Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Arıza lambası yardım

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Arıza lambası yardım

İyi geceler arkadaslar.

Bugun aracımı yaklasık 8-10 saat hiç durmadı uzun yol degil genelde sehir içi sadece 50-60km uzun yol onuda bi 520d ile basabas gittik biraz fazla devirli oldu o kısım buraya kadar hersey normal ancak bi yerde durdugumuzda arkadasım biraz fazla sıcaklık gelmiyormu arabanın altından dedi gerçektende hissedilir derecede bir sıcaklık var ve normalde daha once bu kadar fazla bi sıcaklık hissetmemiştim aracı 1-2 dakika rolantide çalıştırdıktan sonra stop ettim.

15-20dakika sonra tekrar çalıştırmam gerekti aracı çalıştırdım bir süre yol aldıktan sonra sarı renkte su arıza lambasını yaktı hız sabitleyicinin yanında olan kontagı acınca yanıp motor calıstıktan bir süre sonra sönen lamba sürekli yanıyor. Katalogdan baktım emisyon kontrol sisteminde arıza müsade edilen emisyon sınırları aşılmış olabilir diyor.

Aracın çekişinde gidişinde bi farklılık göremedim sadece su alttan gelen fazla oldugunu hissettigim ısı canımı sıkıyor.

Durum size nedir?

Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
    2010 INSIGNIA SEDAN COSMO 1.6T 180HP MT6

Ynt: Arıza lambası yardım

Araç bilgisayara bağlanıp arıza kodundan ne olduğuna bakılmalı ilk iş olarak.
    Inşallah önemli bir mesele değildir.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Aracınızda chip tuning, box yada katalizatör iptali varmı ?

Yorum

Yakıtdan da olabilir, bende de olmuştu cihazı bağlayıp sorunu çözmüşlerdi

Yorum

Lpg veya herhangi bir oynama yok orjinal hali inşallah yakıttandır önemli birşey yoktur. Yarın bi kontrol ettirecegim bakalım sorun neymis burdada paylasırım

Yorum

Anlık, geçici bi uyarı olabilir, akü kutup başını söküp taktığınızda ışık sönecektir...

Yorum

Oksijen sensörü hatasıymış yakıttan ve zengin karısımdan olabilir dediler yakıtı mecburiyetten ilçede bi yerden almıştım muhtemel sebep bide devirli sıkıştırarak kullanmış oldugumuda varsaydık hata kodunu sildik araç tekrar vermedi bakalım daha sonra verirse tekrar bi inceleme yapacagız. sıcaklıkta bu havalarda uzun süreli kullanımda normalmiş ben biraz hata lambasıyla beraber ilişkilendirip farklı hissiyata kapıldım demekki bugun o kadar hissetmedim mesela

Sonuc olarak bi problemimiz yokmus cok şükür.

Yorum

geçmiş olsun..
                2010 insignia 1.6t cosmo karbon siyah..

Yorum

Gecmiş olsun

Yorum

Teşekkurler

valla hiç hoş değil yanan bi arıza lambası görmek can sıkıntısıda cabası hoş kul yapısı elbet bişey çıkacak ama yinede insanın canı sıkılıyor.
                    araçlarımıza Allah kaza bela arıza göstermesin inşallah.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gokhan.05
                      Teşekkurler

valla hiç hoş değil yanan bi arıza lambası görmek can sıkıntısıda cabası hoş kul yapısı elbet bişey çıkacak ama yinede insanın canı sıkılıyor.
                      Geçmiş olsun, sürekli yanan ve sönmeyen arıza lambasıyla gezmenin ne demek olduğunu çok iyi bilirim.
                      Sonrasındaki arıza lambasız ekran görüntüsünü de
                      @Murat
                      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
                        Orjinal yazı sahibi: Gokhan.05
                        Teşekkurler

