Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 T yakit sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 1.6 T yakit sorunu

Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
    Orjinal yazı sahibi: chef
    Selam arkadaslar.gecen ay aldigim cosmo 1.6 T aracimin deposunu doldurdum .yakit tabsncasi attigi yeerde biraktirdim.sonra ist.icinde 48 km yol yaptim .yine ayni pompadan doldurdum tabanca atana kadar.
    Sonuc 38 tl lik yakit aldi.bu nedir abiler ya
    Km de 80 kurus civari yakiyor demekki .benim arabada sorunmu var acaba.bilgisi olan varmi bu konuda.
    Aracta yukte yoktu.19 jant var sadece.
    Selam hocam,48 km ne kadar bir zaman içinde yaptınız.
    Bizim araçların en kötü yanı soğukken biraz fazla trafiğe girdiğinizde 12-13 litre yakıyor,tabi şimdi araca daha alışamadınız ben ilk insigniamdayken ilk depoyu 350 kmde bitirmiştim,buda km'de 1 tlye tekabül etti ama ikinci depomda 600-650 km'ye kadar çıkmıştı sizdede öyle olucak merak etmeyin
    80 kuruş ilk insignia kullanan bir kişi için normal bir rakam
    Selam abi.ayni gun yaptim abi 48 km yi.
    Hatta birkac saat icinde.
    Abi insallah oyledir .benim acemilikten fazla yakmistir.
    Yoksa basa cikilir bi rakam degil benim icin.cocugumun rizkini arabaya yediremem yani .arabami cok sevsemde satmak zorunda kalmaktan tedirginim su an.ne diyim abi hayirlisi.
    2009 1.6T cosmo flexride. sunroof .komple bej deri.turn push(joistik) .navi. 19' jant.afl far.dark black

Yorum

19 jantın 2lt fazla yaktırdığını hiç düşünmüyorum. Sadece jantla litre litre yakıt tüketimi yapacaksak benim 18leri 16ya düşüreyim şehir içi6,5lt yaksın o zaman. Eğer yakıt konusunda canınız sıkılmaya devam ederse sizi de 1.4 klübüne bekleriz
      2015 İnsignia 1.6 Turbo Sidi Cosmo Asteroid Gri.

Yorum

Jant o kadar fark ettirmez. Benimki 18 inç'di, geçen aya kadar 9 litre civarı şehir içi harcıyordu, şimdi 20 inç var ortalamam 9,5 litre
        ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Selam arkadaslar.gecen ay aldigim cosmo 1.6 T aracimin deposunu doldurdum .yakit tabsncasi attigi yeerde biraktirdim.sonra ist.icinde 48 km yol yaptim .yine ayni pompadan doldurdum tabanca atana kadar.
          Sonuc 38 tl lik yakit aldi.bu nedir abiler ya
          Km de 80 kurus civari yakiyor demekki .benim arabada sorunmu var acaba.bilgisi olan varmi bu konuda.
          Aracta yukte yoktu.19 jant var sadece.
          Selam hocam,48 km ne kadar bir zaman içinde yaptınız.
          Bizim araçların en kötü yanı soğukken biraz fazla trafiğe girdiğinizde 12-13 litre yakıyor,tabi şimdi araca daha alışamadınız ben ilk insigniamdayken ilk depoyu 350 kmde bitirmiştim,buda km'de 1 tlye tekabül etti ama ikinci depomda 600-650 km'ye kadar çıkmıştı sizdede öyle olucak merak etmeyin
          80 kuruş ilk insignia kullanan bir kişi için normal bir rakam
          Selam abi.ayni gun yaptim abi 48 km yi.
          Hatta birkac saat icinde.
          Abi insallah oyledir .benim acemilikten fazla yakmistir.
          Yoksa basa cikilir bi rakam degil benim icin.cocugumun rizkini arabaya yediremem yani .arabami cok sevsemde satmak zorunda kalmaktan tedirginim su an.ne diyim abi hayirlisi.
          Eğer araca alıştıktan sonra tüketim düşmezse Aracın hava filtresinin ve bujilerin en son ne zaman değiştiğini kontrol edin.Tıkanmış bir hava filtresi %10 civarı fazla yaktırır.Bujiler de öyle..Bizim araçlar düz yolda 2000-2200 devir bandında bir üst vitesi sarsıntısız kaldırıyor.Ani hızlanmalar da yakıtı çok farkettiriyor..
          Ancak ben İstanbul trafiğinde minimum 11,5 litreye kadar düşebilmiştim benzinle..
          2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Yakıt pompası aynı oradan mı yerleştirildi araç yakıt alım bolumune.

Genelde pompacılar 3 kademeden oluşan pompanın her zaman hepsini içine sokmuyor. buda köpüren yakıtla beraber 1 litreye kadar fark ettirebiliyor.

Lakin genede çok tabi.

