Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Uzun yol yakıt sarfiyatı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Uzun yol yakıt sarfiyatı

Merhaba değerli arkadaşlarım
    On bir günlük yaz tatilimiz boyunca 1470 km yol yaptık, üç yetişkin, bir çocuk yolcumuz vardı.
    Bagajda üç bavul (yaklaşık 100 kg ) ile klima %80 açık olarak ortalama 84 km süratle 6,6 litre/100 km
    yakıt sarf ettik.

Aslında, İzmir otobanına çıkana kadarki ortalama sarfiyat 6,1 litreydi. Otobanda, orta şeritte sakin usul
    gidiyorduk ki , aynadan lansman rengi bir insignianın atmaca gibi geldiğini gördüm.Sol şeritte terör estiriyor,
    sanki üzerinden atlayacak gibi önündeki araçlara kaçacak yer aratıyordu. Acaba Fatih Bey ya da Volkan Kardeş
    olabilir mi diye plakayı okumak amacıyla peşine düştüm, beş dakika kadar kovaladım ama ne mümkün , yetişemedim.
    Bu arada ortalama sarfiyat 7 litreye çıktı, normal sürüş pozisyonuna döndük, ama sarfiyatı 6,6 litrenin
    altına düşüremedim

Bir litre yakıt 4,41 lira hesabıyla ortalama sarfiyat 0,2920 lira/km olmuş oldu. Bu rakam da fena değil, ancak daha
    düşük bir sarfiyat gayetle mümkün olabilirdi.

Bu arada şunu belirtmemde yarar var, %7-8 eğimli rampalarda motora ve yakıta fazla yüklenmemek adına klimayı kapattım.
    Yokuşu inerken yeniden açtım, hem verimli hem de ucuz olarak serinlemiş olduk

Ynt: Uzun yol yakıt sarfiyatı

Tebrik ederim güzel değerler. Keyifli yolculuklar

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Tebrikler Şaman ağabey . İstanbul'da sizler yokken boş yollarda salına salına 100 km kadar yaptım.Ortalama tüketime baktığımda 6.1 litre gördüm Yakıt ekonomisi yapmanın ciddi sabır işi olduğunu anladım.Benin nabız hızımın yakıt ekonomisine uygun olmadığına karar verdim
      https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Adimiz cikmis doksana inmez altmisa

Bos yolda giderken teror estirmiyoruz

hele volkan hic yapmaz o sadece test icin gaza basar

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX

tabi tabi yolda yakalarsam sağda öperim haha haha

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

Bayramın 1.günü Eşim ve 9 aylık kızımı alarak,bagajın yarısı dolu ve klima açık bir halde Tekirdağ Malkara,ya gittim..2.günü tek başıma döndüm toplam mesafe 370 km..İnanılmaz yoğun bir trafik,Büyükçekmece,den Tekirdağ,a kadar sadece 1.2. ve 3. vites kullanıldı.Varış süresi 8 saat..İstanbul,a dönüş 6 saat..Hemen hemen deponun tamamına yakını bitti. oleyy oleyy oleyy Bu arada otomatik vites nimetmiş,uzunca bir süre sağ dizim sızlayıp durdu dknow dknow dknow

Yorum

Ateş olmayan yerde duman tütmez;niye bizim adımız çıkmıyor?
              Demek ki bir hikmeti var ihihi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: canbaz
                Benin nabız hızımın yakıt ekonomisine uygun olmadığına karar verdim
                Boşver Tolga Bey kardeşim, para elkiridir; gençliğinizin tadını çıkarın, bir daha ele geçmez.
                Yalnız, biraz dikkat, evdeki çoluk çocuğu hiç unutmamak,tedbiri elden bırakmamak gerekir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
                  Ateş olmayan yerde duman tütmez;niye bizim adımız çıkmıyor?
                  Demek ki bir hikmeti var ihihi

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

çok güzel değerler
                    bende bayram tatilinde 2950km yol yaptım 7.2lt ortalamam vardı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
                      çok güzel değerler
                      bende bayram tatilinde 2950km yol yaptım 7.2lt ortalamam vardı
                      Çok güzel benım ortalamam 1400 kmde 6 litre ıdı baya sıkıstırdım ama ınsıgnıa icin güzel deger bence.
                      2013 Latitude 1.5 dci executive+panaromik cam tavan+prestij paket.
                      Gerçek pilot

Yorum

[quote=Şaman TÜRKSOY ]
                        Orjinal yazı sahibi: canbaz
                        Benin nabız hızımın yakıt ekonomisine uygun olmadığına karar verdim
                        Boşver Tolga Bey kardeşim, para elkiridir; gençliğinizin tadını çıkarın, bir daha ele geçmez.
                        Yalnız, biraz dikkat, evdeki çoluk çocuğu hiç unutmamak,tedbiri elden bırakmamak gerekir
                        [/quote ]Uyarın için teşekkürler ağabey
                        https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Bayramda 180 t lpsi ile 4 kişi sürekli klimaaçık bagaj dolu ortalama hız araç göstergesi 110(navigatör 106),kuşadası ,inkum(bartın) aile ziyareti 1860km yol yaptım.sadece shell gaz kullandım.400 tl yakıt bedeli ödedim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ByOFLEE
                            Çok güzel benım ortalamam 1400 kmde 6 litre ıdı baya sıkıstırdım ama ınsıgnıa icin güzel deger bence.
                            1,5 litre 108 hp motor için 6 litre fazla değil mi

Yorum

Yozgat ankara arası 250 km yol klima hep açık 3 yetişkin 2 çocuk ve oto koltuğu,bagaj zor kapanacak kadar dolu ,ort hıs 103 km yakıt tüketimi 7.1. Araç 1.6 170 hp
                              1.6 170 hp edition elegance at

Yorum

İşleniyor...
                              X