Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia ST 2010 model 1.6 T ilk izlenimler ve sorularım

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignia ST 2010 model 1.6 T ilk izlenimler ve sorularım

Sevgili forumdaşlar merhaba, geçmiş bayramınız kutlu olsun.
    Yaklaşık 1 ay önce İnsignia Sports Tourer aracımı aldım, ilk iş olarak Navigasyon DVD taktırdım,
    Bayram arefesine kadar Ankara şehir içinde 2000 km’ye yakın kullandım. Kesinlikle Şehir içi için bile kullanımı gayet keyifli bir araç.

Birkaç kez “acil servise götürün, fren destek sistemi arızası, hırsızlık önleme sistemi vs.” hatalarla karşılaştım arabayı stop edip tekrar çalıştırınca düzeldi, bilgisayara bağlandığında bir problem göremediler. araç 100 - 110 civarında titreme yapıyordu, jant eğriliğinden kaynaklandığı tespit edildi. jantlar düzeltildi problem yok artık.

Ardından 29 Temmuzda Ankara’dan Kastamonu’ya doğru Otoban kullanarak, Eşim ve oğlum ile beraber yola çıktım, Eflani ilçesine kadar gayet keyifli, güvenli ve rahat bir yolculuk yaptık. Ancak sonrasında yol çalışmalarının yoğun olması sebebi ile süspansiyonlarımızın sertliği bu sefer yolculuğu rahatlık anlamında etkiledi. Güvenlik anlamında ise böyle olmalı dedim yani iki arada bir derede kaldım.

Dönüşte yalnız olduğum için aracı kendi açımdan test edeyim dedim. Ne yazık ki otobanın hiçbir yerinde 120 – 130 ile gidip sol şeridi kendinin sanan kullanıcılar yüzünden 215’in üstüne çıkamadım. Ancak söz konusu sürate neredeyse hiç zorlanmadan çıkması açıkçası en az daha gidecek 30 – 40 km yeri olduğunu düşündürdü. 1., 5. ve 6. Vites hariç neredeyse tüm devir kadranını kullandım 10 numara…

ve sonuç.

Aracın kesinlikle tam bir asfalt aracı olduğunu kendi açımdan belirtebilirim.
    Şimdi kafama takılan 2 nokta var.

Araç dik yokuşlarda durduktan sonra kalkışta tutunma problemi yaşıyor, patinaja düşüyor aracın ağırlığını düşündüğümde normal olabilir diyebilirim ama sizlere de sormak lazım (Lastikler 245-45-18 Michelin Pilot sport 3 yaklaşık 5.000 km.de)
    Diğeri ise araç geri geri yokuş aşağı kaydırılırsa frenler şişiyor ve tutma sorunu oluyor.
    Neden olabilir?

Saygılar
    Kısmetmiş 2010 Insignia ST 1.6 T

Ynt: İnsignia ST 2010 model 1.6 T ilk izlenimler ve sorularım

Kalkista hillhoder yerine kendiniz klasik yontemle yarim debriyaj ve gaza yuklenme yapiyorsaniz araci patiye dusurursunuz
    Fren sismesini hic duymadim biraz acarmisiniz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

normalde belli bir eğime kadar kalkış anında gaz vermeye bile ihtiyaç duymam, debriyajdan ayağımı çekerim, araba hareket eder, hafif gaz ve 2. vitese geçerim. Hill holder kullanıyorum ama yinede kalkarken özellikle belirtiyorum yokuş dik ise araç ESP ışığını yakıyor ve patinaja düşüyor(Belki de benim hatam ama... sanmıyorum) . Fren şişmesi derken önce eşimin başına geldi daha sonra bende nasıl olduğunu bulmaya çalışırken yokuşta aracı bilerek geri kaçırdım ve frene bastım ancak fren araba stop pozisyonundayken birkaç kez frene bastığınızda sertleşir ya o şekilde oldu farkı ise aracın çalışıyor olması tabii...

bu arada ilginiz için teşekkür ederim.

birde bilginiz var sa sormak isterim güvenlik kartı kitapçıklar vs. yok yedek anahtar nasıl yaptırabilirim.

Yorum

Yedek anahtari servisten tedarik edebilirsiniz

Fren sismesi enteresan fren hidroligini kontrol edin eksikse tamamlatin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
          Yedek anahtari servisten tedarik edebilirsiniz

Fren sismesi enteresan fren hidroligini kontrol edin eksikse tamamlatin
          teşekkür ederim.

Yorum

İşleniyor...
          X