Geçmiş olsun, sürekli yanan ve sönmeyen arıza lambasıyla gezmenin ne demek olduğunu çok iyi bilirim.
                        Sonrasındaki arıza lambasız ekran görüntüsünü de
                        Sonrasında aynı arıza lambasının tekrar yanmasının hissiyatınıda yaşamış oldum. Aynı sebepten tekrar arıza yapımca yine bagladık sabahki arızanın anlık verdigini ancak aksam sürekli arıza verdigini söyledi usta amasyada servis olmaması çok kötü.
                        Samsun reis otomotivle durumu paylaştım arızanın yakıttan olabilecegini ve depodaki yakıtı bitirmedende arızanın sensördenmi sistemdenmi yoksa yakıttanmı kaynaklandığını tespit edemeyeceklerini söyledi. Can sıkıntısı yine duramadım bu kez çorum özşen otomotiv'i aradım bu arada özşen yetkili değil özel servis. Sürekli arıza koduna bakarsak sensörde veya soketinde olabilir bunun için önce tespit yapmamız gerekirse parça siparişi vermemiz gerekir iki kez git gel yapmanız lazım dedi.

Kafamda deli sorular yakıt bitmeden bunun kontrolü yapılamayacaksa özşen nasıl kontrol edecek. Eğer kontrol edilebiliyosa reis otomotiv beni başındanmı savdı. Kafamda önce çoruma git bi kontrollerini yapsınlar ordanda daya samsuna git hem yakıtı bitir hemde özşenden aldığın bilgiyle gitmek var bilemedim ve canımı sıkan sarı lamba hala yanıyor. Birde böyle kullanırsam çorumdu samsundu araca zarar verirmiki acaba bunun sorusunuda reis otomotivdeki usta sensörden kaynaklı bu arızanın problem yapmayacagını ancak baska bir arızada aynı lambayı yakacagından o arızayı farketmeyip onun zarar verebileceğini söyledi.
                        Ne güzel hatasız sorunsz biniyoduk hastane mantığı Allah servislere düşürmesin ama onlarsızda bırakmasın malum amasyada servis olmamasından çekiyorum sanırım bu sıkıntıları.

Yorum

Gecmiş olsun, umarım ciddi bir sıkıntısı yoktur. Usta ve servis çok önemli, bazen basit bir sebepten servis ve usta diye gezip durursunuz.

Yorum

Çoruma gittim geldim bugun kontrollerini yaptılar arıza tespit cihazına baglı bi tur attık sensörün arızalı olduguna karar kılındı ancak sensöre 685tl fiyat verince bende samsun reisten tekrar fiyat aldım servis sensorun 700tl oldugunu aracımın 5 yas durumundan %25 indirimle işcilik dahil 550-600lira arasında bişey çıkacagı söylendi bu arada farklı yerden aldıgım yakıtıda bitirmek uzereyim ptesi samsuna gidip bide orda kontrol edilecek ve sanırım artık sensörü değiştirecegiz.

Gariptirki çorumdan gelene kadar 90-100km arıza ışığı yanmadı aracı parkedip daha sonra tekrar bindiğimde yine herşey normaldi ama araç nominal ısı değerine ulaşıp biraz kullandıktan sonra yandı. Çorumdaki usta bilgisayarda hatayı sürekli gördüğünü ancak ışığın daha sonra yanacağını belirtti. Muhtemelen bilgisayarda gördüğü ya sensörün çıkış gerilimini fArklı okuyor yada hava benzin karışım oranının değişimini çok anlamadım o kadar teknik bilgim olmadıgından.

Samsundaki usta ise sensör arızasının teshişini çok çabuk koyulamayacağını aracın ne zaman ve ne şartlarda arıza verdiğinin temiz ve iyi yakıtla test edilmesi gerektiğini belki bi iki gün aracı bırakmam gerekebileceğini söyledi. Bakalım artık ptesiyi bekleyeceğiz bu aradada aracı pek kullanmasam iyi olacak sanırım hayırlısı 700tlcik sıkışmış bu arada özşene debriyaj ve volant setini fiyat sordum öylesine onada 1650 lira civarında sadece parçaların maliyetinin olduğunu söyledi bide reise soracagım çünkü özel servis olmasına ragmen sanki yetkili servis fiyatlarını indirimsiz uyguluyormuş gibime geldi özşen otomotiv.

Yorum

http://www.boschotomobilyedekparca.c...aspx?CatId=137

https://www.aloparca.com/yedek-parca...FSWWtAodZnQA1Q

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...88764758/detay

Bu sensör mü 700 TL dedikleri?

Siz internettten kendiniz alın,servislere kalırsanız yandınız...
                              2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

İşleniyor...
                              X