Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tekerlek poryası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Tekerlek poryası

1 ay önce mıchelin 245 45 18 100 Y xl taktırmıştım.Uzun yola yeni çıktım.Fren ve 120 km kadar sessizlikte iyi ancak, 120 km de ve sonrası 140 km kadar uğultu hissediyor,duyuyorum.Eski lastiklerimde bu km lerde böyle bir ses yoktu.Yeni lastik ile rot ve balans ayarı da yapıldı.İyi bir ayar yapılmadığından olur mu.Bu şekilde duyulan uğultu lastikten olabilir mi.Ayrıca teker poryası nedir?Aracında ön veya arkada tekerleklerinden gelen uğultu sesi ile porya değiştiren oldu mu?Nasıl anlaşılır,tespit edilir?

Ynt: Tekerlek poryası

Porya dan uğultu olacağını sanmıyorum
    Fren yaptığınızda mı uğultu çıkıyor aşırı ısınmalarda frenlerden uğultu kuturtü olabilir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Aynı lastik bende de var. Aynı uğultu sorunu maalesef var. Bundan önceki aracımda da Michelin kullanıyordum. Ondada vardı. Bu Michelin in genel sorunu bence.

Çünkü kışlık lastiklerim Bridgestone onda bu uğultu yok.
      2014 Insignia 1.6 SIDI AT Cosmo Beyaz + 2015 Polo Comfortline 1.2 TSI DSG

Yorum

Bende "V" desenli lastik kullanıyorum bende de yapıyor.

Yorum

Fren yaptığımda değil,110 km ile 130 km arası dışarıda uzaktan bir kamyon geçer de sesini camlar kapalı ilken duyarsınız ya o şekilde bir ses alttan geliyor.

Yorum

Bahsi geçen kullandığınız Michelin modeli Pilot Super Sport mudur?

Bir arkadaşımın Clio'sunda buna benzer bir ses vardı belli hızlar aralığında. Yanlış hatırlamıyorsam bilyelerde sıkıntı vardı arka tekerlerden birinde. Değiştirildi sorun bitti. Muhtemelen benzer sorundur sizdeki de.

Yorum

mıchelin de bu ses var herhalde bir yakinim c 220 mercedesin on lastiklerini mıchelin le degistirdi arac ses yapmaya basladi dedi onceki lastikleri Continental mis onda ses yoktu diyordu
              BMW 530 D gran turismo

Yorum

Mıchelın prımacy 245 45 18 100 Y XL modeli benimde önceki lastikler araç üzerinde gelen cotınental di. Hayırlısı önce satın aldığım bayi, ile görüşüp onlara bilgi verip başka bir yerde yapılan rot ve balans ayarını kontrol ettireceğim.Düzgün ise porya veya neyse onlara baktırırım.Sonucu paylaşırım.Teşekkürler.

Yorum

Yani Michelinden ses mi geliyor şimdi.
                  Bir lastik alacağız, ondan ses geliyor, bu balans tutmuyor, şu yol tutmuyor gördükçe alamıyoruz
                  2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Orjinal yazı sahibi: denz
                    Yani Michelinden ses mi geliyor şimdi.
                    Bir lastik alacağız, ondan ses geliyor, bu balans tutmuyor, şu yol tutmuyor gördükçe alamıyoruz
                    Abi bu michelindeki ses olayını ben de duydum.Fatih Abi pirellilerden baya memnundu yine bi sorup alabilirsin.Fiyat performans olarak kumho bulabilirsen(nette var fakat bayilerde yok) onu da çok övüyorlar.Fiyatı 290-310 arası 245 45 18 neredeyse yarısı.

Yorum

Bende uzun uğraşlar sonucu semperit marka aldım.Kumho bayide yoktu.Fakat bayide ki arkadaş bu lastiğin f/p olarak Kumhodan aşağı olmadığını söyledi.
                      Açıkçası 800 km yol yaptım gerçekten çok güzel.Farkettiğim en büyük özellik direksiyonun yumuşaması, kasislerde sarsıntının azalması ve tırtıklı yolda arabanın sağa sola kaçmaması. ( Önceki potenza lastiklerde aracı zor zaptediyordum) Balans tutuyor. Sessiz ve fiyatı üzmeyecek bir lastik.

http://www.ustundaglastik.com/lastikler.asp
                      "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Bozdum niyeti Eagle F1 Asymmetric 2 siparişi verdim.

Yorum

Hayırlı olsun

Etiket Bilgisi

http://label-reprint.goodyear.eu/529...853.1431003901

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Hadi hayırlı olsun

Yorum

Teşekkürler

Yorum

İşleniyor...
                              X