Arkadaşlar opel bayinde bir mastertech usta ile konuşurken konu benzin markalarına geldi.Ben süreki POdan aldığımı söyledim kendisi de kendi aracı için hem Podan hem de OPetten aldığını ikisi arasında aynı miktarda benzinde 150 km fark olduğunu söyledi.Yani opetten aldığı ürünle daha uzun mesafe gittiğini belirtti.ben de performans farkını sordum hiçbir fark olmadığını hiçbirinde yığılma veya performans kaybı olmadığını söyledi. Bu konuyu yorumlarınıza açıyorum.saygılar
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Benzin markası farkı
Collapse
X
-
Ynt: Benzin markası farkı
Benzin firmalarında az da olsa fark vardır aram 150 km biraz enteresan önemli olan güvendiğiniz düzgün bir benzincide almanız daha mantıklı sonuçta hepsi aynı yerden alıyor sadece özel katkılarla besliyorlar
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
biz de yıllardır hep Shell den alıyoruz.. 150 km biraz miraz abartı da değil hani, baya bi abartı.. 150 km yi nerdeyse çeyrek depo ile yapılır Şimdi markadan markaya çeyrek depo mu fark ediyor Kesinlikle yanlış anlaşılmadır.
INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.
Yorum
-
ben PO dan aldığım zaman hem bi kac kurus karlı ve daha cok yol gdiiyorum cevremdeki insanlarda po dan alıyorlar arkadasınıza inanabilirsiniz 150 olmasa bile ciddi farkediyor shell en berbatı hem pahalı hem cokcabuk bitiyor
Yorum
-
Yüksek oktan, düşüğe göre daha yavaş yandığından yanış sırasında daha az vuruntu oluşur. Motorunuz düzgün çalışıyorsa, vuruntu sorununuz yoksa (oktandan dolayı) yüksek oktanlı yakıt almanın bir faydası yok. Bu durumda üretici tarafından tavsiye edileni almak işin doğrusu gibi geliyor. Yüksek oktanın performans arttırma ya da uzun km yapma gibi etkileri olduğunu çok düşünmüyorum.
Ben NG Astra 1.4T arabam için 95 oktan alıyorum. Çünkü arabanın kitapçığında tavsiye edilen 95 oktan yazıyor.
Yorum
Yorum