hayırlı cumalar gecen gün 77 litre yakıt aldı tankım demiştim siz siz olun fazla atmayın bugün yolda giderken dit diye bi ses geldi ve yakıt göstergesi sıfır konumuna geldi üstelik ışığıda yanmıyo sanırım şamandıra bozuldu bunu nerede yaptıra bilirim servis hariçinde bilgisi olan varsa sevinirim herkese iyi günler
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
yakıt deposu
Collapse
X
-
Ynt: yakıt deposu
aracımı bi sanayide gösterdim biri depoyu boşaltıcaz dedi biri ben yapamam dedi enson gittim usta aküyü soküp takalım düzelmese bakarız caresine dedi be aküyü takıp söktü düzeldi eğer siz değerli dostlarımında başına gelirse aküyü söküp taktırın elletmeden önce iyi günler
Yorum
-
Ynt: yakıt deposu
Normalde bir format atılması gerekmiyor.
Ancak aracın tarih-saat, radyo hafızası ve cam-kilit hafızaları silinmiş olabilir.
Onları siz kendiniz yeniden ayarlayabilirsiniz.
Ancak bu şekilde sık sık akünün sökülüp takılması beyin diye tabir edilen ECU veya ECM gibi modüllerin fabrika ayarlarına dönmesine sebep olabilir.
Bu durumda aracın yaşadığı süre içinde yapılmış olan program güncellemeleri yok olur.
Bu sebeple yakıt örneğinde olduğu gibi herhangi bir arıza belirtisi veya arıza ışı yandığında bu bir arıza değilse bile kaydedilmiş arıza kodlarının diyagnostik cihazlar ile silinmesi tavsiye edilir.
Akü kutup başının sökülüp takılması en ilkel diyagnostik yöntemdir... haha haha haha
Yorum
Yorum