Bence sıkıntılı bir işe girişmiş olursunuz, benim pek aklıma yatmadı.
AFL'nin çalışmamasını geçtim uzun far kısa far problemi yaşarsınız. O farların asıl çalışma şeklinde mercekli kısım hem uzun far hem de kısa far olarak işlem görür. Bu işlemi de AFL yönetir. Motorlar merceği aşağı yönlü ve kısık ışıkla çalıştırınca kısaları elde edersiniz, motorlar merceği yukarı çevirip ışık şiddetini arttırınca da uzunları elde edersiniz. Yani AFL farlarda uzunlar için ayrı kısalar için ayrı far kısımları yoktur.
"Binaenaleyh" aracınızda uzun far olmaz. Uzun farları kenar görüş kısımlarına da takamazsınız zira onlar da açıyı neredeyse 90 derece yanlara çevirmek üzere tasarlanmış ve konumlandırılmıştır.
Merceklerin arkalarına bir kısa far ampulu bir de uzun far ampulu koyup bunların sırayla yanmasını da sağlayamayacağınızı düşünüyorum.
Kesin bir çözüm olduğundan emin olmadan almamanızı tavsiye ederim.
Selamlar.
Not: AFL görünümlü mercekli farlar var piyasada ben olsam onlardan alırım. Kesin çözüm
2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Köşe lambaları yerine uzunlar konmuş dikkat ederseniz. Tam da size bahsettiğim gibi. Orijinali gibi görünüyor ama kenarlarda siyah çerçeve var ki bence gayet hoş olmuş.
Orijinallerini çalıştırmanızı çok isterim, benim için de iyi olur çünkü ben de benimkileri satıp sıfır alabilirim AFL sorunu nedeniyle Ama olmazsa bunları bi düşünün bence.
2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
1. Ürünü orjinaliyle ayirt edemedim ben..bide tak ćalıştırsa süper..ama kingdragon abinin yazdigi gibi gümrükte takılma gibi bi sıkıntı varsa bu bize sıkıntı olur..trde yok heralde..
Bu ürün editionlar için en mantıklı olana, balast-beyin, uzun far konusunda sıkıntı yok. Fiyatı da iyi, sadece gümrüğe takılır mı? takılırsa kaça patlar o önemli. Adamların sağı solu belli olmuyor. Megane rs direksiyon simidi getirttim yurtdışından, paketi bayağı büyüktü gereksiz yere, gümrük bedeli falan istemediler.
ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT
BU ürün güzel ama gümrüğe takılma ihtimali yüksek. kutusu çok büyük çünkü
Satıcıyla anlaşıp 100 USD altı ve ikinci el yazdırırsınız, oyuncak beyan etmesini istersiniz. Önce bir farı bir hafta kadar sonra da diğer farı aynı şekilde iki ayrı kargo olarak göndertirsiniz. Gümrüğe takılma riski azalır. Takılırsa ödeyeceğiniz bir vergi var %18 galiba öder alırsınız yazan fiyat üzerinden. Vergisi 30- 40 dolar tutar. Tabi tercih sizin.
Satıcıyla anlaşıp 100 USD altı ve ikinci el yazdırırsınız, oyuncak beyan etmesini istersiniz. Önce bir farı bir hafta kadar sonra da diğer farı aynı şekilde iki ayrı kargo olarak göndertirsiniz. Gümrüğe takılma riski azalır. Takılırsa ödeyeceğiniz bir vergi var %18 galiba öder alırsınız yazan fiyat üzerinden. Vergisi 30- 40 dolar tutar. Tabi tercih sizin.
Mantıklı ama gümrük görevlileri eskisi gibi değil, uyanmışlar artık. Muhtemelen takılacaktır gümrüğe.
Bu arada ödemeyi her bir gönderi için biri beyan fiyatından diğeri de arta kalan bakiye olacak şekilde yapmalısınız. Gümrükte daha az sorun yaşarsınız. Her satıcı buna yanaşmıyor, gerisi sizin ikna kabiliyetinize kalıyor.
Mantıklı ama gümrük görevlileri eskisi gibi değil, uyanmışlar artık. Muhtemelen takılacaktır gümrüğe.
Tabi ki bu risk hep var. Ama gümrükte takılması ürünü alamayacağınız anlamına gelmiyor, maliyetinizin artacağı anlamına geliyor. Türkiye'de olmayan bir ürün olduğu için buna katlanılabilir.
Neyse ben aklınızı çelmiş olmayayım, yarın bir gün bir şey olur kötü hissederim. Ben sadece fikir vermek istedim.
Riske girmeye değer bir ürün bence. yakında fiyatlar biraz daha düşecektir, makyajlı kasanın daha da yayılması ile, hatta yeni kasa çıkınca dibe vurup, 300-350 dolara kadar düşebilir.
Yorum