S.a. arkadaşlar ben 2. El dizel edition (56.000km 2012 model) aracimi yaklasik 2 hafta önce almıştımve yakitla ilgili şikayetimi "insignia şaşırttı" başlıklı forumda paylasmistim sagolsun bazi arkadaşlar yardımcı olmuş ve kullandikca düşer demişlerdi.ama arkadaş ibre çakılmış gibi 12nin altina inmiyorve asıl garip olan bizim sokakta bi tane dizel cosmo var ayni yil ve aynı km de 2 gün once onunla muhabber ettik ve adam yol bilgisayarindan gösterdi tam 9 lt'ydi bide üstüne "aslaslinda 7.5-8 yakiyor ama karda cok asıldım ondan çıktı demezmi nevrim döndü gayet sakin kullanmama ragmen niye böyle oluyor bi akıl verin mesele beygir gücüyse chip taktiralim yauw dknow wsh
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
insignia dizel kullanıcıları buraya...
Collapse
X
-
Yorum
-
Ynt: insignia dizel kullanıcıları buraya...
- periyodik bakımları düzenli yapılmalı
- partikül filitresi kontrol edilmeli
- aracını kısa mesafe kullanman durumunda 100km/12lt altına düşmesi çok mümkün olmayacaktır.
- kafana takma ve genel ortalama tüketimi sıfırlama
- araçların motorları,özellikleri aynı olsa da sürüş alışkanlıkları,iklim,yol şartları ileri kilometrelerde fabrika verilerinin değişmesine sebep olacaktır.https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg
''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı
Yorum
-
Araçların aynı olması her şey demek değil, aynı yolu yapıp yapmadığınız önemli bence. O dur kark yapmak zorunda olmadığı, trafiğin nisbeten az olduğu yerde kullanırken siz yoğun oldu yerde kullanıyorsanız bu adilane bir kıyaslama olmaz. Aynı yolda aynı anda ancak kıyaslama yapılabilir. Fakat 12 mi yoksa 9 mu normal derseniz benim şartlarımda 12 daha normal derim Çünkü yoğun trafikte kullanıyorum. Sürekli uzun yola gidiyor olsam ozaman da siz delimisiniz anca 7 yakat benim ortalamam 6 derim Sanırım anlatabilmişimdir.2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Yorum
-
Evet arkadaşlar genelde kısa mesafe dur kalkli kullanıyorum ama şu partikül filtersine baktirayim gerçi ben arabayı alırken opet balkan da expere soktum ve birsey çıkmadıbu filtre tıkalı olsa experde görünürmüydü?Şekil peşinde koşma üzülürsün, Sen yaradana KUL olda millet şekil görsün
Yorum
-
partikül filtresinde tıkanıklık olsa uyarı vermesi lazım. hava filtresi de farkettirir. ama bende 130 hp kullanıyorum ve tüketim ortalama 7.5 lt civarında. bence yağ, hava filtresi, lastiklerin durumu kontrol edilmeli. ayrıca enjektör temizleyici katkılardan alıp dolu depoya ekleyin.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: serkan cengizEvet arkadaşlar genelde kısa mesafe dur kalkli kullanıyorum ama şu partikül filtersine baktirayim gerçi ben arabayı alırken opet balkan da expere soktum ve birsey çıkmadıbu filtre tıkalı olsa experde görünürmüydü?
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
Yorum