Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2.0t 220 hp ve lpg yakıtı ne kadar düşürür?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 2.0t 220 hp ve lpg yakıtı ne kadar düşürür?

Bu sıvı sistem lpg nin maliyeti nedir? Bu işi layığıyla yaptırabileceğimiz bir yer var mı arkadaşlar?
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
      Bu sıvı sistem lpg nin maliyeti nedir? Bu işi layığıyla yaptırabileceğimiz bir yer var mı arkadaşlar?
      6.000 TL idi. maad

http://www.prins.com.tr/prins-bayi-agi/trabzon#trabzon
      2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Benim bildiğim prinsin taktığı Sıvı sistem direk enjeksiyonlu Araçlara Yönelik vialle sistemi bizim araçlara uygun fiyat 3000-3500 arası

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ati başkan
          Benim bildiğim prinsin taktığı Sıvı sistem direk enjeksiyonlu Araçlara Yönelik vialle sistemi bizim araçlara uygun fiyat 3000-3500 arası
          Murat abi,2.0 turbo 220 bg alacak sanırım,Prins'inki de uyuyor 2.0 turboya...
          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Az önce Prins'in en iyi bayilerinden birisinini sahibi ile konuştum,İzmir'de kendisi. 2.0 turbo İnsignia'lara Prins sıvı sistem varmış fakat Türkiye'ye gelmiyormuş maalesef. O zaman Vialle olacak mecburen.

Yorum

Abii 2.0 T ile bu yola hiç girmeyin. Tasarruf mu? Performans mı? Bu soruya kafanızda cevap verin. "LPG ile performans olmaz"

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Merhaba,
                Yaklaşık 4 aydır insignia sports tourer 2.0 t cosmo kullanıyorum. Cam tavanlı ve dvd 800 navigasyon sistemi var.10000 km yaptım ve bunun 2000 km'si lpg'li olarak geçti. Lpg sistemi İcom jtg. Bu sistemde lpg sıvı olarak aracın orijinal enjektörlerine sevk ediliyor. Bu nedenle benzinde ne tüketiyorsa lpg de de aynı tüketime kadar yaklaştım. Küçük bir fark var, ölçmedim ama lpg sistemde 20 bar'a çıktığı için olabilir. Fakat lpg ile başlayıp lpg ile sonlanan bir sistem. Ben bir sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.
                Bilgilerinize.
                Fatih DOĞANER
                Mak. Müh. İzmir

Yorum

Niyetimde temiz bir 2.0t 220hp almak var, hayırlısı.
                  Ancak fabrika verisi 7,6lt gösteren 1.4 insignia sahibi olarak çift basamaklı tüketim değerlerini asla tek basamağa indirmeyi başaramayan biri olarak (kısa mesafe+yokuş kullanım) fabrika verisi 13,7-14 lt gösteren 2.0t için ben tahminen 15-20lt arası tüketim değerlerine ulaşmaktan korkuyorum.
                  Gerçekten böyle olacaksa ilerde sıvı sistem lpg olayına girilir mecburen. Yoksa benim derdim tasarruf olsaydı 1.4 ten vazgeçmezdim, niyetimde performans var.
                  Burda okuduğum kadarıyla sıvı sistem olayı ülkemizde şu an için Vialle ile mümkün.
                  Bayiliği var mıdır ülkemizde adam akıllı bu işi yapacak? 3-3,5bin lira o araçta tüketimi düşürmek için verilir.
                  Aslında bilsem ki 15 lt/100km.yi yukarı geçmeyeceğim, hiç girişmem lpg olayına.
                  Aklımda deli sorular..
                  @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fatbug
                    Merhaba,
                    Yaklaşık 4 aydır insignia sports tourer 2.0 t cosmo kullanıyorum. Cam tavanlı ve dvd 800 navigasyon sistemi var.10000 km yaptım ve bunun 2000 km'si lpg'li olarak geçti. Lpg sistemi İcom jtg. Bu sistemde lpg sıvı olarak aracın orijinal enjektörlerine sevk ediliyor. Bu nedenle benzinde ne tüketiyorsa lpg de de aynı tüketime kadar yaklaştım. Küçük bir fark var, ölçmedim ama lpg sistemde 20 bar'a çıktığı için olabilir. Fakat lpg ile başlayıp lpg ile sonlanan bir sistem. Ben bir sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.
                    Bilgilerinize.
                    Fatih DOĞANER
                    Mak. Müh. İzmir
                    Fatih bey, bahsettiğiniz benzini yakaladığınız değerler nedir tam olarak? Yani mesela lpg ile 1-2 lt fazla yaksak da birim fiyattan ötürü ciddi anlamda yakıt tasarrufu mümkün.
                    Bu sizin araçtaki İcom jtg yi siz sonradan mı uygulattınız? Maliyeti hakkında bilginiz var mı? Sürüşte performans kaybına sebep oluyor mu?
                    @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omfaya
                      Abii 2.0 T ile bu yola hiç girmeyin. Tasarruf mu? Performans mı? Bu soruya kafanızda cevap verin. "LPG ile performans olmaz"
                      Ömer,sıvı sistemlerle hem performans hem de ekonomi olur abim.Sıvı sistemlerle motorun performansı ve torku artıyor,aracın benzin sistemini kullanıyor.Yani aracın beyni,yakıt verileri ve enjektörleri kullanılıyor.Çok iyi teknoloji gerçekten.,

