Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2. El insignia almayı düşünüyorum, tavsiyeleriniz nelerdir

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2. El insignia almayı düşünüyorum, tavsiyeleriniz nelerdir

Okula gidip gelirken kullanmak için bir araç ihtiyacım oldu, bunun için de 35 bin tl gibi bir bütçe belirlemiştik. Ben de bu fiyata ancak B sınıfı bilemedin C sınıfı temiz bir araç alabilirim diye düşünürken İnsignia ile karşılaştım. Hem de passat, jetta gibi içi bomboş değil ve çok şık bir iç dizaynı vardı. Dolayısıyla bizde bütçeyi biraz arttırıp 40bin tl civarına temiz bir insignia 1.6T bakıyorum. Bu konuda size birkaç sorum olacak.

Öncelikle merak ettiğim 40 bin civarına temiz bir cosmo paket bulabilirmiyim? 42-43lerde Elegance bulunabiliyor, aynı fiyata Cosmo bulabilirsem çok temiz olur. O fiyata bir tek şu ilanı bulabildim: http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...76594473/detay
    Araç komple boyalı deyince içime bir şüphe düşüyor tabi, sms ile sorguladığımda 20/03/2011 yılında bir çarpma olduğunu söylüyor daha fazla detay vermiyor. Sakarya'da olunca da istanbuldan ha deyince kalkıp gidip bakamıyorum tabi.

Bunun dışında eve yakın bir galeride buldum bir 2010 model Elegance, 35.000km'de, 43.750 de fiyatı. Ona gidip baktım, bagaj boyanmış onun dışında boyası değişeni yok diyor adam, düşük km'de olmasına rağmen radyonun tuşları biraz yıpranmış, "2" no'lu tuşu biraz kırılmış, basınca çalışıyor ancak içine göçük duruyor tuş. Bunu serviste düzelttirebilir miyim, ne kadara mal olur? Bir de bu aracın fiyatı nasıl sizce?

Opel servisleri ekspertiz yapıyor mu? Yapıyorsa belge veriyorlar mı ve ne kadar sürüyor?

Biraz fazla soru sordum ancak ilk defa araç alıyorum, ailecek de ilk defa ikinci el araç bakıyoruz dolayısıyla da nelere dikkat etmem gerektiği hakkında pek bir fikrim yok. Tecrübeli abiler olarak bana yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olacağım. tmr

Ynt: 2. El insignia almayı düşünüyorum, tavsiyeleriniz nelerdir

Öncelikle merhabalar,malesef 40bin civarı düzgün bir insignia bulmanız zor gibi,47 48 lere çıkarsanız temiz 3-5 binlik hasar kayıtlı araclar alabilirsiniz.
    Expertize gelince opel servislerinde yaptırabilirsiniz,fakat belge verdiklerinde fiyat 2 katına çıkıyor diye biliyorum.Biraz daha para biriktirip 2-3 ay sonra piyasa tam ölü iken araç alabilirsiniz.
    Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

İkinci el araç (özellikle sahibinden.com olursa) almak son derece riskli;
      hele ki İnsigniayı tanımayan biri iseniz daha da riskli. Esnafın çoğu dürüst değil.
      Bilerek ve isteyerek alıcıyı aldatma eğilimi var; araçlarda olmayan donanımı varmış gibi
      ilan veriyorlar. Hemen canlı bir örnek aşağıdaki link.
      http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...81814842/detay

Ben, bu esnaf arkadaşa mesaj attım.

İlgili İlan : ÇAĞLAYAN OTO'dan 2012 Model Opel İnsignia 2.0 CDTI COSMO
      NecmettinCaliskan ( 2 ) 1-5 Cebinden Onaylı 09-10-2014 16:06

Merhaba, hayırlı müşteriler dilerim.
      "...2012 Model Opel İnsignia 2.0 CDTI COSMO
      Aracımız modelinin en Full paketidir..." demişsiniz.

