinde" yer alan sigorta bedeli ni aşmamak kaydı ile devam eden kloz yüzünden 52 bine aldığım araç için ne kadar uğraşsamda 45 bin lira almak zorunda kaldım. Kasko haklı adam tapu gibi herşeyi yazan kağıtı vermiş, bende poliçeyi beğenmişim, satın almışım. Kaskoyu yaptığım arkadaşıma kaza yapmadan önce kaskoda böyle böyle yazıyor, sonradan sıkıntı olmasın dediğimde, piyasa fiyatı neyse onu alıcağımı söyledi. Kazadan sonra arkadaş ne kadar da üzerini cebinden tamamlıycağını onun hatası olduğunu ve yeni öğrendiğini söylesede kabul etmedim. ( en az 10 yıldır dükkanı var ) Cana gelmesin mala gelsin, poliçeyi doğru düzgün okumadın arkadaşına güvendin sanada ders olsun diyerek kendimi teselli ettim. Şimdi allah nasip ederse tekrar araç almaya karar verdim ve istediğim gibi bir araba buldum. Aklıma takılan, alıcağım araç 2011 model ve bu uzun ismi olan şirkette yazan fiyat 48.300 lira ama aracın fiyatı 60 bin lira. Bildiğiniz gibi artık poliçelerde eskisi gibi fiyat değil, rayiç bedel yazıyor. Rayiç bedelde o şirketin belirlediği fiyatsa ve biz buna hiç bir şekilde müdahale edemiyorsak, allah korusun bir kaza anında kaybediceğimiz hatrı sayılır para olucak. Eminim forumda bu işlerden çok iyi anlayan abilerimiz, kardeşlerimiz vardır. Bir o kadar da bilmeyen kaskoyu yeniletip yeniletip kenara atanlar da. Okuduğunuz, zaman ayırdığınız ve yardımınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla..
    2016 Mercedes cla 180 cdi amg

Ynt: Yardım !! Bir kaza sonrası ve yeni bir araç arefesi..

Bu arada adminimiz fatih abininde kazanın en başından en sonuna kadar çok yardımı oldu ona ayrıca teşekkür ederim.

Yorum

Geçmiş olsun.
      Primler aracın fiyatına göre belirleniyor.
      Bir genelde düşük olan 2. El fiyatları öneriyorlar.
      Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Birde bu durumun tersi var, o şirkette yazan fiyatın, piyasa fiyatından yüksek olması durumu. O zaman da kasko şirketi, senin aracın değeri bu yazıyor ama piyasası bu diyerek fiyatı aşağı çekiyor. Bu iyi ihtimal, o zaman kavga dövüş gene fiyatı yükseltebiliriz ama benim başıma gelen milyonda bir olur oda bizi bulur

Yorum

3-4 sene önce şirkete ait partner van aracımız pert oldu ve 18000 verdiler.Ben hiç poliçeyi okumayıp direk sigortacım üzerinden bu fiyatı kabul etmediğimi mahkeme yoluyla çözeceğimi söyleyince fiyat 21000 oldu.Tabi bu yür durumlar artınca sigorta tahkim diye bir hakem heyeti çıkardılar ve kasko değeri belirlediler.Siz yine de bir tahkim üzerinden şansınızı yoklayın bakalım.
          http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
          2.0 CDTI
          Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Tüm insignia sahipleri, allah korusun bi kaza sonrasında mağdur olmaya mecbur mu ? sigorta tahkimi araştırmıştım, bu işler bin dereden su getirtiyor. Poliçede net yazmasa, piyasa fiyatının nasıl belirlendiği, gene koşturabilirdim bu işin peşinden. Benim olan oldu, yeni alıcağım araç için bilinçlenmek istiyorum.

Yorum

Merhaba VDF de Araç Değer Koruma Sigortası'' diye bir sigorta maddesi var ekletilebilen . Alacağınız araç için sigorta şirketine bu gibi bir maddeleri olup olmadığını öğrenin. Genelde bunu sıfır araç alırken yapıyorlar ama genede çoğu kii bilmiyor.

Yorum

Geçmiş olsun

Yorum

Çok geçmiş olsun

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Çok sağolun.

Yorum

Geçmiş olsun
                      Orjinal yazı sahibi: mazelife
                      Bu arada adminimiz fatih abininde kazanın en başından en sonuna kadar çok yardımı oldu ona ayrıca teşekkür ederim.
                      https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

İşleniyor...
                      X