Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Olası Vergi Artışı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Olası Vergi Artışı

Başlığa olası diye yazdım ama neredeyse kesin gibi bu artış,önümüzdeki yıl bmw 520i almayı planlıyordum ama bu artış haberinden sonra açıkçası kararsızlık yaşıyorum hemen mi almalıyım yoksa önümüzdeki yılda mı?Artış nedeniyle ikinci el değeri artacak ama bu artışın 520i ye yansıması nasıl olur diye bilemiyorum bir kaç gündür bayilerde test sürüşleri fiyat teklifleri aldım ama ikinci eline baktığımda ciddi bir kayıp söz konusu olduğunu gördüm bu da bana iyi bir zam olma ihtimalinin düşük olduğu izlenimini verdi çünkü bayide sıfır 520i fiyatı 170-180 bine ama ikinci elleri 140-150 bin aynı paketteki araçlar gibi yani değer kaybı beklenenden fazla bu nedenle 0 km almaktan vazgeçtim 30-40 bin TL benim 2-2.5 senelik yakıtım bu nedenle 5-10 bin km de temiz bir araç almayı düşünüyorum ama bunu önümüzdeki yıl mı yapmalıyım yoksa yeni yıla kadar bu işi bitirmeli miyim bilemiyorum biraz uzattıp sadede gelirsem sizlere sormak istediğim yeni yılda 520i nin ikinci elinde ciddi bir artış olur mu?

Ynt: Olası Vergi Artışı

Yasiniza gore 520 biraz emanet gibi durmaz mu tercih yinede sizin ama... bu arada 2.el daha mantikli bence
    F30 Sport+

Yorum

Bence çok fazla fark etmeyecektir, aceleniz yoksa seneye de alabilirsiniz. ama bence bu vergiden ziyade önümüzdeki mart-nisan aylarında bir kriz patlama olasılığı var, esas o ne kadar etkili olur araba fiyatlarında onu düşünmek lazım.
      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
        Yasiniza gore 520 biraz emanet gibi durmaz mu tercih yinede sizin ama... bu arada 2.el daha mantikli bence
        Benim için araçtaki en önemli şey güvenlik,konfor ve performans 520 konfor konusunda muazzam bir araba yalıtımı falan gerçekten mükemmel imzanızdaki aracı düşünüyordum ama test sürüşünden sonra çünkü insignia dan çok çok üstün bir araç gibi gelmedi bana yüzden ondan vazgeçtim

Yorum

İkinci elde sıkıntısı olmayan 5 10 bin km deki araç elbette daha mantıklı neticede 30 40 bin liradan bahsediyoruz.Fakat 5.20 konusunda Gökhan beye katılıyorum yasiniza hitap etme noktasında sıkıntı yaşayabilirsiniz...seneye 0 araç lar için çok büyük farklar öngörmüyorum.Kolay gelsin...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
            Bence çok fazla fark etmeyecektir, aceleniz yoksa seneye de alabilirsiniz. ama bence bu vergiden ziyade önümüzdeki mart-nisan aylarında bir kriz patlama olasılığı var, esas o ne kadar etkili olur araba fiyatlarında onu düşünmek lazım.
            Bence bu kadar ağır vergiler olası bir krizin patlamaması için diye düşünüyorum hükümet bedelli askerlik,elektronik kimlik,trafik ve vergi cezaları gibi kalemlerden ciddi bir gelir elde ederek olası bir krizin önüne geçmeye çalışıyor ama bu noktada bizden çok rusyanın ekonomisi önemli rus ekonomisi kötü giderse ruslardan elde edilen gelir azalırsa olası bir kriz olacaktır ama ben bu ihtimali düşük görüyorum

Yorum

Tahminim sadece türkiyeyi değil bölgeyi etkileyecek bir kriz ortaya çıkacak. eğer döviz kurları değişmezse araç fiyatlarında bir artma-azalma olmayacaktır ama kurlar da büyük bir değişiklik olacak diye tahmin ediyorum. rusyada başladı, devamı gelecek gibi
              ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Katılıyorum ama bölgedeki krizde bizi etkileyen ya da etkileyebilecek tek ülke Rusya ve Rus ekonomisi çok güçlü bir ekonomiye sahip şu an Abd bazlı bir kriz yaşıyorlar ama bence bu sorunu orta vadede çözerler

Yorum

Seneye ikinci el fiyat artmaz, grafik ya düz gider ya da aşağı döner.