Yorum

Bizler yenilikçi insanlarız evlat, senin yaşın kadar araba değiştirmişliğimiz tecrübelerimiz bilgilerimiz var.Taktırılmadan önce bizzat araştırılmıştır mantıksız dediğin şey teorik desteği olan bıir bilgidir.mantığın ta kendisidir 22 yaşında sen 57 yaşında ben.sen nasıl bu insigniateamda herşeye baharat olabilecek yorumda bulunabiliyorsun .teorik desteğin varsa sayfasını yaz. O zaman derimakıl yaşta değil baştadır.yoksa sen ne kadar bigilisin.yada bu yaşta bilgi kirliliğinemi yol açıyorsun.

Yorum

Bu mesaj omfaya lakablı kişiye yazılmıştır

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                  Bildiğim kadarı ile 19'' jant 2 litre civarı fazla yaktırıyor.
                  19 jant neye göre,kime göre 2 litre civarı fazla yakıyor?bence siz bu tip cevapları tam emin olmadan paylaşmayın,geçenlerdede ruhsatta yazan insignia lımousine modeline,kiralık olarak alınmış vs demiştiniz,gerçi biz buradayken yanlış yazdıklarınızı yada duyduklarınızı düzeltiriz,fakat gözümüzden kaçanlar olur bu yüzden tam emin olmadan bir bilgiyi,kesin ve netmiş gibi idrak ettirmeyiniz
                  Birçok arkadaş farklı rakamlarla ve farklı değer ölçütleri ile
                  Yasadigi tecrübeleri 3 assa 5 yukari paylasiyorda, benim paylasimim sizi neden rahatsiz
                  Etti pek anlamis değilim. Kaldi ki kesin bir bilgi den de bahsetmiyor, ''civarı'' demekle yetiniyorum.

Daha önceki x bir konudaki paylasimimda rahatsız etmiş ki köprüyü kurmussunuz alakasiz olan bu basliga.

Forum demek kesin olan bilgilerin paylasildigi yer değil elbet. Tecrübe sonucu ya klasik sonuçlar fikirler ve değerler de paylaşılabilir. En önemlisi yorumlanabilir de.
                  Buyuk cant çevirmek yakiti arttirdigini kesin olarak biliyorum. Fakat bizim araçlarda durumdan tam emin olmasamda kuvvetle muhtemel cant farkinin yakita etken olabileceğini düşünerek ve cevremde 19. İnc ilk insignia sahibi arkadasimdam aldigim bilgilere dayanarak "civari "" tabiri ile bir rakam belirttim.

Allah askina burası forum.

CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                  SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

19 jant neye göre,kime göre 2 litre civarı fazla yakıyor?bence siz bu tip cevapları tam emin olmadan paylaşmayın,geçenlerdede ruhsatta yazan insignia lımousine modeline,kiralık olarak alınmış vs demiştiniz,gerçi biz buradayken yanlış yazdıklarınızı yada duyduklarınızı düzeltiriz,fakat gözümüzden kaçanlar olur bu yüzden tam emin olmadan bir bilgiyi,kesin ve netmiş gibi idrak ettirmeyiniz
                    Yasadigi tecrübeleri 3 assa 5 yukari paylasiyorda, benim paylasimim sizi neden rahatsiz
                    Etti pek anlamis değilim. Kaldi ki kesin bir bilgi den de bahsetmiyor, ''civarı'' demekle yetiniyorum.

Daha önceki x bir konudaki paylasimimda rahatsız etmiş ki köprüyü kurmussunuz alakasiz olan bu basliga.

Forum demek kesin olan bilgilerin paylasildigi yer değil elbet. Tecrübe sonucu ya klasik sonuçlar fikirler ve değerler de paylaşılabilir. En önemlisi yorumlanabilir de.
                    Buyuk cant çevirmek yakiti arttirdigini kesin olarak biliyorum. Fakat bizim araçlarda durumdan tam emin olmasamda kuvvetle muhtemel cant farkinin yakita etken olabileceğini düşünerek ve cevremde 19. İnc ilk insignia sahibi arkadasimdam aldigim bilgilere dayanarak "civari "" tabiri ile bir rakam belirttim.

Buranın forum plduğuna ben de katılıyorum. İnsanlar bildiklerini, tecrübelerini yada DÜŞÜNCELERİNİ yazabilir belli sınırlar dahilinde. Benim niyetimin de yazımı dikkatle okursanız düşüncemi paylaşmak olduğunu açıkça görürsünüz. Niyetim polemik yaratmak değil, dalga geçmek alay etmek hiç değil ki bu da kimsenin haddine değil.
                    2015 İnsignia 1.6 Turbo Sidi Cosmo Asteroid Gri.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cemal
                      .teorik desteğin varsa sayfasını yaz. O zaman derimakıl yaşta değil baştadır.yoksa sen ne kadar bigilisin.yada bu yaşta bilgi kirliliğinemi yol açıyorsun.
                      Cemal bey öncelikle kalıcı ileri dönük mantıklı yazılar yazdığınızı düşünüyorsanız Yazım İmla kurallarına uyarak yazmayı deneyin ki bilgi ihtiyacı olan arkadaşlar yazdıklarınızdan rahat bir şekilde fayda sağlayabilsin...

