Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fiyat Performansta Hangi Akü?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Fiyat Performansta Hangi Akü?

Araç birkaç gün garajda kalınca akü sorun çıkartmaya başladı.
    2.0 Dizel Cosmo için fiyat/performans açısından önereceğiniz akü marka/modeli hangisidir? Bir de yakın zamanda değiştiren varsa fiyatlar nasıl şimdi?
    Teşekkürler.
    İnsignia CDTİ 160ps COSMO Siyah Flexiride+Sunroof

Ynt: Fiyat Performansta Hangi Akü?

Varta dan şaşma
    2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: turquaz72
      Varta dan şaşma
      72 amper değil mi?

Yorum

Varta 74 amper. 680... 230 TL.
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
          Varta 74 amper. 680... 230 TL.
          Teşekkürler.

Yorum

Vartanın piyasa çakmalarıda var aman dikkat edin
            Birde Yanlış hatırlamıyor isem GM kendisine özgü bir ebatta akü yaptırıyor sonradan takılan akülerde çok ufak boyut farkı olabiliyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Doğrudur ebat farkı oluyor almadan kontrol edin, ben bir akü aldım, aldığım arabaya uymadı, 3 arabada akülerin yerini değiştirmek zorunda kalmıştım. ondan ona, ondan ona
              ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

ben mutlunun 72 amperliğini taktırdım. Yuvasına oturdu fakat kapak biraz yukarıda kaldı. Almadan önce kontrol gerekli
                34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ratip
                  ben mutlunun 72 amperliğini taktırdım. Yuvasına oturdu fakat kapak biraz yukarıda kaldı. Almadan önce kontrol gerekli
                  Kapak tam olarak oturmayabiliyor bazı modellerde.

Yorum

Arkadaşlar bizim araçlar için Mutlu Akü nasıl? Hangi modeli daha iyi olur?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dargure3
                      Orjinal yazı sahibi: ratip
                      Kapak tam olarak oturmayabiliyor bazı modellerde.
                      74 amper de akü kutusundaki boşluk tamamen doluyor. Ve dediğiniz gibi kapak tam olarak kapanmıyor. Biraz zorlama ile sabitleniyor gibi durmaktaydı en son.
                      60 amperliklerde durum da sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
                      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Nihayet bugün akü değişimini yaptık
                        Aracın üzerindeki akü 80 amp GM marka idi. Fakat dikkatimi çeken husus akünün üstünü kapatan plastik kağağın tam olarak oturmaması, tırnaklarının geçmemesinden dolayı kapağın 1 cm kadar yukarıda kalmasıydı.
                        Epey bi araştırmadan sonra İNCİ AKÜ tarafından özel üretilen 100 amperlik basık aküde karar kıldık. Akü araçtaki yere tam olarak oturdu. O kadar iyi oturdu ki aküyü sabitleyen vidalı plastik takılamadı. Üst kısmı kapatan kapak da tırnakları ile tam oturdu.
                        100 amperlik akünün araca herhangi bir zarar verip vermeyeceği, vida ile tutturulamamasının sorun çıkartıp çıkartmayacağı konusunda tereddütlerim var.
                        Konuyla ilgili sizlerinm düşünclerini bilmek isterim.

Yorum

Hayırlı olsun

Bir şey olmaz diye düşünüyorum

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                            Hayırlı olsun

Bir şey olmaz diye düşünüyorum

Yorum

Benim araçta zayıf akü uyarısı verince ben de aküyü değiştirdim.
                              Edindiğim bilgileri paylaşayım.

İnternetten araştırdığımda VARTA'nın internet sitesinden "http://www.varta-automotive.com/tr-t...alersearch_pi1[country]=tr&tx_dealersearch_pi1[radius]=500&tx_dealersearch_pi1[zipcode]=06000&tx_dealersearch_pi1[city]=Ankara&tx_dealersearch_pi1[mode]=search&tx_dealersearch_pi1[lat]=39.91987&tx_dealersearch_pi1[lon]=32.85427&L=23&tx_dealersearch_lang=tr&tx_dealerse arch_pi1[page]=1&tx_dealersearch_pi1[storename]=&tx_dealersearch_pi1[categories]=%23%23%23CATEGORIESV%23%23%23"
                              sorgulattığımda "Mustafa Saatçi" isminde varta servisi çıkıyor. Aslında oraya gittiğimde Ankara Ankamall karşısında "Kadoil Benzin istasyonununun hemen üzerinde bir yer.
                              "Best Akü" distribütörü.
                              Telefon ile görüştüm.
                              Opel İnsignia için "alçak tipte" VARTA D59 Blue Dynamic modelinin olacağını söyledi. Fiyatı 180 TL (orijinal aküyü iade etmek şartı ile.) 20 TL depozito düşülüyormuş

"Akü alırken neye dikkat edilmelidir?" sorusunun cevabı--Üretim Tarihi ve raf ömrü.
                              Seri numarası 6 haneli imiş--İlk sayı--üretim bandı, ikinci sayı-üretim yılının son sayısı--sonra ay ve gün.

Buna göre 2014 üretim yılı olmasına özen gösterdim.

Opel İnsignia'nın orijinal GM aküsüne baktığımızda "GM logosu üzerinde VARTA" yazıyordu. Yani orijinalini de VARTA yapmış.
                              Sonuç: Mustafa Saatçi Akü'de 180 TL'ye VARTA D59 Blue Dynamic 60 Amper Alçak Tip akü taktırdım.(Orijinal GM Varta Aküyü onlara verdim).

Bir problem yoktu. Şimdi de problem yok Ama ekranda "zayıf akü" ibaresi yok tabii Gerçi akşam
                              Aküyü takarken taşınabilir bir akü ile destek vererek aküyü değiştirdiler. Araçta herhangi bir bilgi-kayıt silinmedi.

Hadi hayırlısı.
                              Bakalım kaç yıl gidecek.

Bu arada birkaç bilgi-.
                              1- Akünün amperi en az üzerinde yazılan kadar olmalı. Daha yüksek akımlı akü tercih edilecekse alternatörünüzün verebileceği desteği araştırabilirsiniz. İnsignia için bu oran oldukça yüksek. 72 amper alabilirdim. Ancak orijinal kutusuna yükseklik farkı olacağı için "Orijinali olan alçak tip tercih ettim). Sami bey için---100 amper taktırdığınıza göre alternatörünüzün kaç amper aküyü destekleyeceğini araştırmak gerekiyor. İnsignia dizel alternatörü 100 amperi destekleyeceğini düşünüyorum. Bir sorun çıkmayacaktır. Ama kontrol etmenizde fayda var.

2- Akünüzün ömrünün bitmiş olduğundan emin olun. Bazen uzun süre aküyü motor çalıştırmadan kullandığınızda akü boşalmış olabilir. Bence akünüzü bir gece şarjda bırakılmasını talep edebilirsiniz... Ben bunu tercih etmedim. araç 4.5 yıllık. Ömrü bitmiş olabilir ve tatile çıktığımda sorun olmasın diye direkt değiştirmeyi tercih ettim.

Bu arada MUTLU akü-İnci akü en tercih edilen ve önerilen akülerdendi. Ancak benim araç için 2 cm yüksek kalıyordu.

Tüm forum ekibine sevgilerle.
                              2010 İNSİGNİA 1.6T COSMO BEYAZ

Yorum

İşleniyor...
                              X