Yorum

Şöyle cevaplamaya çalışacağım ;
                        Tüketim tabii ki sağ ayağınıza bağlı. Aracı ilk aldığımda guzel pperformansının gazıyla 13 lt altına inemedim. Bu sıkışık İstanbul trafiğinde 15 lt yi gördü. Sonraları bu ortalamayı kibar kullanımla 12 lt ye düşürdüm. Tek umudum 90km/h sabit hızda 6,5 lt gören aracın kullanım tarzı ile tüketiminin düşürülebileceğiydi. Birde würth ün benzin enjektör temizleyici ve performans artırıcı katkısını kullandığınızda 4 depo kadar 0,5-1lt daha düşürüyor. Kısaca benzinde ve gazda şu anda sakin kullanımda tüketimim 11,5 lt/100km. Uzun yolda 120 civarı kullanımda 8,5lt.. Bu arada bahsettiğim değerler her depoda ağzına kadar dolu olarak sıfırlandı ve aracın yol bilgisayarı ile karşılaştırılarak teyit edildi, bilgisayar da doğru gösteriyor.
                        Şimdi lpg de de aynı sonuçları almaya başladım. İcom fiyatı sebebi ile çok yaygın olmayan bir sistem. Üniversal olarak bir tipi tüm direkt enjeksiyonlu araçlara takılabiliyor, sadece yazılımı değişiyor. Aracın performansını henüz dinamometrede ölçmedim ama torkta yükselme hissedilir. Zaten bu araçta tork denemeleri 100 km/h ye kadar lastik israfı oluyor. Her şey güllük gülistanlık mı, tabii ki değil. Arac devamlı lpg de çalıştığı için sabah çalışırken ilk marşta almayabiliyor, uygulayıcı firma yazılım değerleri ile bunu halletmeye çalışıyor. Sistem lpgyi sıvı olarak kullandığı için çok yüksek basınçlı, bu da bağlantı sistemini firmaya komple değiştirtmeme sebep oldu ama bunu yapana kadar benim de gaz kaçağı ölçme aletim oldu. Tabii distribütör ve uygulayıcı firma bu konuda düzgün ve yapıcı yaklaşımda oldukları için bu çok şükür bir sinir harbıne dönüşmedi, haklarını yiyemem. Dolar dalgalanması öncesi 7000 tl ye mal oldu, distribütörü Frontkit neceti bey, uygulayıcı izmir Faruk Otogaz.
                        Selamlar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
                          Niyetimde temiz bir 2.0t 220hp almak var, hayırlısı.
                          Aslında bilsem ki 15 lt/100km.yi yukarı geçmeyeceğim,
                          hiç girişmem lpg olayına. Aklımda deli sorular..
                          Merhaba Murat Bey kardeşim, öncelikle niyetin hayır olsun diyeyim
                          Aslında yakıt sarfiyatı ile ilgili endişeniz biraz abartılı, hele ki 15/20 litre
                          imkansız. Benim gördüğüm en yüksek sarfiyat 14,5 litre oldu.Onu da
                          yeni aldığımda, arabayı tanımak, neler yapabileceğini öğrenmek için
                          200 km deneme sürüşünde gördüm. Sizin sürüş tarzınız da önemli tabii,
                          ama, 15-20 litreyi en kötü şoför dahi yakamaz

Kısa mesafe ve yokuştan çekiniyorsunuz, her yokuşun bir de inişi
                          olduğuna nazaran, bu durum kendi içinde dengelenir, endişeye gerek yok.
                          Burada asıl mesele mazisi ve kendisi temiz, servis bakımlı ve olabildiğince
                          dolu iyi bir araba bulmak.

Fiyat (bütçe) elbette önemli,ama, 'pahalıdır vardır bir hikmeti, ucuzdur
                          vardır bir illeti' sözünü aklınızda tutun. Sorunlu bir arabanın vereceği maddi
                          külfet bir tarafa, manevi sıkıntısı insanı perişan eder.Kesenize ve gönlünüze
                          göre bir araç bulmanızı temenni ederim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tornado
                            Ömer,sıvı sistemlerle hem performans hem de ekonomi olur abim.Sıvı sistemlerle motorun performansı ve torku artıyor,aracın benzin sistemini kullanıyor.Yani aracın beyni,yakıt verileri ve enjektörleri kullanılıyor.Çok iyi teknoloji gerçekten.,
                            Bu sistemi yaptıran bir araç ile benzinlisini denesek

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Bu sistemi yaptıran bir araç ile benzinlisini denesek
                              Deneyebilirsin abim,dur sen ben 2.0 T alırsam yaptıracağım.Deneriz o zaman.

Bir de beni 2011-2012 model Audi A4 2.0 TDİ araç normal sıralı sistem ile geçemiyor ki 200 km hızla geçtim lpg ile.Normalde lpgden güç kaybı beklenir ama belki % 1'dir bendeki güç kaybı ki sıvı sistemler dediğim gibi arabanın kendi yakıt sistemini kullanır,kendi beyninden gelen komutlarla sıvı lpg püskürtür ve lpgnin oktanı benzinden fazla olduğu için de bg artışı oluyor. Bir arkadaşımın aracı Kia Sportage 4x2 GDİ motorlu idi,Prins sıvı sistem taktırdı.Önce ve sonra dyno ölçümü yaptı 4-5 bg fazla çıktı araba aynı dynoda.Arabayla takla attı,pert oldu araba.2.0 4X4 dizelini aldı şimdi,çok da memnundu lpgden...

Yorum

Arabayla takla attı,pert oldu araba.
                                Bu detayı niye paylaştın bizle abi Geçmiş olsun da yani lpg sist. 4-5 bg fazla gelmiş arkadaşa uçurmuş arabayı

Yorum

İşleniyor...
                                X