Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 T LPG oluyor, 1.6 T LPG olmuyor ? Bu bilginin doğruluğu kesin mi?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.4 T LPG oluyor, 1.6 T LPG olmuyor ? Bu bilginin doğruluğu kesin mi?

Bilen arkadaşlar vardır ciddi manada insignia bakıyorum bi 10 gündür.Sizlerinde tavziyesi ile 1.6 T Cosmo ya karar vermiştim.Prins LPG taktırır binerim diyordum.Ancak az önce 1.4 Elegance Edition araca baktım, baktığım aracın sahibide bu forumdan bir arkadaşaımız.Bana dedi ki Almanya'da fabrika çıkışlı 1.4 LPG li araçlar satılıyor.Ama kesinlikle 1.6 T LPG taktırma problem yaşayan arkadaşlar var ve satarkende aracı değerinden 5-10 düşüğe satman gerikiyor dedi.Aynı zamanda kendi 1.4 İnsignia Elegance Edition aracı LPG'li. Bu araca baktıktan sonra ofise geçtim Cruze sattığım arkadaş ofiste beni bekliyor.Hoş beş onunda 1.6 T İnsigniası olduğunu ve LPG taktırarak (Landirenzo) kiraya verdiğini ve araçla 40.000 km yapıldığını öğrendim.Ve hiçbir problem olmadığını söyledi.

Özetlemem gerekirse sabahleyin 1.6 T Cosmo almaya karar vermiştim, 1.4 T'si olan kardeşimizle görüşünce tamam 1.4 T Edition Elegance alayım dedim.Ofise geldim acaba 1.6 Cosmo'da olabilir mi noktasındayım.

Ben her halükarda 1.4 T de alsam, 1.6 T de alsam LPG taktıracağım inşallah.Hangisini almam lazım?

Ynt: 1.4 T LPG oluyor, 1.6 T LPG olmuyor ? Bu bilginin doğruluğu kesin mi?

1.4lpg kullanan tanıdığım sadece yusuf abi var,oda epey bi km yaptı,sorun çıkmadı. Siz en iyisi 1.4t alın
    Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Yakıt madem ki bu kadar önemli, 1.4 T alın, ama LPG işine bulaşmayın.Orijinal her zaman orijinaldir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
        1.4lpg kullanan tanıdığım sadece yusuf abi var,oda epey bi km yaptı,sorun çıkmadı. Siz en iyisi 1.4t alın
        Bende onla görüştüm zaten.

Yorum

Hocam LPG 1.4 e olur 1.6 ya olmaz yada 1.6 olur 1.4 e olmaz diye bişy yok... İkisine de olur ama gerek yok... eğer araç performanslı olsun diyorsanız 1.6 T he yokk biraz daha yakıtı az olsun piyasadaki çogu araca kafa tutabilecek bir araç istiyorsanız 1.4 T alın LPG işine de hiç girmeden .... 1.4 T Edition elecance + AFL + 18 jant 60bin civarı güzel temiz bir araç alın binin.. LPg yede buluşmayın.. isterseniz daha sonra multimedya cihazıda taktırırsınız...

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

he bu arada yusuf kardesimin aracıda satılık araçta tam bilemiyorum ama en az 10.000 tl lik uygulama var.. İllla LPG li olsun çok km yapıyorum diyorsanız bu araç kaçmaz ...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...57248243/detay

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44
              he bu arada yusuf kardesimin aracıda satılık araçta tam bilemiyorum ama en az 10.000 tl lik uygulama var.. İllla LPG li olsun çok km yapıyorum diyorsanız bu araç kaçmaz ...

Ben bugün baktım sağolsun bi turda attık, araba gerçekten çok güzel.Ama 60.000 civarı almam lazım.

Yorum

1.4 T yurtdışında LPG opsiyonuyla da üretilmeye başlamıştı sanırım yeni Insignia'nın tanıtılması ile beraber ama Türkiye'ye getirilmedi.
                Geçenlerde Honda'ya gittim Civic incelemeye, onların LPG ile geldiğini zannediyordum meğerse LPG ön hazırlıklı geliyormuş. Yani istiyorsanız takılıyor istemiyorsanız takılmıyor benzinli kullanıyorsunuz. Eğer o mantıkla bakarsak 1.4 turboya uygulanabilir gibi duruyor ama buraya LPG ön hazırlıklı gelmiyor. Ayrıca muhtemelen Almanya'da üretilen orijinal 1.4T LPG modelinin motorunda bir takım değişiklikler vardır LPG ile daha iyi optimize edilmiştir burda sonradan takılması tamamen benzer sonuçlar vermeyebilir. 1.6 turboda ise birçok sıkıntı çıktığı ortada. Eğer ille deneyecekseniz 1.4 turboda deneyin derim ben.
                Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

yaklaşık 45000 km dir kullanıyorum şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım.

