Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ISOFIX Hakkında ??

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• ISOFIX Hakkında ??

Arkadaşlar Merhaba
    Belki çok önemli bir konu değil ama sizlerin yorumunu almak istedim. 10 Aylık Kızım için Isofıx Çocuk Koltuğu almak istiyorum.. Kullanan arkadaşlardan bu konuda Marka tavsiyesi alabilirmiyim.Birde bizim araçlarda ısofıx bağlantıları mevcut ama satan kişinin dediği emniyet kemerine de bağlananlar var onlar daha ucuz aynı işi görür dedi. Ama madem aynı işi görür adamlar bu ısofıx bağlantılarını neden koymuşlar o zaman diyerek çok içime sinmedi sizce ne yapmalıyım ?
    2010 1,6 Turbo Cosmo DVD 800 +Navi 18"

Ynt: ISOFIX Hakkında ??

Ben en son isofix cybex marka aldım.Bu ürünü almaktaki en büyük etkiyi adac testleri sağladı.Internette var mutlaka inceleyin.
    Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ömer42
      Arkadaşlar Merhaba. Belki çok önemli bir konu değil ama sizlerin yorumunu almak istedim.
      10 Aylık Kızım için Isofıx Çocuk Koltuğu almak istiyorum.
      Bilakis, bu çok önemli ve hayati bir konu
      Piyasada isofıx özellikli ürünler var. Burada dikkat edilmesi gereken
      uzak doğu veya Çin malı ürünlerden kaçınmaktır. Ben, 6 yaşındaki kızım için
      orijinal, Alman malı 'Heyner' Capsula Multifix 123 modelini aldım.
      Bu ürünün isofix özelliği olmayanları da var, ama ötekinin yerini asla tutmaz.

Ben satın aldığımda kış (Şubat) ayıydı ve ürünün kampanyası vardı.
      hepsiburada.com'dan alıp 600.- tl ödemiştim, gayet sağlam, sağlıklı
      ve güvenilir bir ürün, isterseniz bir bakın derim.

Yorum

Bizde yeğenime geçen sene falan romer marka isofix koltuk almistik dunyanin en sağlam ve koruyucu koltuguymus almanizi tavsiye ederim. Bu arada isofixler direk aracin sasine baglidir kemere göre daha sağlam tutar koltuklari ve kaza aninda koltuğa uygulanan şiddet minimum oluyor.
        OPEL İNSİGNİA ST COSMO 1.6T AFL+ DVD800NAVI

Yorum

Ellerinizden öper benim de 9 aylık kızım var ve bende aynı şekilde arayış içindeyim

Yorum

Satan kişinin aynı işi görür dediği mecburiyeti karşılar demek. Çünkü her ne kadar dikkat edilmese de ülkemizde belirli boy ve kilonun altındaki çocuklar için çocuk koltuğu mecbur.

İsofix koltuğu şasiye sabitliyor. Allah korusun darbe anında savrulma olmuyor. Zaten koltuğun kemeri var. Onunla da iyice sabitleyince koruma maximum oluyor.

MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Öncelikle ucuza kaçılmaması gereken konuların başındadır diye düşünüyorum, o yüzden elalemin söylediğini boşverin.

Bu arada bir öneri ;
              Bu alınan koltuklar ömürlük değil sonuç olarak, forumda daha önce alanlar işlerini gördükten sonra diğer ihtiyaç sahiplerine daha uygun fiyata satabilirler.

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Biz Recaro nun koltugunu kullanıyoruz.9-36 kg olması zaten direk çocuk büyüdüğünde 2. bir oto koltugu almamanıza neden oluyor.Ayrıca cocugun vucudunu sarışı ve kafa koruması cok guzel buna ılaveten kafa koruması cocugun boyuna gore yukselıp alçalabılıyor.yanı cocuk buyudukte onuda yukseltıyorsunuz.Kesinlikle tavsiye ederim.Recaro Young Sport

Yorum

Yutube ta geriye dönük koltukların daha güvenli olduğu iletiliyor.
                  4 yaşına kadar geriye dönük kullanılmasını öneriyor

http://youtu.be/Q8gU9zzCGA8
                  Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Isofix koltuk alırken çok inceleyin derim. benim aldığım koltuk kasislerde çıldırtıyor beni. Gacur gucur arabadan tek ses gelen yer. Bir de hafif yatmasında fayda var. Çocuk uzun yolda rahat uyuyamıyor yatmadığı için. Ozellikle guvenlikle ilgili bilgilere dikkat edin.
                    2014 İnsignia Siyah 1.6T AT SIDI Cosmo Sunroof.

