Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2013 Yeni kasa 1.6 T otomatik İnsignia,ya dizel yakıt konması

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 2013 Yeni kasa 1.6 T otomatik İnsignia,ya dizel yakıt konması

Orjinal yazı sahibi: mozarto
    Fikirleriniz,uyarılarınız vede önerileriniz çok teşekkür ederim..Tavsiye edilen araç sahipleriyle görüştüm..Bakalım hayırlısı..Kafama takılan tek konu otomatik vitesin performans düşüklüğü...
    Makyajlıyı tam rahatına düşkünler için yapmışlar. Eğer bir parça da olsa spor kullanma isteği varsa içinizde otomatiği düşünmeyin. Ben otomatik test edip manuel almıştım.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Manuelin tüketimi şehir içi ne kadar oluyor veriler güzel ama Kullanıcı yorumları daha önemli

Yorum

Arkadaşlar otomatiğin performansı kafama yatmadı..Şuan topçular iskelesinde yeni arabamla (Beyaz 10000 km,manuel 1.6) İstanbul,a dönüş yolundayım..Herkese Teşekkürler..SAYGILAR..Araçlar ilgili görüşlerimi sonra anlatacam..

Yorum

Hayırlı Olsun.

Yorum

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Hayırlı olsun güle güle kullanın.
              34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Arkadaşlar iyi niyetiniz ve de iyi dilekleriniz için çok TEŞEKKÜR ediyorum...
                Aracı Manisa,dan aldım...Makyajlı kasa 10000 km,de Beyaz,Manuel 1.6 T 170 bg..Yıllık bakımı için aracı bugün Odak Opel,de Tarık beye bıraktım..Yıllık bakım+1 Yıl garantiyi uzatma,Kartel koruma,Bagaj havuzu,Klima anti bakteryel temizleme toplamda 2500 tl tuttu...
                Manisa,dan Balıkesir,Mudanya,Yalova Topçular üzeri İstanbul,a geldim..450 km,de yarım depo yakıt yaktı..Yağmurdan dolayı CC fazla kullanma şansım olmadı..En fazla 130 km,ye çıkmışımdır..Eski kasayla kıyaslarsak debriyaj daha yumuşak,vites geçişleri çok çok iyi,vuruntulu,sarsıntılı kalkış olayını hiç yaşamadım..Ses izolasyonu,amortisör anlamında da eski kasaya göre çok iyi.Performans otomatik vitese göre daha tatminkar.Göstergeler müthiş.Direksiyon tepkimeleri iyi..Gaza basınca hakkını veriyor..İçerisi sanki biraz küçülmüş gibi..Genel anlamda bu defa olmuş diyebilirim..Yaklaşık 40 saatlik uykusuzluk vede şiddetli migren ağrısından dolayı yolculuk esnasın da aracın sağını solunu,intellilink vs hiç kurcalama şansım olmadı.Hatta yolda 2 defa gözlerim kapandı benzinliğe girip kafamı suyun altına tuttum...Şimdilik bu kadar..Almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim..Emin olun pişman olmayacaksınız..HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER...

Yorum

benzinli arabaya dizel yakıt koymayı nasıl becerebiliyolar ki. dizelin pompası daha büyük. benzinlinin deposuna girmiyo. dizele benzin konabilir de benzine dizel koymak ilginç

Yorum

Orjinal yazı sahibi: jante
                    benzinli arabaya dizel yakıt koymayı nasıl becerebiliyolar ki. dizelin pompası daha büyük. benzinlinin deposuna girmiyo. dizele benzin konabilir de benzine dizel koymak ilginç
                    Valla bende anlamış değilim.....

Yorum

Otomatik vitesin performans düşüklüğü konusunda sizlere katılmıyorum.
                      Aracı aldıktan sonra bu konu epey bi aklımda yer etmişti acaba gerçekten performans olarak düşüklük var mıdır diye.
                      Aracın şuanda yeni yeni motoru açılmaya başladı.Adana-Gaziantep arası haftada en az 2 defa otabanı kullanıyorum ve hayli yüksek devirlere çıkartıyorum.Yaptığım iş vesilesiyle tanıştığım arkadaşta şans eseri manuel vitesli cosmo ya denk geldim.Aynı yolu kullanmamız sebebi ile ricayla bi test etme kararı aldık.2 farklı test yaptık.
                      1. Kalkışda başa baş kalktık fakat otomatiğin çabuk vites geçişi sayesinde biraz öne atıldım.200km hıza kadar aramızda yaklaşık 20m fark vardı.
                      2. 70km hıza sabitledik araçları.Ben aracı manuel vites kısmına aldım ve her ikimizde 3.viteste gaza sonuna kadar bastık.7000 devire geldiğimizde aramızda burun olarak 50cm dahi yoktu.