Yorum

Ben fiyatların artacağını düşünüyorum.Ötv ye gelen bir artış kendisini hemen ikinci elde gösterecektir.Geçtiğimiz dönemde 2.ellere gelen zam gibi olacak bence.
                    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                    2.0 CDTI
                    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

büyük ihtimal FED (Amerika merkez bankası) 2015 ilk çeyreğinin sonlarında faiz arttırımına gidecek ki buda bütün dünyada ve ülkemizde doların değer kazanması anlamına gelir buda fiyatları arttırır
                      insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Bugün iki galeriye gittim biri ile prensipte anlaştım teşekkürler yorumlarınız için

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hakem
                          Benim için araçtaki en önemli şey güvenlik,konfor ve performans 520 konfor konusunda muazzam bir araba yalıtımı falan gerçekten mükemmel imzanızdaki aracı düşünüyordum ama test sürüşünden sonra çünkü insignia dan çok çok üstün bir araç gibi gelmedi bana yüzden ondan vazgeçtim
                          Sizin yaşınızdayken arabaya ayıracak 180.000 TL param olsaydı inanın 5.20 düşüneceğim son araba bile olmazdı Tercih sizin tabi ki ama... Ne bileyim... Fırsatı kaçırıyorsunuz gibi geliyor bana, benden söylemesi Anladığım kadarıyla sporcusunuz ya da sayılırsınız, bu ciddi araba neden? Tekrar ediyorum beni bir gram bile ilgilendirmez ama gözümün önüne 20 yaşımda hayalini kurduğum arabalar geliyor da Off yani
                          2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Flesius
                            Orjinal yazı sahibi: Hakem
                            Sizin yaşınızdayken arabaya ayıracak 180.000 TL param olsaydı inanın 5.20 düşüneceğim son araba bile olmazdı Tercih sizin tabi ki ama... Ne bileyim... Fırsatı kaçırıyorsunuz gibi geliyor bana, benden söylemesi Anladığım kadarıyla sporcusunuz ya da sayılırsınız, bu ciddi araba neden? Tekrar ediyorum beni bir gram bile ilgilendirmez ama gözümün önüne 20 yaşımda hayalini kurduğum arabalar geliyor da Off yani
                            Öncelikle futbol hakemiyim ve üniversite öğrencisiyim araba alırken trafik kazasında dalağımı kaybettiğim için güvenlik konusuna çok önem veririm ikinci aradığım özellik ise konfor hatta bu birle aynı seviyede bile olabilir ve genelde sürekli bir yerlere yetişmeye çalışmam nedeniyle biraz performanslı bir araç olmasına bakarak araba alıyorum bu arada alırsam arabanın değeri 144 bin

Yorum

Bende yaklaşık 45 gün araç baktım ve 520i de karar kıldım. Öncelikle 2. El çok uygun değil .Bayi ile aynı donanimdaki 2. El arasında 10 bin TL fark var. Oda 150-160 binlik bir araç için çok değil.Yinede denk gelebiliyor.Uzun uğraş sonucunda ben 28 bin TL fark olan bir araç buldum.Tabi aracın bir sıkıntısı mi var diye baya düşündüm.Bu arada şimdilik çok memnunum aracından.
                              2014 BMW 5.20I M +comfort+premium            
                              2011 otomatik opel astra  1.4 cosmo sunroof
                              2013 Chevrolet Captiva LTZ

Yorum

İşleniyor...
                              X