Yorum

Recaro marka kullanıyorum bende .ısofix bağlantısı olan koltuk eger 2 aracınız varise diyerinden diğerine sürekli geciriyorsanız tabiki daha kullanışlı ama cokmu zor bence değil yarım dk almıyor diğer araca monte etmek
                      Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                      [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Öncelikle, ne olursa olsun, hangi fiyat aralığında yada güvenlik bandında olursa olsun, almadan önce mutlaka çocuğunuzla denemenizde fayda var. Hatta mümkünse arabanızda bile denemeniz iyi olur. Internet'ten daha uygun fiyata bile alacak olanlar öncelikle deneyerek marka ve modeli belirlemeliler.
                        Ben ikiz bebeklerim için ''Be Safe'in izi comfort X3 '' modelini aldım. Izofixli değil ama takıp çıkartması çok daha kolay. Ayrıca kemer gergi sistemi ile en az Izofixliler kadar güvenli. Sunu da belirtmekte fayda var; standart kemerli modellerin en büyük fakat pek bilinmeyen sorunlarından 1 tanesi Allah muhafaza kaza sonrası çocuğumuzu kıpırdatmadan koltukla beraber arabadan çıkartmaktır. Be safe bu konuda çok pratik.
                        Fakat en başta belirttiğim ve kendim denemeden aldığım için şu an yaşadığım sıkıntı, çocuk koltuklarının çok yüksek olması. Bebeklerim yolu görerek gittikleri için canları sıkılmıyor, fakat Malumunuz araçlarımızın arka tavanının alçak olması, çocuğun koltuğuna yerleştirilmesini oldukça zorlaştırıyor ve bu durum oldukça can sıkıyor. Göz önünde bulundurun derim.
                        Koltuğun ne kadar yattığı da önemli. Bu konuda Recaro en az yatanı. En fazla yatabilen ki ürünler Baby2go ve kraftta var, fakat bunların güvenlik testleri yok. Şu da bi gerçek ki en fazla yatan ürün bile yatmıyor aslında.
                        Geri dönük olan koltuklar en güvenlisi, BeSafe te var. Fakat bu koltukta da mide bulantısı sorunu varmış...
                        Özetle, deneyerek almanız da fayda var...
                        Insignia 1.4 T Panacotta Gri, Elagance Edition + Sunroof paketi + Cyclone Navi + 18"

Yorum

Çok faydalı bir konu olmuş, Astra J aracım için ben de takipteyim...

Yorum

http://www.e-bebek.com/cybex-juno-2-...-kg_CYB-794104

Benim kullandığım koltuk bu,adac testlerini inceleyerek almıştım.Öndeki yumuşak destek çok rahatsız eder diye tereddüt etmiştim ama oğlum gayet memnun,ona sarılarak uyuyor
                            Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Seyyah
                              http://www.e-bebek.com/cybex-juno-2-...-kg_CYB-794104

Benim kullandığım koltuk bu,adac testlerini inceleyerek almıştım.Öndeki yumuşak destek çok rahatsız eder diye tereddüt etmiştim ama oğlum gayet memnun,ona sarılarak uyuyor
                              Güzel ama 9-18 kg olması, 18-36 kg aralığında bir diğer ürün daha almanızı gerektirmeyecek mi? Bilmediğimden soruyorum; bu anlamda, tek koltuk almak adına direkt 9-36 kg almak daha mantıklı olmaz mı?

Orjinal yazı sahibi: i_zec
                              Biz Recaro nun koltugunu kullanıyoruz.9-36 kg olması zaten direk çocuk büyüdüğünde 2. bir oto koltugu almamanıza neden oluyor.Ayrıca cocugun vucudunu sarışı ve kafa koruması cok guzel buna ılaveten kafa koruması cocugun boyuna gore yukselıp alçalabılıyor.yanı cocuk buyudukte onuda yukseltıyorsunuz.Kesinlikle tavsiye ederim.Recaro Young Sport
                              Çok beğendim, hatta şuan indirim bile var bazı mağazalarda ama bu üründe isofix yok sanırım?

Yorum

İşleniyor...
                              X