Beyler İşlem Tamam. Yukarda Linkini Verdiğim Proğramın Bi Üst Versiyonunu Buldum Dün Gece. 2.2.8 Yanılmıyorsam Şu An Tam Aklımda Değil. 500 gb. Lık Harici Diskin Tamamını FAT 32 Yaptı ve Şimdi Alles Klaar. Proğramın Menşei HP Olunca, İçim de Rahat.
Bu Konuda Bi İki Açıklama Yapayım Araştırırken Öğrendiğim Kadarına Göre;
Öncelikle Harici USB Video Girişi Olan PS, Cyclone, TV vs. Gibi Cihazlar Genellikle FAT 32 Dosya Sistemindeki Dosyaları Okuyolar. Sebebi FAT 32 nin Daha Yaygın Olması. Ancak FAT 32 Dosya Sisteminde Bir Sıkıntı Var O da Bir Dosyanızın Boyutu En Fazla 4GB Olmak Zorunda. Daha Fazlasını Bir Kerede Yükleyemiyorsunuz FAT 32 Formatlı Hard Drive ınıza. Benim İçin Sıkıntı Yok Çünkü Uzun Uzadıya Filmleri Seyretmek Amaçlı Değil Harici Hard Disk i Alma Sebebim. Sebebi, Elimdeki Çeşitli Grupların Konser DVD lerini Convert Edip Her Defasında DVD leri Takıp Çıkarmak Yerine 1 Seferde Hepsini Harici Hard Disk İle Cihazda Görebilmek.DVD Driver ı da Gereksiz Çalıştırmayacağım Böylece. Sonuçta Mekanik Bir Düzen, Eskimesin Ama Film Konusunda da Şunu Tavsiye Edebilirim, Eğer Yükleyeceğiniz Filmin Boyutu 4 GB ı Aşıyorsa Video Converter Proğramları İle Fornat Değiştirip ve/veya Audio ve Video Çözünürlükleri İle Oynayıp Dosyaları Daha Az Boyutlu Hale Getirebilirsiniz. Ben MPEG 2 (Yaygın Olarak Bilinen DVD Formatı) Formatında 800*480 Piksel (Cyclone Ekranı Çözünürlüğünde) 3500kbps Video ve 384 kbps (48000 Hz de) Audio Kalitesindeki 4 Dakikalık Bir Videoyu 125 Mb. Civarında Convert Edip Yüklüyorum. Sonuç; Kayıpsız Video ve Ses Kalitesi. Öte Yandan Şunu da Belirteyim, Kalite Farkını Deneme Amaçlı Aynı Videoyu MP4 ve Avi Formatında da Convert Edip Yükledim; MP4 de Görüntü Kalitesi Bozulmuyor Ancak Cyclone da Lagg Sorunu Oluştu. Avi Formatı da Çok Gereksiz Yere Devasa Dosya Boyutlarına Sebebiyet Veriyor.
Umarım Yardımcı Olmuştur.
İyi Forumlar.
Yorum