Araç cosmo değildir, modelinin en full paketi hiç değildir.
      ADAPTİF Bİ-XENON FAR (YOKTUR)
      GÜNDÜZ LED FAR (YOKTUR)
      YAN PROTOKOL PERDE (YOKTUR)
      FAR SENSÖRÜ (YOKTUR)
      EMSALLERİ 60.000.- TL'dir ; böyle esnaflık olmaz!
      Şimdi sıkı durun, bu da gelen cevap:

İlgili İlan : ÇAĞLAYAN OTO'dan 2012 Model Opel İnsignia 2.0 CDTI COSMO
      gunaykara Cebinden Onaylı 10-10-2014 11:05
      siz onlardan alsanız bu 1 serbest piyasa diye bir şey var buda 2 emsallerinin 60 bin olduğu
      sizin hayaliniz buda 3 eder dahasıda varda gerek yok hayırlı işler .

İnsigniayı bilen birisi o arabaya 81 bin tl tabii vermez, ama bilmeyenin aldanma riski yok mu?
      Var tabii, hem de çok. İşte hayal dediği 60.000.- tl lik arabanın linki de burada,eksiği açılır tavan.Bu durumda açılır tavan 21 bin tl.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...82171127/detay

Yorum

Hocam insignia cosmo 2014 SIDI otomatik 10.000 km civarlarında arıyorum.Piyasası nedir.Sahibinden com da 80000 tl den başlyıor

Yorum

75-90 bin tl arası internette aracın piyasası.
          Kendinizi lütfen tanışma bölümünden tanıtınız.
          Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...0769472/detay/

Bu aracı görmeye gittim bugün, içi gerçekten tertemiz, direksiyon simidi dışında hiç kullanılmamış gibi. Sms ile sorgulayınca bir tane yaklaşık 3.800 tl bir tane de 4.000 tl tutarında hasar çıkıyor. Birinde sol ön çamurluk ve farlar değişmiş, farlar zaten tek başına 2.000 tl tutuyor dedi. birinde de sağ tarafa boydan boya sürtmüş başka bir araba o yüzden boyanmış. bunlar dışında bir de sol arka kapı boyanmış. geri kalan yerlerde herhangi bir şey yok. Sizce bu araç alınır mı?

Yorum

Jantları farklıymış. ilk defa bu model bir bmw jantı gördüm. Fiyatı normal gibi.
              ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

yerinizde olsam hothatch veya coupe bir araç bakarım
                InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: TheMadcap
                  Okula gidip gelirken kullanmak için bir araç ihtiyacım oldu, bunun için de 35 bin tl gibi bir bütçe belirlemiştik. Ben de bu fiyata ancak B sınıfı bilemedin C sınıfı temiz bir araç alabilirim diye düşünürken İnsignia ile karşılaştım. Hem de passat, jetta gibi içi bomboş değil ve çok şık bir iç dizaynı vardı. Dolayısıyla bizde bütçeyi biraz arttırıp 40bin tl civarına temiz bir insignia 1.6T bakıyorum. Bu konuda size birkaç sorum olacak.

Öncelikle merak ettiğim 40 bin civarına temiz bir cosmo paket bulabilirmiyim? 42-43lerde Elegance bulunabiliyor, aynı fiyata Cosmo bulabilirsem çok temiz olur. O fiyata bir tek şu ilanı bulabildim: http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...76594473/detay
                  Araç komple boyalı deyince içime bir şüphe düşüyor tabi, sms ile sorguladığımda 20/03/2011 yılında bir çarpma olduğunu söylüyor daha fazla detay vermiyor. Sakarya'da olunca da istanbuldan ha deyince kalkıp gidip bakamıyorum tabi.

Bunun dışında eve yakın bir galeride buldum bir 2010 model Elegance, 35.000km'de, 43.750 de fiyatı. Ona gidip baktım, bagaj boyanmış onun dışında boyası değişeni yok diyor adam, düşük km'de olmasına rağmen radyonun tuşları biraz yıpranmış, "2" no'lu tuşu biraz kırılmış, basınca çalışıyor ancak içine göçük duruyor tuş. Bunu serviste düzelttirebilir miyim, ne kadara mal olur? Bir de bu aracın fiyatı nasıl sizce?

Opel servisleri ekspertiz yapıyor mu? Yapıyorsa belge veriyorlar mı ve ne kadar sürüyor?