1.4 Beyaz 18" Sunroof
                  Navigasyon DVD
                  46KT880

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan
                    1.4 T yurtdışında LPG opsiyonuyla da üretilmeye başlamıştı sanırım yeni Insignia'nın tanıtılması ile beraber ama Türkiye'ye getirilmedi.
                    Geçenlerde Honda'ya gittim Civic incelemeye, onların LPG ile geldiğini zannediyordum meğerse LPG ön hazırlıklı geliyormuş. Yani istiyorsanız takılıyor istemiyorsanız takılmıyor benzinli kullanıyorsunuz. Eğer o mantıkla bakarsak 1.4 turboya uygulanabilir gibi duruyor ama buraya LPG ön hazırlıklı gelmiyor. Ayrıca muhtemelen Almanya'da üretilen orijinal 1.4T LPG modelinin motorunda bir takım değişiklikler vardır LPG ile daha iyi optimize edilmiştir burda sonradan takılması tamamen benzer sonuçlar vermeyebilir. 1.6 turboda ise birçok sıkıntı çıktığı ortada. Eğer ille deneyecekseniz 1.4 turboda deneyin derim ben.
                    Selam bende de yeni kasa Civic vardı. Bildiğim kadarı ile dediğiniz gibi sadece tüp takılı değil. Onun dışında yeni kasa sanırım 1 sene sonra motorda ve bazı şeylerde LPG uyumlu düzenlemeler yapılıp satışa snulmuştu. Ama onda bile forumlarda yok arıza ışığı yaktı yok bilmem ne gibi şikayet edenler de vardı, yanlış hatırlamıyorsam.
                    Yani ilk çıktığında da tüp takılıyordu ama lanse ettikleri LPG uyumlular daha sonra gelen motoru/ilgili aksamları LPG'ye göre uyarlanmış kasa. (Ha bir önceki kasada da zaten herkeş LPG kullanıyordu. LPG ile sıkıntı yaratan bir araç değildi.)
                    2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Muzebir
                      Bilen arkadaşlar vardır ciddi manada insignia bakıyorum bi 10 gündür.Sizlerinde tavziyesi ile 1.6 T Cosmo ya karar vermiştim.Prins LPG taktırır binerim diyordum.Ancak az önce 1.4 Elegance Edition araca baktım, baktığım aracın sahibide bu forumdan bir arkadaşaımız.Bana dedi ki Almanya'da fabrika çıkışlı 1.4 LPG li araçlar satılıyor.Ama kesinlikle 1.6 T LPG taktırma problem yaşayan arkadaşlar var ve satarkende aracı değerinden 5-10 düşüğe satman gerikiyor dedi.Aynı zamanda kendi 1.4 İnsignia Elegance Edition aracı LPG'li. Bu araca baktıktan sonra ofise geçtim Cruze sattığım arkadaş ofiste beni bekliyor.Hoş beş onunda 1.6 T İnsigniası olduğunu ve LPG taktırarak (Landirenzo) kiraya verdiğini ve araçla 40.000 km yapıldığını öğrendim.Ve hiçbir problem olmadığını söyledi.

Özetlemem gerekirse sabahleyin 1.6 T Cosmo almaya karar vermiştim, 1.4 T'si olan kardeşimizle görüşünce tamam 1.4 T Edition Elegance alayım dedim.Ofise geldim acaba 1.6 Cosmo'da olabilir mi noktasındayım.

Ben her halükarda 1.4 T de alsam, 1.6 T de alsam LPG taktıracağım inşallah.Hangisini almam lazım?
                      Araç işini ben ce biraz daha araştır acele etme sonra üzülürsün. 1.6 t lpg takıldığı zaman 2. el piyasası düşüyor

Yorum

murat abi saol 10 binden fazla

Yorum

İki bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

1-Sahibinden'e baktım.690 benzinli aracın yaklaşık 150 tanesi LPG taktırmış.Bu araçlarında 5 tanesi 1.4 kalan 145 tanesi 1.6 motor.Yine 1.6 mototların 100 tanesi turbo.Bunu görünce demek ki bazı araçlarda sıkıntı olsada %25'in LPG'ye geçtiği ortamda, bir iki araç çok problem gibi görünmüyor.Bu bir iki araç bize denk gelmezse.

2-Prins ile görüştüm.2 yıl motor kaskosu ile birlikte 3.500 fiyat verdiler. 2 yıl içinde sibop erimesi dahil bir sıkıntı olursa garanti kapsamına girmiş oluyor. 2 yıl sonra 250 TL vererek 2 yıl daha uzatılabiliyormuş.Bu durumda tek sıkıntı 4 yıl sonra aracı satmak istediğimiz zaman sıkıntı olur mu noktası.

Pazar gününe kadar araç aramaya devam ediyorum inşallah.

1.4 T Afl + Sunroof + İçi bej + 2011 ve üzeri araç ya da,

1.6 T Afl + İçi bej +2011 ve üzeri

Hangisi denk gelirse onu almayı düşünüyorum.1.6 T'lerde sunrooflu araç çok yok. Hayırlısı artık.

Yorum

Tatırın lpg ,yi..rahatttt.. edin.. Form'da benim gibi israrla LPG li 1.6T araç kullanan ve memnun olduğunu söyleyen arkadaşlar var.. Binlerce Km. yapmışlar ..Arada illaki problem çikaran olacaktir..Üstelik benzinliler de de ayni km lerden sonra çesit çesit problemleri çikarabiliyor..

2010 Model 1.6 Insignia Sport Tourer

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf_25

murat abi saol 10 binden fazla
                              Doğrudur kardesim ... Araca yaptıklarını düşününce fiyat gerçekten çok çok iyi.. İnşallah değerini bilen bir arkadaşa nasip olur.. Hayırlı satışlar olsun

Yorum

İşleniyor...
                              X