Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yağ ömrü

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yağ ömrü

Arkadaşlar...
    Aracım normal yağ değışimine 1200Km. varken yağ eksik uyarısi verdi ve araç göstergesinde yağ ömür yüzdesi %52 olarak gösteriyordu. ( Kullandığım yağ GM 10- 30W ) ve tatilde olduğum için Ilk gördüğüm benzinci de Shell marka1 Lt Yağ ekledim..(belki bir 300-400 gr. fazla da koymuş olabilirim.) Neyse dönünce Antalya da Form'dan Fatih bey in vizkositesi yüksek yağ kullanma önerisiyle Mobil 1 0-40W ESP yağ ile değişim yaptırdım.ancak Az önce bilgi ekraninda gördüğüm yağ kalite düzeyi %98 iken yaptığım yol 260 Km .. Normal mi? Yani daha 1000Km olmadan %2 lik bir ömürde azalma olmuş.. Bu arada servis Yağ değişim ömrü için 10.000Km. belirledi..Bu normal mi?Mobil 1 için.. ?
    Bir de ; Araç yağ ömrü % 40-50 civarı oldügünda bile yağ seviyesi hala normal olan arakadaşlar var mi?
    2010 Model 1.6 Insignia Sport Tourer

Ynt: Yağ ömrü

Mobil 1 0-40 için 30.000 km önerilmektedir. Tabii, ülke şartları bu konuda belirleyici oluyor.
    Bizim ülkemizde yağ değişimi 1 yıl ya da +15.000 km dir. Yani yağ ömrü 15.000 km olarak
    tavsiye edilmektedir. Bilgisayar aldığı verileri yorumluyor, sonuçlar doğruya çok yakın.%1
    150 km ye tekabül eder, % 2 ise 300 km, sistem size torpil bile yapmış, daha ne istiyorsunuz?
    Hangisi önce dolarsa (15.000 km veya 1 yıl) gidip yağınızı değiştirin ve gerisini kafanıza takmayın

Yorum

Eyvallah ..Sağolun bende öyle yapacağım.
      2010 Model 1.6 Insignia Sport Tourer

Yorum

Arkadaşlar merhaba. Konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama benim aracın da 60000 bakımına neredeyse 4500km varken yağ değiştir uyarısı verdi. Şehir dışında olduğum için gelen kadar 750-800km yapmışımdır. Bu arada 45.000 bakım yaptıralı daha 9-10 ay olmuştur, yani bi sene dolmadı. Sizce 4500 km varken gidip değiştirmem gerekir mi yoksa 60000 bakımını beklemeli miyim?
        2015 İnsignia 1.6 Turbo Sidi Cosmo Asteroid Gri.

Yorum

Bekleme. Değiştir. Hatta 10 bin de bir uyarı beklemeden değişmesi com faydalı.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Abi valla bendeki %9 halâ tık yok çok şükür
            2014 Beyaz İnsignia 1.6 T 170 HP Cosmo+Stil Paket(19 Jant+Deri Koltuk+Bose Ses Sistemi)- Ayna Altı Led-Photon Xenon Pro Kit-Tavan Kaplama-4 Çıkış Egzoz
            NAMI DİĞER "GEMİCİK"
            '34 JU 7764'

Yorum

Yağ işinde farklılıklar olabiliyor kişilerin geçmiş tecrübeleri ve bilgisine dayanarak yağ markası inceliği kalınlığı vs.. değişebiliyor
              Sonuçta kaliteli ve düzgün bir yağ kullanıyorsanız yağınızı zamanından önce değiştirmenizin bir manası yok bence Türkiye şartları için 15.000 km de bakım ve yağ değişimi var ama Avrupada 30.000km yağ değişimi yapılıyor sonuçta yağ aynı yağ ise gerek yok 15.000 km iyidir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

bizzat kendim her 10.000 km de bir yağ değişşimi yapıyorum garanti olsun uyarıyı beklemeye gerek yok

Yorum

Araclarimiz standart bir düz motora göre aşırı beslemeli motora sahip olduğundan ve kısa zamanda isinip daha yüksek ısı degerlerine ulaştığından ötürü yağın ömrünü daha çabuk tükettiğini dusunuyorum.
                  CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Ali hocam dedigin dogru ama fabrikanin kulkandigi yag bu isilar hesaplanarak kullaniliyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Elbettte öyledir şaşmazdır da kişisel düşüncem beni erken değişime itiyor hep.

Yorum

İşleniyor...
                      X