Abilerim merhaba okulum tatile girdi ve eve geldim sonunda ilk yaptığım işlerden biri arabaya binip turlamak oldu özlemişim keratayı yol bilgisayarında birşey dikkatimi çekti ; ortalama yakıt tüketimini ve ortalama hızı gösteren iki tane mod var 1. ve 2. moddaki ortalamalar farklı bu farklılıgı çözemedim farkı ne acaba yardımcı olurmusunuz
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
1.4 turbo yol bilgisayarı
Collapse
X
-
Ynt: 1.4 turbo yol bilgisayarı
iki farklı sürüşü analiz edip ortalama bilgisi verebiliyor mesala bir yolculuğa çıktınız ve değerleri sıfırladınız dönüşte şöför değişti ve 2 moddan değerleri sıfırlıyor sadece 2 sıfırlandığı için 1 de saymaya devam ediyor sonucta iki farklı ortalama görürsünüz buda normal
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
-
Örneğin ben aracı aldığımdan beri 1. modu hiç sıfırlamadım. yani aracı aldığımdan beri aracımın ortalama ne kadar yaktığını biliyorum. ölçüm yapacağım zaman 2. modu sıfırlayarak kullanıyorum.MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.
Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: FacomXiki farklı sürüşü analiz edip ortalama bilgisi verebiliyor mesala bir yolculuğa çıktınız ve değerleri sıfırladınız dönüşte şöför değişti ve 2 moddan değerleri sıfırlıyor sadece 2 sıfırlandığı için 1 de saymaya devam ediyor sonucta iki farklı ortalama görürsünüz buda normal
Yorum
-
Ben bu iki modda ortalamayı bir türlü göremedim.
Benzin alıyorum 1. sürüş (toplam kilometre yazan) hariç her şeyi sıfırlıyorum. Ama bende 1 sürüşün(araç alındığından beri sıfırlanmayan) yakıt tüketim ortalaması gözükmüyor. Sadece 1 ortalama var2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: denzBen bu iki modda ortalamayı bir türlü göremedim.
Benzin alıyorum 1. sürüş (toplam kilometre yazan) hariç her şeyi sıfırlıyorum. Ama bende 1 sürüşün(araç alındığından beri sıfırlanmayan) yakıt tüketim ortalaması gözükmüyor. Sadece 1 ortalama var
direksiyon simidinin yan tarafındaki sinyal kolunun üzerinde bir reset düğmesi var (basılan) bir de çevrilerek kullanılan ana ekranda değişiklik yapan bir düğme var.
şimdi normalde aracı çalıştırınca araç ana ekranında toplam km, hız, ve anlık yakıt tüketimi görünüyor. sonra sinyal kolu üzerindeki düğmeyi çevirince 2 yazan ekran görünüyor sonra tekrar çevirince 1 yazan ekran görünüyor. bu iki ekrandaki bilgileri ayrı ayrı sıfırlayabiliyorsunuz.
İşte ben 1 yazan ekranı aracı aldığımdan beri hiç sıfırlamadım. ve şuan ortalamam 7,8 lt/100km görünüyor. Yani ben aracı aldığımdan beri 25000 km yapmışım yaklaşık. ve bu 25000 km'nin 100 km ortalaması 7,8 lt.
2 yazan ekranda ise sürekli deneme falan yapınca sıfırlama yapıyorum. örneğin her benzin alınca 2 numaralı ekrandaki bilgileri mutlaka resetlerim. ya da uzun yola gideceksem vs..
Kusura bakmayın uzun yazdım ama bir yanlış anlamaya mahal kalmasın. belki ben yanlış anlamış olabilirim diye.MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.
Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!
Yorum
Yorum