Selam arkadaşlar el freniyle alakalı bir konuyu merak ettim . Ben genelde kalkış yaparken frene basıp el freni dügmesi indirip ondan sonra hareket ediyordum ama bir arkadaş bu işlemi yapmama gerek olmadan direkt olarak vitese takıp, hareket etmemi el freninin otomatik olarak inecegini söyledi evet dedigini denedim ve oluyor artık elimle indirmeden direkt olarak hareket ediyorum , sizce bir zararı var mı ? ya da siz nasıl kalkış yapıyorsunuz ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
el freni ve kalkış
Collapse
X
-
Ynt: el freni ve kalkış
Uzun vadede mutlaka zararı vardır,sonucta hareket etmeye basladıktan sonra balatalar diskleri bırakıyor balata aşınması ve disklerce çizik olabilir ilerideBir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)
Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool
F10 Msport
-
El frenini düpmeye basarak indirip hareket etmek daha sağlıklı, düğmeye basıp indirmeden hareket ettiğinizde otomatil olarak el freninin bloke olmasının amacı diskin, balatanın, sistemin zarar görmemesi, eğer otomatik bırakmadığını düşünürsek sistem ve ekipman zarar görür...
Yorum
-
El freni inikken sizin hareket başlangıcınızda otomatik olarak el frenini bırakır bunun direkt bir zararı yok kadirin dediği gibi çok çok uzun süreler sonrasında belki birazcık aşınmaya sebep verebilir ama bence bir zararı yok
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Belirgin bir zararı olduğunu hiç duymadım. Ama gereksiz olur, sisteme gereksiz yük biner, balatanız az ya da çok etkilenir daha çabuk biter, vs. Sistemin tasarlanma amacı size konfor sağlamak değil, unutursanız sistemi zorlamanızı engellemek. Ama siz bunu yaparak sizin yapmanızı engellemeye çalıştığı şeyi kısa süre için de olsa yapmış oluyorsunuz. Hatanızın zararını minimize etmeye uğraşan bu sisteme kullanarak aslında o hatayı tekrar tekrar yapmış olursunuz, sadece bir mantık çıkarımı. Tıpkı el freni çekili şekilde kalkıp sonradan farkedip indirmek gibidir. El freni olan bir araçta bunu yapmazsınız, ozaman bahsettiğiniz şekilde de yapmamalısınız. Bence yapmayın, parmak frenini kullanın. Faydası yok zararı var.2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Yorum
Yorum