Bu da kendi çapımda edindiğim tecrübelerimden bir kaç satır;
                      http://www.insigniateam.com/forum/in...?topic=12247.0

(Sorunsuz 20 bin km geçtik. ilk ağır bakımda hiç bir sorun çıkmadı, yine de kesinlikle alın takın çok iyi diyemiyorum)

LÜTFEN BU KONUDA ACI TECRÜBE EDİNEN KULLANICILARIN YAZILARINI DA ARAŞTIRIN OKUYUN ÖYLE KARAR VERİN!

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Hocam burasi size gore SADECE BİR FORUM olabilir bize gore burasi sadece bir forum degil
                        Herneyse evet rahatsiz oldum bu bir gercek,emin olmadiginiz konular hakkinda eminmis gibi cevaplar vermenizden.Kim soyluyor bunu 19 jantim var ve digerlerinden 2 litre fazla yakiyor diye ?
                        18 ile 20 arasinda bile 0.5-0.7 litre oynadigini soyluyor jantlarini degistiren arac kullanicilari,gecen mesajdaki limousine sorusundada ucu acik bir cevap vermistiniz.Bizler bu forumda bazi cevaplar verirken asil olan yada yasanmis orneklerle cevap vermeye calisiriz
                        Sizinde oyle yapicaginizi umuyorum,insanlarda kafa karistiracak cevaplar vermek hos bir bicim degil,konu hakkinda net bi bilgi sahibi degilseniz ucu acik cevaplar vermeyin ki boyle polemik yaratiliyor gibi gorunmeyelim.
                        Saygilarimla...
                        Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Birçok arkadasin birçok sorusuna, bircok arkadasimiz kimi zaman kesin cevaplar veriyorken kimi zaman da yorumsal cevaplar veya tahmini cevaplarda vermistir. Bu konuda yanlisim yoksa hala ve hala neden benim cevaplarima ve yorumlarima takilabiliyorsunuz asla anlam veremiyorum.

Burasi sadece forum demedim lütfen carpitmayin. Burasi forum. Ve yorum mantigi ile de cevap verilebilir demek istedim.
                          Ki bunu herkes yapiyor.

Bizler bu forumda bazi cevaplar verirken asil olan yada yasanmis orneklerle cevap vermeye calisiriz
                          Peki benim yaptığımın bundan farkı nedir? Gerçekten de janta göre yakıtın etkilendiğini bizzat yaşıyorum.
                          Diyeceksiniz ki size göre öyle... Peki ya; LPG konusu? Kimine göre neredeyse sorunsuz. Kimine göre de daha ilk km lerde sorunlu. Her kafadan yorumlar fışkırıyor ve çoğu kişi bende dahil kafamız karışıyor.

Simdi sizin bu mantiginizla kesin bilgi olmayıp yorumsal ve mantik yürütülerek yapilan baslik ve ardi cevaplar kullanicilari yaniltmak yönünde de algilanabilecegi icin, forumdaki bir çok basliga ve kullaniciya uyari yollamak lazim değil mi ???

Lutfen demek istedigimi anlamaya calisin.
                          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omfaya
                            O ne öyle ...
                            Bizim ST olmasına rağmen benzinde 44 krş yakıyor.
                            Lpg de 28 krş.. Araçta sıkıntı olma ihtimali yüksek...
                            kardeş sen nasıl benzinde 44 krş yakıyorsun ya benım aklım almadı arabanın fabrika verisinin bile altında çünkü nasıl iş bu anlatsana ??? ben 600kr görünce rekor diyorum şehir içinde sen sanırım otoban yapıosun ve cruise control 90 km sabit hız dimi)
                            2010 1.6T Cosmo,Teknik Gri, 19 jant,Cyclone navigasyon, JBL ses sistemi, ayna altı led,

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cdd1907
                              Orjinal yazı sahibi: omfaya
                              O ne öyle ...
                              Bizim ST olmasına rağmen benzinde 44 krş yakıyor.
                              Lpg de 28 krş.. Araçta sıkıntı olma ihtimali yüksek...
                              kardeş sen nasıl benzinde 44 krş yakıyorsun ya benım aklım almadı arabanın fabrika verisinin bile altında çünkü nasıl iş bu anlatsana ??? ben 600kr görünce rekor diyorum şehir içinde sen sanırım otoban yapıosun ve cruise control 90 km sabit hız dimi)
                              Fabrika verilerini tekrar gözden geçirmelisin abi.. ort hız 76 kmh iken 9 litre yakmış. Aynı şekilde ort hız 32 iken 10.8 litre..
                              benzini 4.92 den ist yolu totalden alıyorum.
                              Ağır bakımdan yeni çıkmış olmasınında etkisi illaki vardır.

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Yorum yapmaya çekinir olduk Nede olsa fabrika verisi gibi kesin bir bilgi varken bizim değerlerimiz arkadaşlarımızı şaşırtıp kızdırmasın

Şehir içi trafikte 10 - 10,9 kabaca aralığım var. Buda 50-55 kurus arası demek 5.14 TL benzin litre fiyatı.

Yorum

İşleniyor...
                                X