Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Benzinli Arabamın Çok ses çıkartması

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Benzinli Arabamın Çok ses çıkartması

Arkadaşlar Merhaba, yeni katılımcıyım yanlış yere konu açtıysam özür dilerim.
    Arabamla ilgili sıkıntım var sözle anlatmak yerine video yaparak paylaşmak istiyorum. Anlayan arkadaşlar beni bilgilendirirse çok sevinirim.
    http://www.youtube.com/watch?v=OjSxnMaw1ME#ws
    http://www.youtube.com/watch?v=THLKeK4L05k#ws

Ynt: Benzinli Arabamın Çok ses çıkartması

Motor Kapağındaki Elemanlardan Geliyor Gibi. Sübap ve Kam Millerinin Olduğu Bölgeden. Km Fazla İse Yıpranmadan Yapabilir. Emiş ve/veya Egsoz Kam Mili/milleri Dişlilerinden Birinin veya İkisinin de Sentesi Kaçık Olabilir. Carbon Birikimi Olabilir. vs. vs. Aynı Marka/Model ve Km de Bir Aracı Hatta Bir Kaç Aracı Dinleyip Karar Vermenizi Öneririm. En İyisi de Servise Dinletmek.

Yorum

araba daha 27.500 km de 2012 model ve daha önceden böyle bir ses çıkmıyordu. son 1 ay içinde böyle olmaya başladı daha doğrusu hissedilir derece de çıkmaya başladı.

Yorum

Servisi götürücem götürmesine de hemen başlarından savmaya çalışyorlar bende pek anlamadığım için tamam demek zorunda kalıyorum buraya koydum ki anlayan bir arkadaş en azından bana kesin bu seste bir sorun var derse bende ona göre servise baskı yaparım bu düşünceyle koydum videoları.

Yorum

Çok Haklısınız. Ancak Buradaki Üyelerin Çoğu Sizin Gibi Araç Sahibi Olan İnsanlar. Ben de Yorumlarımı Daha Önceki Tecrübelerime Göre Yaptım Ancak Adıma; Nokta Atışı Bir Teşhis Koyarım Dersem Öncelikle Kendimi Kandırmış Olurum.
          Şu Durumda Öncekine İlave Tavsiyem; Aracınızın Modeli Yeni İse ve Halen Üretimde İse Sıfırı İle Yan Yana Koyarak İkisini de Dinlemek ve Servis Yetkililerine Dinletmek Olacaktır. Yanlız Şu Bir Gercek Ben Size 0 Km Bir Aracı (Trigger Kayışlı Olan) Alıp İlk 5 Km İçinde Sentesinin Bir Kaç Dişli Birden Nasıl Kaydırılacağını İspat Edebilirim. Yani Servis Bu Konuda Kullanıcı Hatası Diyebilir.
          Ancak Tüm Bu Yazdıklarım, Mesleği Mimarlık Olan Benim Nacizane Tecrübelerimden Kaynaklı Bilgi Aktarımından Öteye Gitmeyecektir.
          Umarım Forumda Diğer Arkadaşlardan Nokta Atışı Tespit Yapanlar Olur.
          Geçmiş Olsun.

Yorum

Teşekkür ederim ilginiz için.

Yorum

soğukken fazla sıcakken az yapıyorsa itecekler diyeceğim
              2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
              [center]

Yorum

Geçen hafta benzer bir ses benim aracımdan da gelmeye başladı. Sanırsın motor kaputunun içinde traktör var... Ustama gösterdim. Devir daim pompası arızalı dedi, yeni değiştiğini söyleyince tekrar kontrol etti. Devir daim pompasının civataları yerine oturtulmamış 3 ay boyunca aracı öyle kullanmışım. Civataları yerine oturtunca ses kesildi.
                Montajı yapan adana arpel oto. (adanada arabaya kedi kaçmıştı. kediyi çıkarırken sökmüşlerdi takarken yerine oturtmamışlar. Boşu boşuna maraştaki ustamın da günahını aldım. Sonra gittim ustamdan özür diledim...)

1.4 Beyaz 18" Sunroof
                Navigasyon DVD
                46KT880

Yorum

Marka modeli ne olursa olsun bütün diesel motorlar yıprandıkça daha sesli çalışmaya başlarlar.Ancak aracınızın benzinli olduğunu yazmışsınız....Henüz km çok erken..

Bu ses süpaplardan olabilir..Düşük devirde vites değişimi gibi bir sebep erken yıpranmaya sebep olabilir..
                  2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Bugün servise götürdüm ses normal dediler ama bence normal değil, bir yerden aynı model arabayı bulup onun motor sesini dinleyecem bakalım aynı mı.

Yorum

Bu ses olayı benim araçtada vardı..Daha farklı bir ses ti inceden bir ıslık üfleme sesine benzer geçen sene devir daim (su) pompası değişti.. sesten eser yok bilginize ...

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Benimde aynı şey başıma geldi ne yazıkki garanti biteli 3 ay olmuştu. Kronik bir problem 1.4 lerde. Garanti bitsede karşılarlar diye umarken Opel Türkiye nin aç gözlülüğünü hesaba katmamıştım. yaklaşık 450 tl ye maal oldu.
                        2010 VW Jetta 1.4 TSI DSG Comfortline.
                        2012 Insignia 1.4T Teknik Gri +18" Jant + Sunroof+Navimaster Multimedia (Satıldı)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44
                          Bu ses olayı benim araçtada vardı..Daha farklı bir ses ti inceden bir ıslık üfleme sesine benzer geçen sene devir daim (su) pompası değişti.. sesten eser yok bilginize ...
                          . Abi bu ses böyle üfleme sesi gibi çok dikkat edilmezse duyulmayıcak bir ses miydi bizde de var öyle bir ses , sağ önden geliyor bu ses biz de turbodandır diyoduk önemsemiyorduk devir daim pompası mı acaba ? Bu pompayı dışardan kontrol etme şansımız var mı ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sufy
                            soğukken fazla sıcakken az yapıyorsa itecekler diyeceğim
                            Araç Üstten Egzantrik. (DOHC)

Yorum

servis normal diyebilir ki değil gibib görünüyor

Yorum

İşleniyor...
                              X