Biraz fazla soru sordum ancak ilk defa araç alıyorum, ailecek de ilk defa ikinci el araç bakıyoruz dolayısıyla da nelere dikkat etmem gerektiği hakkında pek bir fikrim yok. Tecrübeli abiler olarak bana yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olacağım. tmr

Merhaba,

* 40 bin seviyesinde "temiz" Cosmo bulmanız pek olası değil. Ben yerinizde olsam biraz daha bekler ve 50.000'e yaklaşmaya çalışırım. Tabi Cosmo'da ısrarcıysanız. Ki Cosmo diyince işin içine arıza riski taşıyan çok fazla konu giriyor, örneğin AFL farlar ve koltuk ısıtıcıları. Toplam arıza tamir masrafı yaklaşık 6.000 TL. O fiyata da 2009 civarı bir Cosmo bulabilirsiniz muhtemelen bu da riskinizi ikiye katlar.

* Ben olsam komple boyalı araçtan uzak dururum.

* Kırık tuşu tamir edebileceğinizi zannetmiyorum. Hele servis asla tamir etmez. Ama benim gibi sizin de bir elektronik tamircisi tanıdığınız varsa belki yalvar yakar uğraşmaya ikna edebilirsiniz. Ama zor...

* Evet Opel servisleri ekspertiz yapar ve size sözlü izah verdikleri gibi bir çıktı da verirler. Tavsiyem ekspertiz tamamlandıktan sonra servis danışmanınızla yalnız konuşmanız. Tamir gereken konular için fiyat teklifi almanız. Ekspertiz sırasında, eğer araşta varsa, AFL, sunroof, koltuk ısıtıcılar, katlanır aynalar ve koltuk motorlarına ÖZELLİKLE baktırmanız. Aracı alttan da inceletin. Bazen bilgisayardan hatalar silinebiliyor bu nedenle mümkün olduğunca uzun bir test sürüşü yapın ki hata varsa ortaya çıksın. Ayrıca unutmayın test sürüşü sadece aracı sürmek demek değildir. Tüm donanımı test etmeye çalışın. Kulaklarınızı 4 açın ve arabayı dinleyin. Araç zaten dertlerini size anlatacaktır.

Selamlar...
                  2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                    yerinizde olsam hothatch veya coupe bir araç bakarım
                    Coupeler hiç ilgimi çekmiyor, daha doğrusu kullanışlı gelmiyor, ama tabi golf, leon gibi araçlar da seçenekler dahilinde. Benim gönlümde insignia yatıyor ancak hem yakıt açısından hem de VW grubunun aileme daha fazla güven vermesi(bir de DOD gibi bir yerden almak tanımadıkları bir insandan almaya göre daha içlerine siniyor) gibi konular yüzünden golf veya leon'a yönelebilirim.

Orjinal yazı sahibi: Flesius

Merhaba,

* 40 bin seviyesinde "temiz" Cosmo bulmanız pek olası değil. Ben yerinizde olsam biraz daha bekler ve 50.000'e yaklaşmaya çalışırım. Tabi Cosmo'da ısrarcıysanız. Ki Cosmo diyince işin içine arıza riski taşıyan çok fazla konu giriyor, örneğin AFL farlar ve koltuk ısıtıcıları. Toplam arıza tamir masrafı yaklaşık 6.000 TL. O fiyata da 2009 civarı bir Cosmo bulabilirsiniz muhtemelen bu da riskinizi ikiye katlar.

* Ben olsam komple boyalı araçtan uzak dururum.

* Kırık tuşu tamir edebileceğinizi zannetmiyorum. Hele servis asla tamir etmez. Ama benim gibi sizin de bir elektronik tamircisi tanıdığınız varsa belki yalvar yakar uğraşmaya ikna edebilirsiniz. Ama zor...

* Evet Opel servisleri ekspertiz yapar ve size sözlü izah verdikleri gibi bir çıktı da verirler. Tavsiyem ekspertiz tamamlandıktan sonra servis danışmanınızla yalnız konuşmanız. Tamir gereken konular için fiyat teklifi almanız. Ekspertiz sırasında, eğer araşta varsa, AFL, sunroof, koltuk ısıtıcılar, katlanır aynalar ve koltuk motorlarına ÖZELLİKLE baktırmanız. Aracı alttan da inceletin. Bazen bilgisayardan hatalar silinebiliyor bu nedenle mümkün olduğunca uzun bir test sürüşü yapın ki hata varsa ortaya çıksın. Ayrıca unutmayın test sürüşü sadece aracı sürmek demek değildir. Tüm donanımı test etmeye çalışın. Kulaklarınızı 4 açın ve arabayı dinleyin. Araç zaten dertlerini size anlatacaktır.

