Merhaba,
Geçen hafta kısa süreliğine yurtdışına giden kuzenimin BMW sini 2 gün boyunca test etme şansı buldum. Aracı f30 kasa 320d, xdrive. TR paketi üzerine tekno paket almış. Yanlış hatırlamıyorsam 190 bin civarı bir rakam vermiş. Karşılaştırdığım araç şu an kullandığım 2010 2.0d 160 hp otomatik cosmo insignia.
BMW de sevdiklerim:
Motor ve şanzıman mükemmel. 3 kademeli sürüş modu çok keyifli.
Yol tutuşu başarılı ama çok deli kullanmadığım için nereye kadar gider bilmiyorum.
Frenler çok çok iyi ve nasıl bir ağırlık dağılımı varsa araçta içeridekini yayık gibi sallamadan kış lastiğine rağmen zınk diye duruyor.
Yakıt tüketimi 7,4 lt, şehir içi değil, bildiğiniz köprü trafiği dur kalklarda.
Özetle motor, yürüyen aksam, duran aksam açık ara önde.
Tamamen keyif makinesi.
Gelelim sevmediklerime ya da kendi aracımdan eksik olanlara
Müzik sistemi berbat (kuzen duymasın)
Koltuklar resmen plastik döşeme, hatta arka koltuk sabit, bırak 2-3 açılı açılmayı yerinden kımıldamıyor yani yatmıyor. Çiviyle çakmışlar.
Elektrikli koltuk ayarı yok (ekstra)
Kapı sesi VW fanatiklerinin alay edeceği düzeyde basit, neredeyse o da şahin tadında.
Dışarıdan rüzgar sesi alıyor.
AFL yok (ekstra)
Camlar akvaryum gibi beyaz
Anahtarsız çalıştırma var ama kapı açma yok (ekstra)
Çok enteresan bir detay ama silecekler o kadar cılız ve kalitesiz ki giriş seviyesi arabalar kadar kötü. INS dan sonra bunu bir çalıştırınca yamuk yumuk elde kalacak gibi resmen.
Araç içindeki saklama gözleri yeteriz (ekstra)
Koltuk arkası cepler yok (ekstra)
Cruise control yok (ekstra)
Ön tamponda sensör yok (ekstra)
Bırak arkadaki yolcuları ön koltukta bile kemer uyarısı yok, sadece şoför için var.
Gösterge paneli çok çağdışı
Gözlük saklama kabı yok
Eksik olanları tamamlamak sanırım 25 bin tl daha istiyor.
Sonuç olarak aynı donanım seviyesine gelmek için 100 bin tl fark vermek gerek insignia dan. Sadece motor ve sürüş keyfi için değer mi? Çözemedim.
Eve gidip arabamı öptüm, yarın da boya korumaya sokacağım.
Geçen hafta kısa süreliğine yurtdışına giden kuzenimin BMW sini 2 gün boyunca test etme şansı buldum. Aracı f30 kasa 320d, xdrive. TR paketi üzerine tekno paket almış. Yanlış hatırlamıyorsam 190 bin civarı bir rakam vermiş. Karşılaştırdığım araç şu an kullandığım 2010 2.0d 160 hp otomatik cosmo insignia.
BMW de sevdiklerim:
Motor ve şanzıman mükemmel. 3 kademeli sürüş modu çok keyifli.
Yol tutuşu başarılı ama çok deli kullanmadığım için nereye kadar gider bilmiyorum.
Frenler çok çok iyi ve nasıl bir ağırlık dağılımı varsa araçta içeridekini yayık gibi sallamadan kış lastiğine rağmen zınk diye duruyor.
Yakıt tüketimi 7,4 lt, şehir içi değil, bildiğiniz köprü trafiği dur kalklarda.
Özetle motor, yürüyen aksam, duran aksam açık ara önde.
Tamamen keyif makinesi.
Gelelim sevmediklerime ya da kendi aracımdan eksik olanlara
Müzik sistemi berbat (kuzen duymasın)
Koltuklar resmen plastik döşeme, hatta arka koltuk sabit, bırak 2-3 açılı açılmayı yerinden kımıldamıyor yani yatmıyor. Çiviyle çakmışlar.
Elektrikli koltuk ayarı yok (ekstra)
Kapı sesi VW fanatiklerinin alay edeceği düzeyde basit, neredeyse o da şahin tadında.
Dışarıdan rüzgar sesi alıyor.
AFL yok (ekstra)
Camlar akvaryum gibi beyaz
Anahtarsız çalıştırma var ama kapı açma yok (ekstra)
Çok enteresan bir detay ama silecekler o kadar cılız ve kalitesiz ki giriş seviyesi arabalar kadar kötü. INS dan sonra bunu bir çalıştırınca yamuk yumuk elde kalacak gibi resmen.
Araç içindeki saklama gözleri yeteriz (ekstra)
Koltuk arkası cepler yok (ekstra)
Cruise control yok (ekstra)
Ön tamponda sensör yok (ekstra)
Bırak arkadaki yolcuları ön koltukta bile kemer uyarısı yok, sadece şoför için var.
Gösterge paneli çok çağdışı
Gözlük saklama kabı yok
Eksik olanları tamamlamak sanırım 25 bin tl daha istiyor.
Sonuç olarak aynı donanım seviyesine gelmek için 100 bin tl fark vermek gerek insignia dan. Sadece motor ve sürüş keyfi için değer mi? Çözemedim.
Eve gidip arabamı öptüm, yarın da boya korumaya sokacağım.
Yorum