Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia 1.6 T lpg sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Insignia 1.6 T lpg sorunu

Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
    Orjinal yazı sahibi: tornado
    Orjinal yazı sahibi: aton1981
    ikinci el lpgli bir insignia satın almak gerçekten büyük cesaret.
    Sübapları yapılı olsa bilemi
    Malesef Ali ağabey
    Kadir,benim araba 2009 model ve 0 km'den beri lpgli.Ben aldığımda 34.000 km idi.47.000 km'de subapları değiştirdim çelik subap ile.Başka da bir şikayetim yok şükür.Lpg ile ilgili sıkıntım olmadı hiç,maşallah hala da yok,şu an da 58.000 km'de,silindirleri gördüm subap değişiminde hepsi pırıl pırıldı maşallah,birisinde hafif kurum vardı onu da temizlediler...
    Eyvah nazar değcek değiştir mesajı agabey Arada istisnalar oluyor
    Maşallah de ,maşallah de...
    2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Subap ta sorun olsa benzinde de titreme falan yapmasi gerekir dedi usta , henüz teste sokmadik, bugun benzinde kullandim arabadan ancak keyif alabildim umarim tüp isini de çözeriz yakinda , cok sagolun gorusleriniz yardimlariniz için

Yorum

Gürkan bey sorun bobin ve bujiler olabilir.
        Genel olarak benzinde normal olarak çalışsa da LPG de her markanın her model aracı ateşleme problemi çeker.
        Benzinde 4 4lük çalışan E200 mercedesimiz de bobin arızası vermişti.
        O sebeple ateşleme sisteminin kontrolü işe yarayacaktır.
        Kalan sistemde ancak LPG Enjektörlerinin sorun vermesi kalıyor ki siz onlara baktırdınız.
        Bakımları da yapıldı.
        Bu sırada bobin ve buji değiştirirken Bosch 0.7 mm tırnaklı özel LPG Bujisi varmış.
        Bende bu bakımda taktıracağım.
        Bir kaç kişi çok memnun kalmış.
        Ona da bir bakın.
        Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011
        Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BRK
          Genel olarak benzinde normal olarak çalışsa da LPG de her markanın her model aracı ateşleme problemi çeker.
          Kalan sistemde ancak LPG Enjektörlerinin sorun vermesi kalıyor ki siz onlara baktırdınız.
          Bakımları da yapıldı.
          Bu sırada bobin ve buji değiştirirken Bosch 0.7 mm tırnaklı özel LPG Bujisi varmış.
          Ona da bir bakın.
          Usta sorunun yüksek ihtimalle enjektörlerden kaynaklandığını söyledi, arabayı bilgisayara bağlayınca enjektörlerde falan herhangi bi sorun görünmüyor ama enjektörleri bizden önceki sahibi biraz ucuzundan taktırmış galiba (dandik diyebiliriz), bunların orjinalleriyle değiştirmek gerektiğini belirtti, değiştirdik yaklaşık 700 TL tuttu. Onun üzerine kullanıyorum yine aynı değişen bişey yok.. Benzine geçince araçta hiçbir sorun yok, ancak tüpteyken titreme, yüksek hızda giderken arıza uyarısı falan veriyor, (silindirlerden biri kitleniyor) kontağı kapatıp 10 dk sonra açınca benzinde tekrar sorunsuz kullanabiliyorum.

Burak bey, sorun eğer dediğiniz gibi ateşlemeyse bunu opel servisi mi anlar tüpçü mü, 2 tane landirenzo yetkili bayisine getirdim, ikiside aracı bilgisayara bağlıyorlar, ayar falan yapıyorlar , daha sonrada arabada hiç bi sorun yok diyip gönderiyorlar. Usta onlar mı ben mi anlamadım, sorun hakkında tahminde bile bulunamıyorlar ne tecrübe var ne bişey..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gürkan
            Bakımları da yapıldı.
            Ona da bir bakın.
            Usta sorunun yüksek ihtimalle enjektörlerden kaynaklandığını söyledi, arabayı bilgisayara bağlayınca enjektörlerde falan herhangi bi sorun görünmüyor ama enjektörleri bizden önceki sahibi biraz ucuzundan taktırmış galiba (dandik diyebiliriz), bunların orjinalleriyle değiştirmek gerektiğini belirtti, değiştirdik yaklaşık 700 TL tuttu. Onun üzerine kullanıyorum yine aynı değişen bişey yok.. Benzine geçince araçta hiçbir sorun yok, ancak tüpteyken titreme, yüksek hızda giderken arıza uyarısı falan veriyor, (silindirlerden biri kitleniyor) kontağı kapatıp 10 dk sonra açınca benzinde tekrar sorunsuz kullanabiliyorum.

Burak bey, sorun eğer dediğiniz gibi ateşlemeyse bunu opel servisi mi anlar tüpçü mü, 2 tane landirenzo yetkili bayisine getirdim, ikiside aracı bilgisayara bağlıyorlar, ayar falan yapıyorlar , daha sonrada arabada hiç bi sorun yok diyip gönderiyorlar. Usta onlar mı ben mi anlamadım, sorun hakkında tahminde bile bulunamıyorlar ne tecrübe var ne bişey..
            Hocam aracı duzelttinizmi ve lpg den memnunmusunuz.?
            İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

Reyiz aynı iş aldıgım gunden sonrakı gun oldu basımıza geldı korktuk falan Allahtan sorun bobındeymıs bobınlere bakınız lpg de cok ıyı allah kaza bela sıkıntı sorun vermesın hıcbırınıze sorun bobındedır duzeltınce haber verın beklıyorum haberınızı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: murat121
                Orjinal yazı sahibi: Gürkan
                Bakımları da yapıldı.
                Ona da bir bakın.