Selamlar...

Bu ilandakinin içi tertemiz mesela, o yüzden kafama yattı bu ilan, ancak dediğim -belki çok önemli olmayan- hasarlar var bir de ikinci sahibi ve 3 ay kadar bir süre sonra satmaya karar vermiş, bu da akılda soru işaretleri uyandırıyor.

Masraf çıkarmaması önemli bir konu aslında benim için. Afl ve ısıtmalı koltuklar, 2010 model araç için, sık sorun çıkartan parçalar mı, ne kadar sıklıkta sorun çıkartıyorlar genel olarak? Bana sık sık sorun çıkartırsa altından kalkamam herhalde, elegance'a yönelmek daha mı mantıklı acaba? İki sene sonra master için yurtdışına gitmeyi düşünüyorum, o zaman aracı satarım büyük ihtimal ile, ne kadar değer kaybedeceği de bir merak konusu benim için. İlk arabam olacağı için de test sürüşü yaparken problemleri ne kadar anlarım bilemiyorum. 3 senedir ara ara kullanıyorum bizim Tiguan'ı ancak sorunları anlayabilecek düzeyde olduğumu sanmıyorum.

Yorum

AFL arızası konusunda yalnızca bir paylaşım hatırlıyorum,
                      onun da hal edildiğini biliyorum. AFL 'nin ne kadar önemli
                      ve vazgeçilmez bir donanım olduğunu kullandığınızda
                      anlarsınız.

Eğer araba servis bakımlı ise Opel Clup kartı vardır, satıcı
                      samimi ise clupcard ile servis geçmişinin sorgulanmasına
                      itiraz etmez. Bu kayıtlardan km kontrolü de sağlanmış olur.
                      Bakımları zamanında yapılmış ve belirtilenlerin dışında bir
                      muamele görmemişse, 60.000 km bakımını yaptırsınlar,
                      lastiklerini de kontrol edin, söylendiği gibiyse(lastik imal yılını
                      kontrol etmenizi öneririm) sağlamsa, bu araç 45 bin tl fiyata alınır derim.

Yorum

Bu ilandakinin içi tertemiz mesela, o yüzden kafama yattı bu ilan, ancak dediğim -belki çok önemli olmayan- hasarlar var bir de ikinci sahibi ve 3 ay kadar bir süre sonra satmaya karar vermiş, bu da akılda soru işaretleri uyandırıyor.

Masraf çıkarmaması önemli bir konu aslında benim için. Afl ve ısıtmalı koltuklar, 2010 model araç için, sık sorun çıkartan parçalar mı, ne kadar sıklıkta sorun çıkartıyorlar genel olarak? Bana sık sık sorun çıkartırsa altından kalkamam herhalde, elegance'a yönelmek daha mı mantıklı acaba? İki sene sonra master için yurtdışına gitmeyi düşünüyorum, o zaman aracı satarım büyük ihtimal ile, ne kadar değer kaybedeceği de bir merak konusu benim için. İlk arabam olacağı için de test sürüşü yaparken problemleri ne kadar anlarım bilemiyorum. 3 senedir ara ara kullanıyorum bizim Tiguan'ı ancak sorunları anlayabilecek düzeyde olduğumu sanmıyorum.
                        Arıza konusundan başlayayım, çok sık arıza çıkaran parçalardır ya da değildirler diyemem maalesef. Bunu diyebilmek için servis deneyimine sahip olmalıyım, ama yok. Sadece tahminle bu parçaların arıza riskinin çok olduğunu düşünüyorum ki benim aracımda her iki arızayı da yaşadım. AFL sürekli aktif kaldığında elektronik idare edilen ve mekanik çalışan bir sistem. BOZULMAYA MAHKUM. Ancak ne zaman bozulacağı şansa ve kullanım koşullarına göre değişiyor bence. Örneğin sarsıntılı ve bol virajları yollarda riskin arttığını TAHMİN ediyorum. Koltuk ısıtıcınız koltuğunuzun alt ve sırt kısmında yer alıyor. Kilolu sürücülerde risk artıyor kullansanız da kullanmasanız da. Isıtıcı arıza riskini en çok arttıran konu ise koltuğun tek noktasına elle ve dizle yüklenmek. Bunu siz bazen sağ koltukta unuttuğunuz bir şeyi almak için yaparsınız ama daha çok oto yıkamacılar ön camı ve döşü silmek için yaparlar. YAPTIRMAYIN, yapmamalarını rica edin. Bunlar ısı pedlerini kopartır. Bence ağır çantalar da koymayın bunların üzerine. Ama tabi ki ikinci el araçlarda bunların hikayesini bilemiyorsunuz. Aracı test ederken yaz da olsa ısıtıcıyı mutlaka açın. Bozuk da olsa açılır daha sonra kendiliğinden kapanırsa arızalıdır fiyat kırın en az 1000 TL , kapanmıyor ve çok ısınıyorsa sorun yok.

