Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia Rakibi 2015 VW Passat Fiyat Listesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Insignia Rakibi 2015 VW Passat Fiyat Listesi

Orjinal yazı sahibi: KaanKızılyatak
    Ben o kadar eski bi kullanıcı olmadığım ve hiç insignia satmadığım için bilmiyorum. ama gözlemlediğim kadarıyla ikinci el insignialar kendi değerinin çok altına gidiyor. merak ettim acaba aracınızı ne kadara alıp sattınız?
    İnşallah kısmet olur Şöyle beyaz bir 2012 OPC, tavan siyah, 4x4 alır sonra satıp 2015 alırsınız
    2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

ix35'i kafadan eleyin, uzun yol performansı berbat, ayrıca az da yakmıyor.
      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Ben o kadar eski bi kullanıcı olmadığım ve hiç insignia satmadığım için bilmiyorum. ama gözlemlediğim kadarıyla ikinci el insignialar kendi değerinin çok altına gidiyor. merak ettim acaba aracınızı ne kadara alıp sattınız?
        Bunlar özel şeylerdir birgün buluşmamıza katılır hem insignia hakkında büyük çaplı bilgiler edinmiş olur hemde sordugunuz sorunun cevabini öğrenmiş olursunuz
        Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Teşekkür ederim iyi dileğiniz için ama daha yeni 2014 model 1.6 insignia aldık. 2 sene kullanmayı düşünüyoruz ama sonrasında ne olur bilinmez

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
            ix35'i kafadan eleyin, uzun yol performansı berbat, ayrıca az da yakmıyor.
            Benim bir arkadaşım kullanıyor işyerinden, Beylikdüzü'ne gidip geliyor sabah akşam. Hiç sormak aklıma gelmemişti ama yazık ona ozaman Aslında ben yakıt sarfiyatlarını düşünmeden yazmıştım, beğendiğim ve daha üst sınıf bir araç olduğu için. Yakıtı da araştırayım. Teşekkürler bilgi için
            2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
              Bunlar özel şeylerdir birgün buluşmamıza katılır hem insignia hakkında büyük çaplı bilgiler edinmiş olur hemde sordugunuz sorunun cevabini öğrenmiş olursunuz
              O zaman bunu davet olarak kabul ediyorum. merakla bekliyorum

Yorum

Teşekkür ederim iyi dileğiniz için ama daha yeni 2014 model 1.6 insignia aldık. 2 sene kullanmayı düşünüyoruz ama sonrasında ne olur bilinmez
                Hayırlı olsun o zaman, kazasız sürüşler

Yorum

teşekkür ederim tekrardan. herkese kazasız belasız sürüşler.

Yorum

Bugün işimiz vw olacak , anladığım bu. Şu, imzamda özellikleri yazılı olan araca bakmak için gittiğim satıcıda passat cc 2013 ocak çıkışlı 70.000 km yol yapmış, 2.0 litre 211 hp gücünde benzinli bir araba vardı. 147.000 tl fiyat isteniyordu. O arabada benim talip olduğum araçtan daha fazla bir donanım kesinlikle yoktu, hatta benim arabamdaki donanımın yarısı bile yoktu, iki çekerdi. Yakıt sarfiyatını merak ettim,bilgisayarına baktık, 15,5 litre ortalama sarfiyat (benim ortalamam 14,1 lt/100 km)vardı. Şimdi sıkı durun; o arabaya istenilen fiatla benim arabam gibi iki tane alınır. Mesele nedir, ben anlayabilmiş değilim, yemin ederim ki gösterdiğimiz, ama vw nin hiç de hak etmediği ilgiden dolayı.
                    İlgi niçin, yine yemin ederek söylüyorum ki marka fanatikliğidir; başkaca hiçbir mantıklı açıklama olamaz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
                      Bugün işimiz vw olacak , anladığım bu. Şu, imzamda özellikleri yazılı olan araca bakmak için gittiğim satıcıda passat cc 2013 ocak çıkışlı 70.000 km yol yapmış, 2.0 litre 211 hp gücünde benzinli bir araba vardı. 147.000 tl fiyat isteniyordu. O arabada benim talip olduğum araçtan daha fazla bir donanım kesinlikle yoktu, hatta benim arabamdaki donanımın yarısı bile yoktu, iki çekerdi. Yakıt sarfiyatını merak ettim,bilgisayarına baktık, 15,5 litre ortalama sarfiyat (benim ortalamam 14,1 lt/100 km)vardı. Şimdi sıkı durun; o arabaya istenilen fiatla benim arabam gibi iki tane alınır. Mesele nedir, ben anlayabilmiş değilim, yemin ederim ki gösterdiğimiz, ama vw nin hiç de hak etmediği ilgiden dolayı.
                      İlgi niçin, yine yemin ederek söylüyorum ki marka fanatikliğidir; başkaca hiçbir mantıklı açıklama olamaz.

