Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 t edition elegance satıp 1.6 cosmo flexi almak???

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.4 t edition elegance satıp 1.6 cosmo flexi almak???

Geçen yıl 1.4 edition elegance satın aldım, aracı alırken beni en çok etkileyen fabrika yakıt değerleri idi. En çok 10lt şehiriçi yaksa da bana yeter diyordum. Ancak kısa mesafe kullanımı, dur kalk derken ortalamam 11,5-12lt yi aşağı hiç düşmedi. Kışın 13lt.yi görüyorum, evimle işim arası 13km gidiş+geliş ve yokuş çıkış yarısı. 245*45*18 jant lastik var. Öyle ekonomik sürmek için de ekstra bir çaba göstermem ama yoğun trafikte zaten agresif sürüş de imkansız oluyor.
    Aracımda navigasyon ve 18" jant paketi var. Chip tuning box ve pedal commander takılı ancak bunları performans sürüş yapacağım zaman açıyorum, çoğunlukla kapalılar. Aracımda still paket ve sunroof yok.

Aracımı satıp flexi ride özellikli, still paket ve sunroof özellikleri taşıyan cosmo 1.6 satın almak istiyorum. 2009-2010 olması önemli değil. Auto start-stop özelliğini de aramam diyorum. Lpg hiç düşünmüyorum. Aklımda bazı sorular var.

1.4 motorda olmayan 1.6da olan bazı artı özellikleri merak ediyorum.

Hem 1.4 t hem de 1.6 t süren arkadaşlardan performans farkını kısaca yazmaları mümkün mü?

Flexi ride şasenin araca getirdiği farkı hissedenler, neler diyebilir? Sport tuşuna alıp kullananlar, tour ile gezenlerden fikirlerini paylaşmalarını isterim. Yakıt/güç oranı doğru mu sizce?

Bu araçlarda ekstra olan Park yardımcısı (park sensörleri önde 6 tane olan) ne kadar işinize yarıyor? Hata yapıyor mu park mesafesini ölçerken? Park ettirmeyi denediniz mi?

Koltuk ısıtma ve soğutma gerçekten gerekli mi? Deri koltuklarda bu özellikleri açmadan araç kullanmak rahatsızlık veriyor mu? Mutlaka bu özellikler açık mı araç kullanmak gerekiyor? Kışın ve yazın ne kadar işe yarıyor?

Şimdilik bu sorularla başlarsak ona göre karar vereceğim.

Özel servise gidip fikir istedim, bana 1.6 aldığım zaman pişman olacağımı, aracın kalkış anında 1.4lere göre daha ağır kaldığını, yakıtın en az 15lt.lere çıkacağını ve 1.4lerden daha sorunlu bir araç olduğunu söyledi eleman.

1.6 cosmo alırsam, mesela flexi ride ve park paketi özellikli, 1.4 aracıma göre hangi özelliğini, neyi ararım sizce? Teşekkürler..
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Ynt: 1.4 t edition elegance satıp 1.6 cosmo flexi almak???

Bizim 1.6 cosmo'larda otomatik park etme var mı???
    ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

hyundai ix35'te var ve çok başarılı otomatik park asistanı
      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Benim 1.4 T aracımda aldığımdan beri tüketimi sıfırlamadım 8.5lt göstermekte hemde istanbul ve ş dışı karışık kullanılmakta sanki sizin araç biraz fazla yakıyor bendede sprintbooster mevcut ve hep kırmızıda.
        6500km ortalamam 8.5lt
        2012 insignia 1.4 T 140 Hp Yeni Stil Paket Fume

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
          Otomatik park etme fonksiyonunun birinci evresi var park asistanı size yapmanız gereken hamleleri görsel olarak tarif ediyor ve çok güzel park ettiriyor navigasyon paketi ile geliyor ama çok nadirde olsa navigasyonu olupta park yardım asistanına olmayan araçlarda olabiliyor.

1.6 performans olarak çok farklı 1.4 göre

1.4 lerde flexi yok 1.6 larda var

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

InsigniLar ikiye ayrilir flexililer ve digerleri 1.4 den %20 daha fazl yakar ama buna deger
            Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Murat Bey aracınızda bi arıza olabilir mi acaba yakıt çok fazla geldi bana sürüs tarzınızı bilmiyorum ama araçlarımız 2000 devir bandında gayet ideal yakıyor İstanbula gittiğimiz de şehir içinde en fazla 8.8 litreyi gördük . 1.6 cosmo alırsanız arıycağınız tek şey yakıt olur dicem ama 1.6 t lerinde yukarıda belirtiğiniz yakıt ortalamasından çok farklı olmaz bence bu vaziyette 1.4 t yi aramazsınız

Yorum

Aracım Flexili 1.6T..

Gerçekten yakıt ortalamanız çok yüksek.Ben ancak yoğun dur kalk trafikte ve agresif kullanımda bu ortalamalara ulaşabildim İstanbulda..

Flexi konusuna gelince çok farklılık oluyor.Genelde normal modda kullanmama rağmen direksiyon normal Insignia lara göre çok çok yumuşak..Flexi sistemi sadece NORMAL/SPOR/TOUR modu olarak gaz tepkime sürelerini değiştirmiyor.Aynı zamanda süspansiyon ve direksiyon ağırlığını da yumuşatıyor.Tabiri caizse Flexi li Insignialar da direksiyon kuş gibi ve süspansiyonlar daha yumuşak..Tekrar Insıgnia alacak olsam ilk dikkat edeceğim donanım FLEXIRIDE olup olmaması olurdu.