Manuel vites yakıt olarak fark ediyor fakat performansta fark ettiğini düşünmüyorum artık.Yaptıgım testler nekadar mantıklı bilemiyorum tabi aklıma bu şekilde yapmak geldi

Bu arada yakıt tüketimini soran arkadaşlar olmuştu.
                      1 depo ile Ispartadan ankaraya gelip tekrar ankaradan ıspartaya döndüm. 900 kmde ortalama yakıt tüketimim 6.4lt/100km idi.

Selamlar

- INSIGNIA 1.6T 180HP SEDAN COSMO + FLEXİ
                      - ASTRA 1.4T 170HP HATCHBACK SPORT
                      - AUDI Q5 2.0TDI 190HP QUATTRO SLINE

Yorum

Bence o arkadaşınız aracı kullanamamış ! 200 km hızda 20 metre fark?
                        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Dediğiniz gibi yüksek süratte test yapma şansım olmadı ama otomatiğin şansı olmaz gibi geliyor bana..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                            Bence o arkadaşınız aracı kullanamamış ! 200 km hızda 20 metre fark?
                            Kullanamayan asil benim Kendisinin daha once astra gtc si varmis.Vites gecislerindede cok iyi oldugunu soyleyebilirim.

- INSIGNIA 1.6T 180HP SEDAN COSMO + FLEXİ
                            - ASTRA 1.4T 170HP HATCHBACK SPORT
                            - AUDI Q5 2.0TDI 190HP QUATTRO SLINE

Yorum

Opelin Otomatik şanzıman ile vw nin DSG si yada bmw nun şanzımanı kıyaslandığı zaman biraz vasatlık ortaya çıkıyor ama şuda bir gerçekki otomatik şanzıman bir mühendislik harikası bir mekanızmadır bunu da unutmamak lazım.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fatihdemircelik
                                Otomatik vitesin performans düşüklüğü konusunda sizlere katılmıyorum.
                                Aracı aldıktan sonra bu konu epey bi aklımda yer etmişti acaba gerçekten performans olarak düşüklük var mıdır diye.
                                Aracın şuanda yeni yeni motoru açılmaya başladı.Adana-Gaziantep arası haftada en az 2 defa otabanı kullanıyorum ve hayli yüksek devirlere çıkartıyorum.Yaptığım iş vesilesiyle tanıştığım arkadaşta şans eseri manuel vitesli cosmo ya denk geldim.Aynı yolu kullanmamız sebebi ile ricayla bi test etme kararı aldık.2 farklı test yaptık.
                                1. Kalkışda başa baş kalktık fakat otomatiğin çabuk vites geçişi sayesinde biraz öne atıldım.200km hıza kadar aramızda yaklaşık 20m fark vardı.
                                2. 70km hıza sabitledik araçları.Ben aracı manuel vites kısmına aldım ve her ikimizde 3.viteste gaza sonuna kadar bastık.7000 devire geldiğimizde aramızda burun olarak 50cm dahi yoktu.

Manuel vites yakıt olarak fark ediyor fakat performansta fark ettiğini düşünmüyorum artık.Yaptıgım testler nekadar mantıklı bilemiyorum tabi aklıma bu şekilde yapmak geldi

Bu arada yakıt tüketimini soran arkadaşlar olmuştu.
                                1 depo ile Ispartadan ankaraya gelip tekrar ankaradan ıspartaya döndüm. 900 kmde ortalama yakıt tüketimim 6.4lt/100km idi.

Selamlar

Bizimkiler gibi tam otomatik sistemlerde tork konvertörünün çalışma prensibi gereği az-çok kayıp yaşanıyor. Belki günlük kullanımda çok fark edilmeyebilir ama seri kullanımlarda fark daha çok hissediliyor. Tamamen aynı iki araçtan birinin manuel diğerinin otomatik olduğunu düşünürsek manuel genel olarak yakıt ve performans anlamında daha avantajlı olacağını düşünüyorum. Otomatik şanzımanın bir de ağırlık dezavantajı var.

Ama nihayetinde sürücünün yetenekleri çok önemli, çok seri vites değiştirebilen bir sürücü otomatiğin vites geçiş hızını aratmaz hatta daha bile hızlı yapabilir. Çift kavramalılar bu mantıkla gelişti zaten. Saniyenin bilmem kaçta birinde vites geçişi sağlayan şanzımanlar konu dışı benim için, bizimkiler gibi otomatikleri kastediyorum. Zaten o hızla vites atabilen bir şanzımanımız olsa tadından yenmezdi
                                2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

İşleniyor...
                                X