Yorum

Marka fanatikliği gayet olağan ve her markada olabilecek birşeydir. Zamanında Mercedes C serisi 39.000€ 'dan kapak jantlı ve halojen farlı satılıyordu ve millet kapış kapış aldı.
                        Peki bir marka müşterisini nasıl kendine bu kadar bağlamış , niye böyle düşünmüyorsunuz ?
                        Eğer marka fanatikliği yapılıyorsa demekki bu marka kendini bir yerde ispatlamış demektir.

Siz hiç Citroen marka fanatiği ya da Hyundai marka fanatiği duydunuzmu ?

Şaman abi senin araban aldığın fiyatla yanındaki CC'den çok daha mantıklı gözükebilir ama unutmaki senin arabanda alınırken 100.000 TL'den fazla para verilerek alındı. (Tahminimce 120.000 TL'ye yakındır. ) Bu fiyatlara alınan bir araç 2-3 yıl sonra yok fiyatına zar zor satılıyor.

Bana göre bazı markalar ismini, bazısı donanımını, bazısı verdiği güveni, bazısı 2.el gücünü satar.

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Bence vw'nin kazandığı nokta motor seçeneğinin her aracında dolu olmasi her kesime hitap etmesi...
                          Özeleştiri yapalım vergiler v.s. derken İnsignia'nın motor seçenekleri kısıtlı. dizel istiyorsun yok illa 2.0 düşük hacim 1.4 bence burda kaybediyoruz. 1.6 bir dizel olsa bence insignia satışları kesinlikle patlar. Millet deli gibi Astra alıyor.. VW TR piyasasını çok önemsiyor...
                          2016 Ford Mondeo Titanium + Platin Beyaz + Sunroof + Tekno Paket + Ford Dynamic LED

Yorum

Insignia'ların ikinci kuvvetli olduğunu iddia etmek çok zor, hatta komik bile olur. Tespit doğrudur. İnsignia'lar seleflerine göre oldukça fazla değer kaybediyor. Nedenini pek de iyi algılayabilmiş değilim. Ancak İnsignia'nın yeni bir model olduğunu, Passat gibi yılların markası (model adını kastediyorum) olmadığını, halkça iyi tanınmadığını ve en en önemlisi ilk TR piyasasına gelen ilk İnsignia'ların çoğunun benim de kendi araçlarımdan edindiğim tecrübelerle uzun uzun yazdığım gibi 140.000 TL verilerek alınmış bir araca yakışmayacak hatalarla ve basit arızalarla piyasa sürülmüş olması gibi konuların ikinci el fiyatı düşürdüğüne inanıyorum. Özellikle ilk Insignia sahiplerinin bu hatalar yüzünden hayal kırıklığına uğrayıp hızla ve nefretle araçlarını yok pahasına elden çıkardıklarına şahit oldum. Böylece piyasada böyle bir algı oluştu. VW, Audi gibi rakiplerinden müşteri çalmış olmayı başaran Opel, daha baştan kalite sorunlarıyla müşterilerini memnun edemedi. Ha sonradan düzeldi falan filan ama olan oldu. Bu nedenle firmaların ilk ürünlerini en en en iyi kaliteyle ve insafsız kalite kontrol listeleriyle piyasaya sürmeleri gerektiğine inanıyorum. Tekrar etmiş olayım, neden ikinci eli zayıf bilmiyorum ama tahminlerim bu yönde.