Hocam aracı duzelttinizmi ve lpg den memnunmusunuz.?
                Aracın bujilerini değiştik sorun devam etti, bobin denedik yine olmadı, dün farklı bi servise gittim sorunun %100 sübaplardan kaynaklandığını belirtti usta baya ilgilendi arabayla, bugün servise bıraktım bende sübapları değişecek çelik takılacak, yarın alıcam aracı, inşallah artık sorun çözülür, yarından sonra anlarız yapıyor mu yapmıyor mu diye, buraya yazar bilgilendiririm sizi yine.

Orjinal yazı sahibi: ek_eren
                Reyiz aynı iş aldıgım gunden sonrakı gun oldu basımıza geldı korktuk falan Allahtan sorun bobındeymıs bobınlere bakınız lpg de cok ıyı allah kaza bela sıkıntı sorun vermesın hıcbırınıze sorun bobındedır duzeltınce haber verın beklıyorum haberınızı
                Bobin denedik ama olmadı, sübaplar değişecek bakalım çözülür inşallah..

Yorum

Valla arkadaşlar ben de çok araştırdıktan sonra tüp taktırdım. 62.000 km'de aldım. 63.000'de tüp taktırdım. Şu an 68.000'de benimki de silkelemeye başladı. Bobin dediler tam değiştirecektim. Buradaki yazıları okuyunca bobin değişse bile silkelemenin devam ettiğini gördüm ve bobin değişiminden vazgeçtim.

2 gün önce sollama yaparken gaza birden kökleyince silkelenme geçmedi. Sağda durdum aracı stop edip tekrar çalıştırdım. Sarsıntılı bir şekilde eve kadar gittim. Araçta 10 aylık bebekle geç saatte başka bir çarem yoktu. Sabaha bir şey kalmadı. Şu an gaza hızlı basmadan kullanmaya devam ediyorum hiç sıkıntı yok ama motora da zarar veriyor muyum acaba diye kendime sormuyor da değilim.

Araç güzel de bu problemi tüp takınca daha çok ayyuka çıkıyormuş onu gördüm. 180 Beygir Turbo arabanın gazına da korkarak basacaksak niye aldık ki maad
                  Ekonomik olsun dedik tüp takalım dedik. Neyse subap değişimi ile inşallah çözülür. Tüp takarken bunu da göz önünde bulundurmuştum zaten. Ama araç iyice çelik subap isteyene kadar beklemeyi düşünüyorum.

Her şeye rağmen insignia işte... Adı aşk bu eziyetin ihihi

Yorum

180 beygir Turbo arabanın gazından korkacaksanız neden LPG taktınız ki ?
                    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: timsali
                      Valla arkadaşlar ben de çok araştırdıktan sonra tüp taktırdım. 62.000 km'de aldım. 63.000'de tüp taktırdım. Şu an 68.000'de benimki de silkelemeye başladı. Bobin dediler tam değiştirecektim. Buradaki yazıları okuyunca bobin değişse bile silkelemenin devam ettiğini gördüm ve bobin değişiminden vazgeçtim.

2 gün önce sollama yaparken gaza birden kökleyince silkelenme geçmedi. Sağda durdum aracı stop edip tekrar çalıştırdım. Sarsıntılı bir şekilde eve kadar gittim. Araçta 10 aylık bebekle geç saatte başka bir çarem yoktu. Sabaha bir şey kalmadı. Şu an gaza hızlı basmadan kullanmaya devam ediyorum hiç sıkıntı yok ama motora da zarar veriyor muyum acaba diye kendime sormuyor da değilim.

Araç güzel de bu problemi tüp takınca daha çok ayyuka çıkıyormuş onu gördüm. 180 Beygir Turbo arabanın gazına da korkarak basacaksak niye aldık ki maad
                      Ekonomik olsun dedik tüp takalım dedik. Neyse subap değişimi ile inşallah çözülür. Tüp takarken bunu da göz önünde bulundurmuştum zaten. Ama araç iyice çelik subap isteyene kadar beklemeyi düşünüyorum.

Her şeye rağmen insignia işte... Adı aşk bu eziyetin ihihi
                      Silkeleme büyük ihtimal bobindendir. 5.000 km'de subaplara bir şey olmaz. Bobini değiştirin,bobin ateşlemeyince silindirin birisi kapanmıştır. Titreme o yüzden olmuştur. Benimki 60.000 km'dir lpgli. 45.000 km'de subap değiştirdim.
                      2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Bir de o şekilde binmek motora zarar verir,subap İstiyorsa değiştirin bir an önce.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                          180 beygir Turbo arabanın gazından korkacaksanız neden LPG taktınız ki ?
                          Çok yakar mı diye korkmadan gaza gönlümce basabilmek için

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tornado
                            Bir de o şekilde binmek motora zarar verir,subap İstiyorsa değiştirin bir an önce.
                            Sizin bu konuda tecrübenizi bir çok konuda bizlere aktardığınızı diğer yazılarınızdan gördüm. Bobin değiştireceksem GM Delphi olan bobin alacağım mesela Ama şu an normal seyirde hiç problem yok, hep sarsıntılı olsa zaten direk ne gerekiyorsa değiştirirdim. Sadece gaza birden hızlı basınca bir silkeleme yapıyor ama bunu da hep yapmıyor. Biraz ekonomik durumu düzelteyim sonrasında değiştiririm diyorum ama inşallah daha fazla masrafa da sebep olmam bu süreçte.
                            Tekrar teşekkürler...

Yorum

Enjektör, regülatör de buna neden olabilecek parçalar.
                              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                              SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Sorun tüpün beyninde çıktı , onu değişince düzeldi, Şimdi hiçbi sıkıntımız yok Allah'a şükür

Yorum

İşleniyor...
                                X