İlana baktım, araç iyi duruyor ancak DVD800 yok ama olmalıydı, çok isterseniz sonradan ekran taktırabilirsiniz. Gerçi var olmaması çoğu arıza riskini ortadan kaldırıyor, size kalmış. AFL var dikkatle inceleyin ve incelettirin, arıza riski bence yüksek ama çok keyifli ve kullanışlı bir özellik. Özetle ben de olsam almayı düşünürüm bu aracı ama dikkatle inceledikten ve ekspertiz yaptırdıktan sonra...İnsignia sahibi olmanızı isterim ama al ya da alma diyerek kimse vebale girmek istemez bunu da unutmayın, risk tamamen sizin.

Bu arada Turbo 180'ler az yakan araçlar değildirler, hazırlıklı olun. Kısa sürede satmak istemesine bu da sebep olmuş olabilir. Bence neden sattığını doğrudan sorun ayıp bir şey değil. Genelde doğruyu değil duymak istediğinizi söylerler ama cevabın saçmalık seviyesi size fikir verebilir

2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

merhaba siteye yeni üye oldum.
                          2012 1.6 e hdi citroen C5 aracımı sattım Aklımda 2012 max 40bin km 2.0 cdti 130hp insignia var bu aracın internette kronik sorununu bulamadım
                          araca bakmaya gittiğimde nelere dikkat etmeli en sık arıza yapan parçaları nelerdir?
                          Yılda ortalama 60 bin km yapan biriyim c5 105 binde volant değişimi ve komple diferansiyel kiti değişimi istedi o yüzden sattım. Insigniayı aldığımda yine 1 yıldan önce satmam diye düşünüyorum bu aracı 100bin km üzeri kullanıp karşılaştığı sorunları yazabilecek biri var mı ?
                          Bir de aracın bakım aralıkları ve servis fiyatlarını öğrenmek istiyorum
                          teşekkür ederim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: maxiromulus
                            merhaba siteye yeni üye oldum.
                            2012 1.6 e hdi citroen C5 aracımı sattım Aklımda 2012 max 40bin km 2.0 cdti 130hp insignia var bu aracın internette kronik sorununu bulamadım
                            araca bakmaya gittiğimde nelere dikkat etmeli en sık arıza yapan parçaları nelerdir?
                            Yılda ortalama 60 bin km yapan biriyim c5 105 binde volant değişimi ve komple diferansiyel kiti değişimi istedi o yüzden sattım. Insigniayı aldığımda yine 1 yıldan önce satmam diye düşünüyorum bu aracı 100bin km üzeri kullanıp karşılaştığı sorunları yazabilecek biri var mı ?
                            Bir de aracın bakım aralıkları ve servis fiyatlarını öğrenmek istiyorum
                            teşekkür ederim
                            Merhaba,

Ben de yeniyim ama hoş geldiniz Konuyla ilgili bir başlık var ben de orada uzun uzun yazmıştım bu haftaki yazıları kontrol etmenizi öneririm. Orada bolca bilgi bulabilirsiniz. Yukarıda da bazı tavsiyelerr var onlar da işinize yarayabilir.

15.000'de bir bakım yapılır. Ücretleri servisleri arayarak almanızı tavsiye ederim ama çok uçuk değildir.

Yorum

Öncelikle cevap için teşekkürler,
                              evet sitede bir çok bilgi varmış dün gece epey okudum eğer bu anlatılanlar gibi ise 2012 de neden İnsignia yerine C5 aldığımı sorguladım diyebilirim.
                              Şuan 2012 model az km de servis bakımlı 2.0 cdti edition paket insignia arıyorum gönlüme göre bir insignia bulunca sitede paylaşıp yorum alacağım.

Yorum

İşleniyor...
                              X