Yorum

Ben Insignia'yı satarken değil de alırken değer kazanacağımızı düşünüyorum.
                              Uygun posizyonda alınan insigniadan alınan keyif zevk paha biçilmez.
                              Buradaki sıkıntı uygun pozisyonun özellikle ikinci eldeki baskısı.
                              VW de ise bu durum tam tersi oluşan arz talep dengesizliği (belki de kasıtlı)
                              filo oranı yüksekliği , full motor ve şanzıman gamı ve tabi ki kalite ve işçilik (ki ürünsel yaklaştığımızda Audiden bir eksiği yok bence oldukça fazlası var , bu yaklaşımda Skoda'da VW aşağıdan güzel sıkıştırıyor Octavia gerçeği)
                              Passat için de bu gerçeği değiştirmiyor.

Ama bunların dışında makro stratejiler beni daha çok ilgilendiriyor.

Almanya'ya her gittiğimde otomobil firmalarının fiyat politikalarını hayretle izliyorum.
                              Biz Türkiye'de otomobilleri çok ucuza alıyoruz. Ama vergi politikası sağ olsun.

Almanya Satış Fiyatı Almanya Vergisiz Satış Fiyatı (%19) Türkiye Satış Fiyatı Türkiye Vergisiz Satış Fiyatı Türkiye Vergisiz Satış Fiyatı (Euro=2.88 TL) Fark
                              Passat 1.4 TSI 125 hp Trendline € 25.875,00 € 21.743,70 69.900,00 TL 40.877,19 TL € 14.193,47 € 7.550,23
                              Passat 1.6 TDI 120 hp Trendline € 28.450,00 € 23.907,56 85.900,00 TL 50.233,92 TL € 17.442,33 € 6.465,23
                              Passat 1.6 TDI 120 hp DSG Trendline € 30.650,00 € 25.756,30 98.900,00 TL 57.836,26 TL € 20.082,03 € 5.674,27
                              Passat 2.0 TDI 150 hp DSG Trendline € 34.850,00 € 29.285,71 138.800,00 TL 61.964,29 TL € 21.515,38 € 7.770,34
                              Insignia 1.4 Business € 24.380,00 € 20.487,39 77.560,00 TL 45.356,73 TL € 15.748,86 € 4.738,53

donanım seviyelerine detaylı bakmadım ama bu araçların nakliye bedelleri araya giren distribütör marjlarını düşünürsek
                              nasıl olurda Türkiye'de VW araç başı 7700 € ucuza araç satıyor?
                              DSG ile nasıl para kazanıyor? Türkiye'de %50 daha pahallıya satıyor.
                              Almanya'da nasıl para kazanıyor, ya da Türkiye'de kaybediyor da almanya'dan sübvense mi ediyor?

son nokta çok çıplak görünmesine rağmen Insignia baz 1.4 T versiyon (Türkiye versiyonu çok dolu olabilir ki bu da tartışılabilinir) ile Türkiye kıyaslamasında farkın göreceli olarak az olması
                              Opel'in global zayıflığı mı yoksa Türkiye politikası mı (ki bu politika bizleri kıvrandırıyo olabilir)

Ama ne olursa olsun İnsigniaTeam'e sebep olduğu için bu canvarı sevmemek elde değil

Yorum

Almanya'da kendi yerli Alman otomobilleri için bir vergi teşviki var. Kapsamının ne olduğunu bilmiyorum fakat liste fiyatı ile alım fiyatları arasında bundan kaynaklı bir fark olabilir.
                                34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

İşleniyor...
                                X