Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 Turbo Dizel vs 1.6 Turbo Benzinli Performans Karşılaştırması

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.6 Turbo Dizel vs 1.6 Turbo Benzinli Performans Karşılaştırması

Merhaba Arkadaşlar,

İş arkadaşları ile sohbette konu bu karşılaştırmaya geldi ve sonunda ciddi iddiaya girildi. Bu konuda sizlerinde fikirlerinizi öğrenmek isterim. İddia 1.6 litre motor hacmine sahip turbo dizel ve turbo benzinli iki aracın eşit sürat ile girdiği uzun bir rampayı hangisinin önce çıkacağı. Araçlar dizel C-max (115 bg, 270 nm/tork) vs muhtemelen turbo Insignia yada bulabilirsek turbo Astra olacak. Ben Opelin kazanacağı üzerine iddiaya girdim. Ne dersiniz kaybetme olasılığım varmı? huh
    2012 Insignia 1.4T Edition Elegance, Su Mavisi, Necvox Navigasyon

Ynt: 1.6 Turbo Dizel vs 1.6 Turbo Benzinli Performans Karşılaştırması

Şu bir gercektir rampa ne kadar uzun ise benzinli araç çok azda olsa güç kaybeder kısa bir rampa ise değişen birsey olmaz hissedilmez

torku iyi olan avantajlıdır

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

araç turbo olduğu için bence girceğiniz vites çok önemli örneğin 3 ile 110km/h ile girerseniz her türlü insignianın alacağını düşünüyorum ancak 5 veya 6 ile girerseniz nasıl olur bilemem.
      İNSİGNİA'sız

Yorum

Minimum 5 kilometrelik rampa çıkılacak. Ben Ford'un hiç şansı olmaz diye düşünüyordum fakat o kadar emin olmamak lazım galiba? :/
        2012 Insignia 1.4T Edition Elegance, Su Mavisi, Necvox Navigasyon

Yorum

Benzinli araçlarda devir çok olduğu için uygun viteste yüksek devir başlarsanız çok fazla sıkıntı olmaz ama yüksek vites sıkıntı yaratabilir
          2010 1.6T Cosmo

Yorum

2 tane turbo aracım var. Biri Megane dizel (yazılımlı) diğeri yeni Insignia. Megane'ı kardeşime verdiğim için ara sıra kullanıyorum. Şunu söyleyebilirim, Megane hem hafiflikten hem de güçlendirilmekten dolayı kalkışta ok gibi fırlıyor Insignia'ya göre. Ama ara hızlanmalarda kesinlikle Insignia önde. Bence sebebi turbo dizellerin genelinin devrinin çabuk bitmesi ve buna karşın Insignia'da 3. viteste 150, 4. viteste 205 km hıza çıkabilen ve çok güzel devirlenen bir motor bulunması (170 bg 260 Nm).

Benim tahminim C-max devrini yükseltip vites yükseltmek zorunda kalacaktır ama Insignia ile aynı viteste kalarak yüksek beygir gücünden faydalanacaksınız. Vites yükselttiğinizde de yüksek güç devam edecek.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Istediginiz iddiaya girebilirsiniz insignia ezer
              Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Ben Daha 2 Gün önce Son Model Audi A 4 TDI Yedim Çiğ Çiğ Çeşme Otobanında. Rampa Yukarı, Aşağı. Aracım da Bagaj Ful ve 2 Kişi İken, Audi Sadece Tek Kişiydi. 200 mt Fark Yedi Baktım Hala Geliyor. Gücüne Gidecek Diye Yol Verdim, Sonra Otobandan Çıktım.

Yorum

maksat test ise söyle olmalı iki araçta aynı hızda cruze control ile sabitlenip yani aynı hızda olacak sonra 5 km rampa çıkılacak o zaman doğru test olur yoksa diğer türlü ınsigniadaki devirden dolayı ve güçten dolayı ınsıgnıa alır

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Devri ve vitesleri uygun ayarlarsanız kesinlikle insignia alır bende accent blue crdi ile erzincan Kelkit arası ahmrdiye rampalarında yarıştım ki ben arkadan katıldım yanıma yanaşamadı

Yorum

Denizliden Muğla'ya giderken Denizli çıkışındaki virajlı tırmanışı bilenler bilir. Benim 1.4 bile devirli 3. Viteste sol şeridi kimseye kaptırmadıysa -ki bu yolda nissan juke dizeli de kullandım torku 240- insignia her türlü alır
                      2015 İnsignia 1.6 Turbo Sidi Cosmo Asteroid Gri.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                        maksat test ise söyle olmalı iki araçta aynı hızda cruze control ile sabitlenip yani aynı hızda olacak sonra 5 km rampa çıkılacak o zaman doğru test olur yoksa diğer türlü ınsigniadaki devirden dolayı ve güçten dolayı ınsıgnıa alır
                        Fatih Hocam Sen de 1.6 T den Yanamısın Yoksa Dizelden mi, Anlamadım Gitti..

Yorum

hocam yanlış anlamadım galiba c-max 115 hp dizel vs insignia 1.6 T 180 ps rampada...c-maxa ihtimal bile vermek saçma 4. vites 210 kadranı var insignianın cmaxın yokuşta max gideceği hız 160 170...1.6 115 insignia ise tabiki c-max derim

Yorum

İşleniyor...
                          X