Duyuru

Collapse
No announcement yet.

astra vs insignia

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• astra vs insignia

arkadaşlar bu soruyu bir çok kullanıcı üç aşağı beş yukarı merak etmekte hangisi daha konforlu gibi filan öncelikle şunu belirteyim bizde iki araçtan da var. babamda 1.6 sidi otomatik insignia bende ise 1.6 cdti 136 hp astra. ikiside 2014 model astra 1200 km de insignia 8000 km de şuan

motor:ilk olarak motordan başlayalım çünkü aracın kalbi orasıdır.astra kalkışta ve 2. viteste çok başarılı.kalkışta insignia otomatik olmasından dolayı ve 150-200 kg ağır olmasından dolayı ilk başlarda ağır hissettiriyor. gelelim 3. vitese işte insigniadaki beygir farkı burada ortaya çıkıyor. 3vitese geçince insignia benzinli olmasından dolayı daha iyi ivmelenme gösteriyor. iki aracın hızlanmasına bakarsak ben kalkıştan 120 ye kadar astra sonrasında insignia alıp başını gedcektir diyorum. gelelim en can alıcı sorulardan birine yakıt. yakıt olarak astra bariz daha az yakıyor. uzun yolda fark 2-2.5 litre iken şehir içinde gerçekçi olalım 4 litreye kadar çıkıyor. astra ile en fazla 8 civarı görürken insignia ile 13 litre gördüğüm var ama 13 lire zor koşullardaydı ortalama şehir içi 10-12 arası değişiyor.

Konfor:astra 225/50/r17 continental ecocontact-insignia ise 245/45/r18 bridgestone potenza lastiklere sahip. insignia hız lastiklerine sahip olmasından dolayı ve yanağı daha ince olmasından dolayı yoldaki pürüzleri daha çok hissettiriyor. lastik sesi insignia da daha çok geliyor sebebi de muhtemelen bridgestone lastikler . astra süspansiyonları daha yumuşak hissettiriyor . ama iki araçta dururken dışarıdan içeriye ses alması bakımından insignia daha az ses alıyor.yani olay şu insignia sadece lastik sesi alırken astra sürat arttıkça daha karmaşık seslerde alıyor. direksiyon: astra bariz daha yumuşak ve bendeki sport paket olmasından dolayı direksiyonu kalın ele çok güzel oturuyor. insignia daha ağır direksiyon daha tepkili biraz daha uzun yol için tasarlanmış.

malzeme kalitesi: astranın malzeme kalitesi genel olarak sınıfına göre orta seviye de ama still pekatle gelen ekran ve geri görüş kamerasının çözünürlüğü çok iyi. geçende golf comfortline araca bindiğimde ekran çok dandik geldi o derece. bu da kalite hissini daha üst seviyelere çıkarıyor. insignia ise ekran daha büyük ama netlik astra kadar iyi değil hatta geri görüş kamerası astranın bayağı altında.insignia da ön göğüsten gelen çıtırtılar astraya göre daha fazla geliyor daha üst sınıf daha iyi olması gerekirken daha fazla bu biraz eksi bir durum. olmaması gerekirdi.ama arka tarafa geçip oturdumuzda malzeme kalitesi olarak insignia tartışmasız daha iyi.ama trim sesleri olmadı yakışmamış.

Frenler:insignia 8000 km de ve neredeyse hep şehir içi bizim balatalar 20000 km de biter genelde yani insignia da biraz daha eskidi belirteyim.insignia frenlerde daha tepkili bastığın anda frenler tutuyor astra bastıkça duruyor ama insignia dan inip astra ya bindiğim zaman duramayacakmışım gibi oluyorum bazen özellkle sert kullnarken. sınıfına göre astranın frenleri iyi ama insigniaya göre fena değil.

öze t olarak şunu belirteyim insignia biraz daha orta yaş astra ise genç arabası dışarıdan duruş olarak . ama kullanıma geçince işler tam tersi. konfor sevenler astra , sportif sürenler insignia seçer .
    2 sene sonra inş babamın aracını ben almayı düşünüyorum dışarıdan bakanlar senin araç daha genç arabası diyorlar ama benim amacım sürüş zevki insinların ne söylediği değil. onun için peder beyin aracı alırken size uyarak flexride koydurdum ve iyikide almışız diyorum sağolun var olun!!!
    2014 astra 1.6 cdti sport+still (ateş kırmızı)
    2014 insignia 1.6 sidi at flexride park go sunroof

Ynt: astra vs insignia

Astradaki motor gerçekten çok başarılı, güle güle kullanın
    Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
    Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
    VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan
      Astradaki motor gerçekten çok başarılı, güle güle kullanın
      motor astra ile çok güzel ama insigianaya 136 ve otomatik gelirse motor boşa gelir. insignia da en az 160 hp olması lazım

Yorum

Katılıyorum, ayrıca bu şanzımanla 136 otomatik hiç yürümez.
        Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
        Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
        VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan
          Katılıyorum, ayrıca bu şanzımanla 136 otomatik hiç yürümez.
          şu var dizel araçlar torkla iyi gelir ama erken biter astra da öyle 320 tork çok iyi ama üst devirlere çıktıkça güç artmıyor ivme sabit gibi düzgün artarak ilerliyor insignia ağır olacağı için hem astra kadar iyi gelemeyecek hem de üst devirler o ivmeyle devam edecek performanslı bir araç olmaz ama tercih edilir sonuç olarak.ama 170 lik insignia ile değişmem şahsen

Yorum

Güzel bir karşılaştırma olmuş
            Güzel bir şanzıman ile 136 hp yeter de artar İnsignia'ya diye düşünüyorum

Yorum

Baban kaç yaşında ;

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
              Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
                Baban kaç yaşında ;
                yarım asır oldu abi şuan.adama captiva vardı hızlı araba alalım diye sattırdım insignia aldık neyse içinde jipe karşı bi sevgi var hala 3 sene sonra inş jip alıcam diyo uygun fiyata hayırlısı artık

Yorum

Orjinal yazı sahibi: beter55
                  Baban kaç yaşında ;
                  yarım asır oldu abi şuan.adama captiva vardı hızlı araba alalım diye sattırdım insignia aldık neyse içinde jipe karşı bi sevgi var hala 3 sene sonra inş jip alıcam diyo uygun fiyata hayırlısı artık
                  gençmiş canım yakışır ona insignia yani

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                  Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: beter55
                    Baban kaç yaşında ;
                    gençmiş canım yakışır ona insignia yani
                    insanların söylediği iki cümle var zaten ilki güzel araba hayırlısı olsun ikincisi çok yakmıyo mu bu

Yorum

İşleniyor...
                    X