Selamlar..
                2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Park asistanı paketi varsa otomatik park etmiyor ancak park etmeyi düşündüğünüz mesafeye aracın sığıp sığmayacağını hesaplıyor, okeylerseniz size ileri geri ve direksiyon manevra ölçümünü kendisi yaptırıyor diye biliyorum.
                  Arkadaşta superb var, mesela, o tamamen kendisi park ediyor, direksiyonu bırakıyorsunuz araç kendisi park ediyor.
                  @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HeIIus
                    Benim 1.4 T aracımda aldığımdan beri tüketimi sıfırlamadım 8.5lt göstermekte hemde istanbul ve ş dışı karışık kullanılmakta sanki sizin araç biraz fazla yakıyor bendede sprintbooster mevcut ve hep kırmızıda.
                    6500km ortalamam 8.5lt
                    Aracınızın ortalama hızı nedir? Ben 30km ye ulaşamıyorum ortalama hıza baktığımda.
                    Şöyle düşünün, evden işe gidiyorum, yokuş aşağı %80, %10 düz, %10 yokuş yukarı. En çok 5-6km lik bir mesafe. Sıfırlayıp iş yerine vardığımda 7-7,5lt arası görüyorum.
                    Ancak aynı mesafeyi eve gelirken düşünün, yani tam tersi, o zaman sakin sürdüğüm halde 11-11,5ltye çıkıyor ortalama.
                    @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX

Otomatik park etme fonksiyonunun birinci evresi var park asistanı size yapmanız gereken hamleleri görsel olarak tarif ediyor ve çok güzel park ettiriyor navigasyon paketi ile geliyor ama çok nadirde olsa navigasyonu olupta park yardım asistanına olmayan araçlarda olabiliyor.

Orjinal yazı sahibi: FacomX

1.4 lerde aracın max. ivmelenmesi 1850 devirde başlıyor, 1.6larda ise 2050 devirden itibaren alıyor. Şanzıman oranları da 1.6larda az da olsa hep daha yüksek.
                      Sıkıştırma oranı 9,5:1 olarak 1.4lerde, 8,8:1 olarak 1.6larda görünüyor.
                      Bu durumda gerçekten ilk kalkış anında 1.6 daha yavaş diyebiliyor muyuz yoksa servisteki eleman salladı mı sizce Fatih bey?
                      @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
                        InsigniLar ikiye ayrilir flexililer ve digerleri 1.4 den %20 daha fazl yakar ama buna deger
                        Beni de korkutan o %20lik fazlalık. Şu an 11,5lt ortalamadayım. 14-15lt.lere çıkarsa kötü tabii..
                        @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ç.mustafa
                          Murat Bey aracınızda bi arıza olabilir mi acaba yakıt çok fazla geldi bana sürüs tarzınızı bilmiyorum ama araçlarımız 2000 devir bandında gayet ideal yakıyor İstanbula gittiğimiz de şehir içinde en fazla 8.8 litreyi gördük . 1.6 cosmo alırsanız arıycağınız tek şey yakıt olur dicem ama 1.6 t lerinde yukarıda belirtiğiniz yakıt ortalamasından çok farklı olmaz bence bu vaziyette 1.4 t yi aramazsınız
                          Aracı geçen yıl aldığımda benden önceki sahibi 15bin bakımını yaptırmamış olduğunu gördüm, araç 31500deydi, 33binde trabzonda özel serviste 15bin ve 30bin bakımı birden yapılmış oldu, yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, 4 buji ve ön fren balataları bittiğinden değişti. Şu an araç 41binde, geçen hafta yağ, yağ filtresi ve polen filtresini değiştirdim. Bujilerine baktırdım, durumları iyi. Hava filtresini k&n kutu içi filtre koydum. Ancak test sürüşü yapan usta debriyajın durumu için ne iyi ne kötü dedi, ortada dedi. Bu yakıtı ne kadar etkiler bilemiyorum.

Öte yandan dediğiniz gibi yakıt değerim aynı kalırsa 1.6 cosmo hiç düşünmem alırım..
                          @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oceanexplorer
                            Aracım Flexili 1.6T..

Gerçekten yakıt ortalamanız çok yüksek.Ben ancak yoğun dur kalk trafikte ve agresif kullanımda bu ortalamalara ulaşabildim İstanbulda..

Flexi konusuna gelince çok farklılık oluyor.Genelde normal modda kullanmama rağmen direksiyon normal Insignia lara göre çok çok yumuşak..Flexi sistemi sadece NORMAL/SPOR/TOUR modu olarak gaz tepkime sürelerini değiştirmiyor.Aynı zamanda süspansiyon ve direksiyon ağırlığını da yumuşatıyor.Tabiri caizse Flexi li Insignialar da direksiyon kuş gibi ve süspansiyonlar daha yumuşak..Tekrar Insıgnia alacak olsam ilk dikkat edeceğim donanım FLEXIRIDE olup olmaması olurdu.

Selamlar..
                            Bu durumda 1.6 flexi özellikli park asistanı paketi olan bir cosmo en ideali gibi görünüyor.

Koltuk ısıtma ve soğutma, deri koltuk olayı hakkında yorum yapabilecek arkadaş var mı?
                            @Murat

Yorum

1.6 cosmo flexi aracını satan sizce neden satıyordur arkadaşlar?
                              @Murat

Yorum

İşleniyor...
                              X