Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2013 Yeni kasa 1.6 T otomatik İnsignia,ya dizel yakıt konması

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2013 Yeni kasa 1.6 T otomatik İnsignia,ya dizel yakıt konması

Arkadaşlar linkteki araç sahibiyle görüştüm..Aracın ikinci sahibi..İlk 1000 km,deyken araça yanlışlıkla dizel yakıt konduğunu ve buna bağlı olarak silindir kapaklarının ve turbonun serviste değiştiğini,garantinin devam ettiğini söyledi..Bu durm ne kadar ciddi bir durumdur ilerde sorun çıkarabilirmi..Bu araba alınır mı yada uzak mı durmak gerekir..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...97060004/detay

Ynt: 2013 Yeni kasa 1.6 T otomatik İnsignia,ya dizel yakıt konması

Servis tarafından gerekli ekipmanlar değişmişse sorun olmaz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Ağbi servis kayıtlarından daha sağlıklı bilgi elde edilebilir mi...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mozarto
        Ağbi servis kayıtlarından daha sağlıklı bilgi elde edilebilir mi...
        evet hangi serviste işlem yapılmış ise o servisten doğru bilgi alınabilir.

Yorum

Servis Antalya,da...Şase Motor numarası gerekir sanırım..

Yorum

Benim de başıma gelmişti 2010 yılında 1.4 Tsi tiguan a dizel yakıt koymuşlardı ama yalnız bujileri değiştirmişler ve depoyu temizlemişlerdi başkada hasar vermemişti araca dizele benzin konulsaydı yukarıda söylemiş olduğunuz zararları verir demişti vw servisi alala

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kobe1453
              Benim de başıma gelmişti 2010 yılında 1.4 Tsi tiguan a dizel yakıt koymuşlardı ama yalnız bujileri değiştirmişler ve depoyu temizlemişlerdi başkada hasar vermemişti araca dizele benzin konulsaydı yukarıda söylemiş olduğunuz zararları verir demişti vw servisi alala
              Yakıt pompaları da farklı diye biliyorum..Adam doğrumu söylüyor yalan mı söylüyor onuda bilmiyorum..Silindir kapakları ve turbo değişecek kadar zarar verir mi acaba..

Yorum

Elaman silindir kapağının değişip değişmediğini bilmiyorum..Kayıtlarda Silindir kapağı işçilik diye geçiyor diyor..

Yorum

Bana o dönem söylenen benzinli araca mazot koyarsan fazla bir masrafın olmaz ama dizel araca benzin koyarsan pompa turbo vs zarar göreceği için çok masrafın olur demişlerdi ama konu hakkında net bir bilgim yok satan arkadaş doğruda söylüyor olabilir bu arada benim aracımdaki masrafı yakıtı aldığım opet istasyonu ödemişti

Yorum

Kafanızı bulandırmayın. Bence bu kadar para odetikten sonra biraz daha eklemenin yoluna bakıp daha düzgün araçlara bakın. Biraz olsun kıl tüy biriyseniz araca her bindiğinizde çekiş ve motorla alakalı sorunlarınızın hepsini ona bağlayıp paranoya yaparsınız. Ha, sorunyaşarsınız demiyorum. Asla, benimki sadece ufak ihtimaller.
                    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                      Kafanızı bulandırmayın. Bence bu kadar para odetikten sonra biraz daha eklemenin yoluna bakıp daha düzgün araçlara bakın. Biraz olsun kıl tüy biriyseniz araca her bindiğinizde çekiş ve motorla alakalı sorunlarınızın hepsini ona bağlayıp paranoya yaparsınız. Ha, sorunyaşarsınız demiyorum. Asla, benimki sadece ufak ihtimaller.
                      +1
                      Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Diyelim ki bir şekilde benzinli aracınıza dizel yakıt koydunuz. Eğer bu zamana kadar benzinle dizel
                        yakıtı kıyasladıysanız bazı farklılıklar olduğunu biliyorsunuzdur.

1. Dizel yağlı bir yapıya sahiptir.
                        2. Dizel benzin gibi buharlaşmaz.
                        3. Dizel daha ağırdır (1 litre dizel yakıt benzinden yaklaşık 119 gr daha ağırdır).

Eğer dizelle doldurulmuş benzinli bir deponuz varsa, benzin enjektörleri dizel yakıtı silindirlerin
                        içine gönderecektir. Bujiler ateşler fakat daha ötesi olmayacaktır. Çünkü dizel yakıt çok iyi buhar-
                        laşma özelliğine sahip değildir, bujiler tutuşturacak bir şey bulamadığı için motor çalışmayacaktır.

Bu problemden kurtulmak için, depodaki dizel yakıtın tamamını boşaltın ve tekrardan benzinle doldurun.
                        Daha sonra kontağı çevirip (marşa basılı tutup) kısa bir süre dizelin yakıt hortumlarından ve
                        enjektörlerden atılmasını bekleyin daha sonra motor sorunsuz olarak çalışacaktır.

Konuyla ilgili sorulardan biri de dizel yakıt benzinli motorda yanmıyorsa, dizel motorda neden yanıyor?

Temel olarak 2 büyük farklılık vardır:

1. Dizel motorlar bujilere sahip değildir.

2. Dizel motorlar, çok daha yüksek sıkıştırma oranlarına sahiptir. Dizel motor havayı sıkıştırma çevrimi
                        süresince sıkıştırdığında, hava oldukça ısınır. Dizel yakıt direk olarak bu havanın içerisine püskürtülür
                        ve bu hava dizel yakıtı buharlaştırmaya ve tutuşturmaya yetecek kadar sıcaktır.

Kaynakça: http://auto.howstuffworks.com/fuel-e...n-unleaded.htm

Yorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...95026863/detay Öneridir...http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...94035692/detay

Arkadaşlar linkteki araç sahibiyle görüştüm..Aracın ikinci sahibi..İlk 1000 km,deyken araça yanlışlıkla dizel yakıt konduğunu ve buna bağlı olarak silindir kapaklarının ve turbonun serviste değiştiğini,garantinin devam ettiğini söyledi..Bu durm ne kadar ciddi bir durumdur ilerde sorun çıkarabilirmi..Bu araba alınır mı yada uzak mı durmak gerekir..

'' Ya Ganiyy, Ya Muğni... ''
                          '' Melik-i Muktedirsin Ya ALLAH ''

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sefirist
                            http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...95026863/detay Öneridir...http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...94035692/detay

Mesela....
                            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                            SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Necmettin bey

1 Litre Mazot 1000 Gr Değil 1129 Gr mı?

Yorum

İşleniyor...
                              X