Merhabalar....Bu hafta aracımı teslim alıcam büyük ihtimalle aracıma boya koruma kaput koruma halı vinil koruma vs. yaptırmak istiyorum aklımda ziebart ve 3m var sizce hangisi olmalı?Bir de bazı kuşkularım var örneğin kaput koruma yaptırırsam ileride aracın diğer kısımlarıyla ton farkı olur mu? bilgisi olan ya da tecrübe etmiş arkadaşlardan öğrenmek istedim... cam filmi ziebart mı 3M mi tercih edilmeli?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
SIFIR ARAÇ BOYA VE KOLTUK KORUMA
Collapse
X
-
Ynt: SIFIR ARAÇ BOYA VE KOLTUK KORUMA
Merhaba. Ziebart tavsiye ederim. Ve sadece kaputun ön kısmına yani yarım kaplama değil tamamına yani tam kaplama yaptırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Kaput ve ön tampon yapılıyor, ilave olarak çok sık ayak deyen bazı kapı kenarlarına da yaptırın bence. Eşimin Fiesta'sında fabrikasyon olarak gelmişti iyi koruma sağlıyor.
Ton farkı olmuyor, ancak yağmurdan hemen sonra yüzeylerin kayganlıkları farklı olduğu için filmli kısımlar hemen anlaşılıyor. Eğer kirlenirse de filmin bitim yeri anlaşılıyor. Ama öyle kötü bir görüntü oluşturmuyor sadece bilginiz olsun diye yazdım. Tam kaplama yaptırırsanız zaten bu söylediklerim otomatikman sizin için sorun olmaktan çıkmış olur.
Selamlar, hayırlı olsun bu arada.2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
-
Teşekkürler ...bende ön kaputu tamamını yaptırmak istiyorum sadece ...yarım istemiyorum bende ön kaputu komple düşünüyorum yalnız işte sökünce ton farkından korkuyordum öyle bişey olmuyor muş öğrendim sayenizde...2014 SIDI AT6 Cosmo +park&go +bose ses sistemi
Yorum
-
Motor koruma yaptırmadım hiç, temizliğini de kendim yapıyorum WD40 ile ve hiç böyle bir sorun yaşamadım, hatta daha zor kirlendiğini farkettim diyebilirim. Buradan yola çıkarsak kaliteli bir korumanın da statik yüzünden toz toplayacağını zannetmiyorum. Ama tabi ki yaptıranlar varsa daha iyi bilir.2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: nako84Merhabalar....Bu hafta aracımı teslim alıcam büyük ihtimalle aracıma boya koruma kaput koruma halı vinil koruma vs. yaptırmak istiyorum aklımda ziebart ve 3m var sizce hangisi olmalı?Bir de bazı kuşkularım var örneğin kaput koruma yaptırırsam ileride aracın diğer kısımlarıyla ton farkı olur mu? bilgisi olan ya da tecrübe etmiş arkadaşlardan öğrenmek istedim... cam filmi ziebart mı 3M mi tercih edilmeli?
Sorularnızı gelince ben sadece amatör olarak bilgi vereyim.
İnternette daha ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz.
Öncelikle kaput filmini yarım değil tüm kaputu kaplayacak şekilde yaptırın. Hem iz belli olmaz hem de film ve boya geçii yerinde kirlerin birikmesine bağlı kötü görüntü olmaz. Daha güzel görüntğ ve sağlıklı olması için tam kaput filmi yaptırın.
Marka olarak fiyatları değişecektir. Ziebart, LLumar ve 3M film markaları kaliteli.
3M filmi kullanan arkadaşlarımız memnunlar.
Tavsiye ederim.
Ton farkı tam kaput filminde sorun yaratmıyor. Yarım kaput filminde, yıllar sonra kaput filmi çıkarıldığında özellikle kalitesiz kaput filmi çıkarıldığında ton farkı olduğu ifade ediliyor.
Halı-vinil koruma için koruma süresine bakın. Nano ürünler daha uzun ömürlü. Ben "303 PRODUCTS 303 High Tech Fabric Guard" kullanıyorum. Tavsiye ederim.
http://www.westmarine.com/buy/303-pr...04_129_002_507
Motor koruma için antistatik ürünler tercih edilmeli. Diğer ürünler daha fazla toz tutuyor. Tecrübe ile sabittir. WD40 gibi ürünler ilk uygulamada çok güzel bir görünüm sağlar. Ancak kısa süre içinde yeniden temizlik gerektirir. Hiç uygulanmamasını tercih ediyorum. Serviste wd40 kullanıyorlar
Bunun yerine birçok ürün kullanılabilir.
ATAS plak2 ürününü deneyebilirsiniz.
Araç içinde ön konsol vs. alanlar için ultraviole koruması nedeniyle "303 Aerospace Protectant" tavsiye ederim.
303 Aerospace Protectantı motor koruma içinde kullanılabilir. Ancak pahalı olduğu için, güneş görmeyen bir alanda bu ürünün kullanılmasını lüks buluyorum. Tabii ki bu benim düşüncem.
Bu arada yeni aracı almadan servise bilgi verin. Aracı hiç yıkatmadan alın. Üzerinde fabrika çıkışı koyu bir mum tabakası ile çıkar. Bu mumum temizlenmesi zordur. Aractan bu mumu çıkartırken (araç teslim edilmeden aracı yıkarken" çizikler oluşur. Benim önerim aracı üzerinde mum varken teslim alın. Boya koruma yaptıracağınız yerde bu mum uygu şekilde temizlenir. Üzerine boya koruma yapılır.
İlk boya koruma için wax, sealant veya nano ürünler kullanılabilir.
wax-1-2 ay, sealant yıkama ve ürün durumuna göre 2-4 ay, nano ürünler 6 ay-1 sene koruma sağlar.
Nano ürünler tercih etmenizi öneririm
Bu konularda çok meraklı iseniz internetten "forumboyakoruma" diye aratırsanız daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Yeni aracınız hayırlı olsun.2010 İNSİGNİA 1.6T COSMO BEYAZ
Yorum
-
Aracınızı sifir alacaksanız bunların hepsini bayi ücretsiz yapıyor diye biliyorum.Ekstra ücret odemeyin bence.2014 BMW 5.20I M +comfort+premium
2011 otomatik opel astra 1.4 cosmo sunroof
2013 Chevrolet Captiva LTZ
Yorum
Yorum