Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Opel Insignia Arka Kemerler Bağlı İken Devir Düşüyor!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Opel Insignia Arka Kemerler Bağlı İken Devir Düşüyor!

Abilerim, Arkadaşlarım Merhabalar.

Size arabamız hakkında ince bir detaydan bahsetmek istiyorum. Bilenler bilir belki ama ben yinede söyleyeyim.

Geçenlerde arabayı muayeneye götürdüm Tuik'e. Muayenede tabi arka koltuğun kemerlerini kontrol etmek için takmışlar ve takılı kalmış.

http://i1303.photobucket.com/albums/ag143/harunsen34/Ekran%20Resmi%202015-03-03%2000.23.44_zpsd6dzxqi2.png[/img]]

Bu işaretin tüm koltukları dolu idi haliyle. Sonra bişi fark ettim ki araba eskisi gibi gitmiyor. O Arnavutköy Haraççı yolunu bilirsiniz düzlük (80 km radar sınırı var Aman Dikkat)

Orada araba gitmemeye başladı. Normalde devir saati sona kadar gelirdi fakat belli bir devirden sonra araba daha fazla gitmemeye ve bir üst vitese geçene kadar da aynı devirde ve hızda kalmaya karar verdi.

Velhasıl, sorun ne diye kendimi yiyip bitirirken arkadaki emniyet kemerleri olabilir belki böyle bir hız sınırı koyuyordur dedim ve söktüm. Sonra 90 beygirlik Insignia bir anda 180 beygire geri döndü.

Demem o ki abilerim o kaputun altında daha ne süprizler var bizleri bekleyen de biz bilmiyoruz. Bir yandan performansı bizlere sunarken diğer yandan güvenliği ihmal etmeyen araçlarımız için obaa obaa obaa obaa obaa obaa obaa

Sizlerde deneyip deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim. Tüm kemerler takılıydı sürücü, yolcu ve arka üçlü. Arka kemerleri sölünce araba düzeldi bir denerseniz sevinirim

Ynt: Opel Insignia Arka Kemerler Bağlı İken Devir Düşüyor!

Teoride bu anlattığınızın olmaması lazım eğer siz iddia ediyorsanız kesin bir yerde sensörlerde bir sorun vardır

Bu güne kadar böyle bir şey ne duydum ne yaşadım

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
      Teoride bu anlattığınızın olmaması lazım eğer siz iddia ediyorsanız kesin bir yerde sensörlerde bir sorun vardır

Bu güne kadar böyle bir şey ne duydum ne yaşadım
      Fatih Abicim haklı olabilirsin. Şayet bende bunları çıkarımlarıma dayanarak söylüyorum. İşyerine araba ile gidip geliyorsan bunu dener misin abi sende ? Araçlarımız hemen hemen aynı denebilir. Arabanızı çalıştırmadan arka kemerleri takın aynı zamanda sizinde takılı olsun. O zaman araçtaki tüm kemerler takılıydı. Ben ve bir arkadaşım gitmiştik. Arkada kimse yoktu

Yorum

Defalarca o kombinasyonla yoculuk ettim ama dediğin hiç olmadı

Sende oluyorsa ECU da sorun olabilir bunu bir yetkili serviste kontrol ettir.

Yorum

tuhaf

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
            Defalarca o kombinasyonla yoculuk ettim ama dediğin hiç olmadı

Sende oluyorsa ECU da sorun olabilir bunu bir yetkili serviste kontrol ettir.
            Korkuttun beni abi şimdi hiç kötüye yormamıştım. İlginç yarın bir servisi arar danışırım abi. Fakat sizde denerseniz sevinirim hazır aklınızdayken

Yorum

Sizin aracın sensörlerinde bir problem olsa gerek, aynı kombinasyonla çok kez uzun yola çıktım ki arka koltukta oturanlarada şehirlerarasında kesin kemer bağlatırım, 5 saatte Kayseri-İstanbul (800km) gelmişliğim var, düşük devirle falan imkansız..
              *İmza görseliniz kurallara aykırıdır, düzenleyip tekrar yükleyiniz.

http://i1239.photobucket.com/albums/ff517/agyagar/bmw/61A2578A-358B-4144-BB24-07115DC89457_zpsy87xnswe.jpg

BMW F30 320i ed M Sport 40th Year Edition 205+ Hp

Yorum

Fatih abinin arabada arka koltukta kemer takılı çok yolculuk yaptım, o esnada ibrelerden birinin 6500 deviri, diğeri 230-240'ı gösterdiği çok oldu
                InsigniaTEAM

Yorum

Daha sonra tekrar denediniz mi bunu ? Tekrar 90 lık gibi oldu mu? çok tuhaf.... Bana denk gelse arabayı satardım herhalde.
                  CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                  SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Fatih abinin arabasinda ben biliyorum arkada 2 kisi emniyet kemeri takmisti vr biz 220 230 yan yana gidiyorduk... bence sizin aracta bi sorun var gibi
                    F30 Sport+

Yorum

Öylesi daha tehlikeli, uzun yolda arkada çocuklar, kamyon sollamaya kalkıyorsun, ama sollayamıyorsun.
                      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Kemerlerin tümünü takınca araç neden yavaş gitme gereği duysun ben mantığını çözemedim ilk başta hadi takmayınca gitmiyo olsa bi nebze açıklaması olabilirde ilginç..
                        İNSİGNİA'sız

Yorum

Kısaca servise acilen gidin.
                          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Selamlar,

İstanbulda yaşıyorsanız

Dolmabahçe Opel Gerçek'e gidin ve özellikle Elektrikçi İhsan ustanın aracıma bakmasını istiyorum de servis Müdürü Barış beyle de görüşebilirsin.

Anlattığın olay her zaman oluyor sa ya bir yerde kısa devre var ya da senin aracın beyni yani ECU tuhaf davranıyor çünkü ECU motorun gücünü yazılımsal olarak düşerbiliyor kendini korumaya almak için.

Tekrar geçmiş olsun

Yorum

Açıkcası bir kez oldu ve dediğim gibi ışıklarda durup arka kemerleri sökünce araba birden patladı diyebilirim. Gerçi bir daha başıma gelmedi ama bir kez daha deneyeceğim bugün akşam. Aklıma güvenlik önleminden başka bişi gelmemişti açıkcası çünkü araçta hiçbir sıkıntı yok. Gerçi 26500 kmde gerçekten ne sıkıntı hissedebilirim ki. Ama dediğinizi yapacağım abilerim. Ama hala bir özellik olduğu kanaatindeyim kötü düşünmek istemiyorum

Yorum

İşleniyor...
                              X